Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon X1600Pro 512MB AGP - Konfliktni zarizeni?

Gripstone (27)|9.12.2007 17:39
Zdravim vsechny... Potreboval bych poradit se svym PC. Koupil jsem si novou grafickou kartu a mam pocit, ze je konfliktni s ostatnimi komponenty... Dela problemy hlavne u her. Kdyby byl nekdo tak laskavy a ozval se mi na ICQ 434545303 a pomohl mi. Podrobnosti jako sestavu apod. znam, nejsem zacatecnik.

Diky vsem, mejte se...
Intri (3490)|9.12.2007 17:55
Když sestavu znáš, tak nám ji, včetně zdroje, napiš a my mrknem. Ale především to chce popsat problém...
tgfh (2985)|9.12.2007 19:59
Napiš to sem
víc hlav víc ví
Gripstone (27)|9.12.2007 21:35
Sestava :

Motherboard - MSI KT6 Delta-SR (MS-6590 v2.0)
Procesor - AMD Athlon 2500+ Batron
Grafika - Sapphire Radeon X1600Pro 512MB/128bit AGP
HDD - Seagate Barracuda 120GB ST3120026A ATA
DVD-RAM LG LightScribe HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H50L

RAM : DIMM1: 512 MB Nanya NT512D64S8HC0G-5T
DIMM2: 512 MB PC3200 DDR SDRAM
DIMM3: 256 MB PC3200 DDR SDRAM

Zdroj : Nějaký šrot, údajne 350W + nějaké komponenty jako USB webcam apod.

Overlocking :

FSB 166MHz - 200MHz
Multiplier 10.5
AMD Athlon 2500+ Batron 1.84GHz - 3000+ 2.10GHz
RAM 400MHz

Ovladače mám nejnovější co teda byly dostupné na internetu. Jak od chipsetu, tak grafiky apod.

No a problem je nasledujici. Za prve se mi zda vykon nove grafiky docela slaby... 3D Mark 2001 SE bez posledniho testu "image quality" (musel jsem ho vypnout, jelikoz mi PC zamrzne) nejakych 13500 bodu a FPS napr. v Call of Duty United Offensive pri max. detailech a rozliseni 1280x1024 se drzi cca. na 80FPS...

Ale to je jen tak na okraj. Hlavni problem je v tom, ze jsem naistaloval Call of Duty 4 a uz pri intru v obraze litaji takove male zelene kosticky, jak kdy... V menu se mi sekne zvuk (jakoby loop), hra spadne a obevi se nam znama tabulka s volbami "odesilat, neodesilat"... Ale nekdy se mi tohle stalo az ve hre, coz nechapu...
Pri hre The Witcher, Zaklinac, uz mi tabulka vyskoci par sekund po pokusu o spusteni... Ani nenajede...
Medal of Honor Airborne treba po 15 minutach hrani...
Call of Duty UO sem tam taky nekdy.

Jedine co jsem s PC delal, byla instalace nove grafiky... Excalibur Radeon 9200 64MB/128bit jsem upgradoval na zmineny X1600Pro AGP a pridal 512MB RAM... System byl nestabilni po upgradovani RAM, musel jsem v BIOSu nastavit casovani z auto na CL 2.5, protoze posledni pridana RAM byla CL 3. Po nastaveni se system jevi stabilni.

A posledni problem se kterym jsem se setkal je ten, ze mi nefunguji nove Catalysty... Jak ktere. Projevuje se to tak, ze spustim hru a vidim tak mozna cernou obrazovku a slysim zvuky z monitoru, jakoby memil dokola rozliseni... Funguji mi nove Omega Drivers stavene na Catalyst 7.10 a pak original Catalyst 6.10... To by me taky zajimalo cim to je. Skousel jsem jich mnoho...

Tak tady to mate :-) Dekuji vsem za rady a namety co s tim srotem delat, nebo popripade co s tim jeste udelat aby byl vyssi vykon, nebo i zajimave tipy na ovladace hlavne na motherboard... MSI Live update se mi zda, ze nachazi zastarale verze.

Dekuji vsem...
Gripstone (27)|9.12.2007 22:13
Jo jeste jeden dotaz... Mam HDD rozdeleny na dva disky... C:/ 80GB a zbytek do 120GB D:/ ... Nejakym zpusobem mam Windows XP Professional SP2 (vsechny aktualizace) na D:/ Nevadi to? Mam pocit, ze je system pomalejsi nez obvykle, tak me napada, zda to s tim nema neco spolecneho... Hry instaluji na C:/ ... Zrovna jsem doistaloval Gothic 3 a opet - v intru artefakty (zelene kosticky) a po loadu a vstoupeni do hry hned tabule "odesilat" spolecnosti Microsoft zpravu o chybach, nebo co to tam jsou za žvasty... Zacinam moc nesnanet Billa :-)

Diky vsem, nazdar...
Pavel Boček (4169)|10.12.2007 00:18
Problém vidím hlavně v

Zdroj : Nějaký šrot, údajne 350W + nějaké komponenty jako USB webcam apod.

Taky systém by měl být na C:\. Kupa věcí se tam totiž stejně cpe (soubor boot.ini, snad i zavaděč apod.). Prostě systém na C: a pak dál, ne naopak.
Gripstone (27)|10.12.2007 01:46
Ze by to byl ve finale fakt zdroj... Je faktem, ze puvodni Radeon 9200 byla napajena pouze z AGP a tato X1600Pro uz potrebuje pridavne napajeni primo ze zdroje... Ale stejne se mi to nejak nezda... Neslo by to nejak otestovat? Jakoze bych odpojil zbytecny hardware a nechal jen napr. motherboard, HDD a grafiku? To by mohl utahnout i ten srot, ne?

Nemuze to treba zpusobovat vysoka teplota? Skolusel jsem taktovat, co to udela, prez ATI Tray Tool a uz pri puvodnich taktech se obevovaly artefakty... Teplota GPU bez zateze je kolem 55 stupnu, coz si myslim, ze je v norme a pri zatezi myslim kolem 65.

Nechce se mi moc verit, ze by to delal zdroj, protoze by mi nejelo ani to Call of Duty UO, alespon si to myslim. Pockam na dalsi prizpevky a uvidime...

Jinak diky moc, zatim...
Gripstone (27)|10.12.2007 01:53
A jeste novy poznatek... Delal jsem 3D Mark 2001 SE po cerstvem naistalovani Windowsu (bohuzel opet na D:/) ciste jen s ovladacema od grafiky (Omega) a zvukovky (C-Media integrovana) a hodilo to 10 500 bodu. Pak jsem naistaloval VIA Hyperion chipset driver a zkuslil znovu... Prvnich par testu projelo normalne, ale u testu "LOBBY" na high detail se mi po kazde od teto intalace obevila opet kouzelna tabulka "neodesilat" a jeste zamrzlo PC... Co tohle s tim ma spolecneho, to nechapu...
Pavel Boček (4169)|10.12.2007 01:55
[QUOTE=Gripstone;70275]...[/QUOTE]

Já myslím, že ostatní ti žeknou to samý. Prostě 350W (bůhví jestli) a no-name, no to tu sestavu nemůže dát ;-) V zátěži to prostě začne suxxovat. Ti tam stačí bohatě 350W Fotron, ale pže 400W stojí skoro stejně nebo už snad i míň, tak tam vezmi rovnou čtyřstovku (Fotron, Seasonic, Corsair v tomto pořadí dle ceny a kvalitny provedení).
speedsnail (4876)|10.12.2007 02:22
Zkusil bych jeste nasledujici. Vyndat tu 256ram (Nevim jaky presne mas casovani ale moje KT600 nezvlada 3pameti na 1T a pod (vytuhava na PRIME), navic to lepsi casovani co deska zvladne jen s 2 pametma na vykonu poznas urcite vic nez +256Mb). A uvidis jestli to nepomuze. No nebo rovnou memtest. Pokud to nezvlada zdroj tak zkus Vratit procesor na puvodni takty a vytahnout usb kravinky. 350W noname sice neni zadnej zazrak ale nemusi to bejt pricina.
Gripstone (27)|10.12.2007 11:11
Zdravim panove, tak jsem tedy zkusil co jak nejvice veci odpojit od zdroje... Zustal jen HDD, motherboard a grafika s tim, ze jsem jeste shodil CPU na puvodni takty... Problem porad pretrvava, jeste zkusim nejak na doporuceni SPEEDSNAILa prohodit RAM a uvidime, jinak asi pomalu zacnu otevirat okno :-) Vcera jsem ale skousel jeste memtest, sice asi jen 10 minut, ale problem zadnej nenastal... RAM si to vzalo 1,1GB z 1,25GB a CPU 100%... Uvidime jestli nekdo nebude mit jeste nejake navrhy, jinak pak budu muset vypalit obsah HDD a fotmat :-( s tim, ze Billuv kouzelny produkt skusim hodit na C:/

Zatim diky vsem, piste smele dale....
Pavel Boček (4169)|10.12.2007 12:01
[QUOTE=Gripstone;70327]Zdravim panove, tak jsem tedy zkusil co jak nejvice veci odpojit od zdroje... Zustal jen HDD, motherboard a grafika s tim, ze jsem jeste shodil CPU na puvodni takty... Problem porad pretrvava, jeste zkusim nejak na doporuceni SPEEDSNAILa prohodit RAM a uvidime, jinak asi pomalu zacnu otevirat okno :-) Vcera jsem ale skousel jeste memtest, sice asi jen 10 minut, ale problem zadnej nenastal... RAM si to vzalo 1,1GB z 1,25GB a CPU 100%... Uvidime jestli nekdo nebude mit jeste nejake navrhy, jinak pak budu muset vypalit obsah HDD a fotmat :-( s tim, ze Billuv kouzelny produkt skusim hodit na C:/

Zatim diky vsem, piste smele dale....[/QUOTE]

Memtest použij pro DOS; nakopíruj na bootovací disketu nebo vypal ISO na CD. Každopádně to že jsi zdrojí snížil zátěž pořád neznamená, že v něm problém není. Pokud je to fakt nějakej starej shit, napůl odrovnanej, tak chyba nemusí být v tom, že nezvládá zátěž, ale v tom, že prostě vůbec nezvládá.
johny__g (6387)|10.12.2007 13:11
A nech tem memtest aspoň pár hodin, ideálně přes noc. 10 minut je na prd.
Gripstone (27)|10.12.2007 18:21
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Co vy na to? :-)
Pavel Boček (4169)|20.12.2007 12:29
Jo, za tu cenu cool :) Už je to dlouho, je teď už zapojen v PC...?
Gripstone (27)|20.12.2007 20:17
Ve finale jsem se na to trochu zatim vykaslal, uvazuju nad novou sestavou :-) Uvidime .-)