Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 62

Téma: Platforma - co je to?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Ahoj, prosím, němejte mne za blba, ale co to je platforma?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Laicky řečeno by se to dalo považovat za nějaký základní stavební kámen pro různé výtvory. V programování se za platformu považuje třeba .NET nebo Java, což je nějaký základ, na kterém běží aplikace napsané v jazycích pro tyto platformy. Prostě takový podvozek, na kterém se vezou finální produkty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Platforma = plocha, plošina; základna, tribuna; východisko činnosti

    Platforma dle Intelu http://www.intel.com/cd/corporate/te...ces/247224.htm.

    Btw. tezko te za nej nemit, kdyz neznas google .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No jo, ja hledám seznamem, a tohle jsem fakt nenašel... jestli můžu požádat o dovysvětlení, tak tedy dle Intelu je platforma konkrétní procesor + konkrétní deska, atd. Nebo je to nějaký jejich CPU, nějaký čipset, který to CPU podporuje atd? Jako jestli se flatforma týká třaba konkrétní kombinace, nebo jakékoli kombinace CPU + MB atd... A četl jsem tam něco o OS, Intel snad žádnej OS nemá, nebo tak něco, tak co je tím myšleno?
    Naposledy upraveno uživatelem B.Gen.Jack.O.Neill: 11-12-2007 v 20:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Platforma jestli se nemýlím původně označovala OS. Teď se říká architekturám platformy a naopak etc., celý se to motá dohromady Ale základ by měl být platforma (Windows, Linux, Mac OS, UNIX apod.) a arcitektura (X86, x64 atd.). Jneže právě se platforma říká i HW systémům (např. Intel Santa Rosa, AMD Spider)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Však to odpovídá tomu základu - operační systém je základ pro aplikace, .NET ( třeba ten ) je základ pro jazyk C# nebo J#, Java je základ pro stejnojmenný jazyk, Santa Rosa je základ pro notebooky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Však to odpovídá tomu základu - operační systém je základ pro aplikace, .NET ( třeba ten ) je základ pro jazyk C# nebo J#, Java je základ pro stejnojmenný jazyk, Santa Rosa je základ pro notebooky...
    Tjn. Přemítám, co se označovalo jako první jako platforma, myslím že zbytek se z toho pak vyvinul. Já bych fakt řekl ty OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Když už tu jsme v těch deskách, jestli mohu ještě dotaz - z FSB vycházejí frekvence všech částí PC, protože je spojuje, na tom bych neviděl nic špatného, ale tak nějak jsem čekal, že frekvence nějaké části PC, třeba RAM musí být celý násobek FSB, a ne třeba 1.25 atd, protože jsem myslel, a taky jsem to tak z různých článků pochopil, že FSB přenáší data jen při jednom cyklu, tak jaktože se dají nastavit na čtvrt, půl, atd ? A za druhé, kamarád má nový PC , MB od Asuse, a nějak jsem nemohl najít nastavení FSB. Bohužel jméno konkrétní desky nevím, zapomněl jsem ho, (ale ten BIOS byl modro šedivej, hlavní nabídka byla nahoře a rolovala se doprava-doleva - třeba zkušenšjší znají z popisu) no, dostal jsem se do Advanced, dostal jsem se k násobiči, ale FSB nikde. Jedinej ůdaj o FSB byl napsaný šedivým písmem nad nastavením násobiče, kde byly všechny parametry CPU (násobič, FSB (1066),atd.). Nevím si s tím rady, takový BIOS jsem ještě neviděl. Nevíte kde by to mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    ...Bohužel jméno konkrétní desky nevím, zapomněl jsem ho, (ale ten BIOS byl modro šedivej, hlavní nabídka byla nahoře a rolovala se doprava-doleva - třeba zkušenšjší znají z popisu)
    Popsal jsi prave polovinu zakladnich desek a BIOSu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Já se opravdu omlouvám, ale kámoš se ani do BIOSu nedostane, a já se k němu dostanu až za týden. Dalo by se to říct tak nějak obecně? Jako je třeba možné že nejde změnit? Popřípadě odpovědět na otázku 1 ? Ono na internetu není zase odpověd na úplně všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od tequilla Zobrazit příspěvek
    Popsal jsi prave polovinu zakladnich desek a BIOSu...
    Fakt ne 3/4? Nesetkal jsem se s novou základní deskou, která by měla starý layout BIOSu. I když si teď nejsem jistý, jestli zrovna DS3 od Gigabytu neměla položky pod sebou ve dvou sloupcích.

    @O.Neill: Mrkni na tu wikipedii, je tam odpověď snad na všechny otázky, které při svých zkušenostech s PC můžeš mít. Na internetu existuje jedno svaté pravidlo, a to zní: "Přítel Google ví." Najít se dá všechno, co potřebuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, já se snažím, ale na všechno opravdu ne. Třeba jak je to s tou FSB, nebo jestli jde ve všech deskách měnit FSB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ono je potřeba dávat si informace dohromady. Pokud hledáš info o změnách frekvence FSB v deskách, je celkem logické, že toho nejvíce najdeš v sekcích o přetaktování. Tam přijdeš na to, že teoreticky je možné zvedat FSB u všech základních desek, ale ne u všech je to povolené ( třeba u většiny notebooků nataktuješ akorát nástěnné hodiny, vedle kterých notebook leží ) a ne u všech to vůbec jde ( fyzikální limity daného kusu desky ). Chce to jen číst a přemýšlet o tom, co přečteš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Dobře, je způsob jak zjistit, jestli je moje budoucí deska schopna změny FSB? Jestli je to povoleno?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaká je podle vás ideální platforma na hry?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-09-2009, 00:24
  2. FAQ: přetaktování (zejména platforma intel LGA775)
    Od P@pi v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 20:44
  3. nVidia ION - platforma Atom + GeForce 9400M
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-02-2009, 11:15
  4. Nová mobilní platforma AMD
    Od johny__g v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-01-2009, 20:32
  5. Rendering: aka platforma?
    Od fidzi_ v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 27-10-2006, 15:50