Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: je mozne Athlon X2 3800+ uchladit pasivne?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    ted mam boxovany chladic a dela mi tu peknej hluk. myslite to bude mozne uchladit pasivne? (+ pasivni chladic grafiky). mam na bocnici 25cm vetrak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Spíš bych doporučil koupit nějaký jiný chladič na ten procák - daj se sehnat za poměrně dobrej peníz a jsou tiché. Pasivem to těžko uchladíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    a jakou znacku? moc zkusenosti s tim nemam
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Spíš kolik za to chceš dát. Do 500,-, do 1000,- nebo peníze nerozhodují?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Spíš bych doporučil koupit nějaký jiný chladič na ten procák - daj se sehnat za poměrně dobrej peníz a jsou tiché. Pasivem to těžko uchladíš.
    Ak má 65W EE (energy efficient) verziu procesora X2 3800+ a nejaký ten prievan v skrinke , tak uchladiť ho pasívom nieje veľký problém. Ak je procesor bez EE, tak je to horšie ale aj to ide. Pasívne chladiče niesú najlacnejšie, skús radšej niečo také ako AC FREEZER64.

    na tejto stránke si pozri chladiče, je slovenska ale ako inšpiracia dobrá http://www.tichepc.sk/produkty/chlad...ocesory-10?p=1

    p.s. aj originál by mal ísť zregulovať. Aký máš socket s.939 aebo AM2, vlastne napíš akú máš presne dosku. Malo by to ísť v BIOSe nastaviť. Asi každá doska pre AM2 mala možnosť ako-tak regulovať otáčky (s.939 neviem, tých som nemal veľa v rukách) a nikdy nebol ventilátor na procesore ten najhlučnejší. Vždy ho išlo zregulovať na rozumné otáčky. Skús overiť, či máš zapnuté v BIOSe C&C a niečo ako thermal contol alebo fan control (záleží od výrobcu ako tú položku nazve v BIOSe)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    presne, mam ten co si napsal 65W EE, socket AM2, pruvan ve skrini mam solidni, desku mam celkem na pytel (s integrovanou grafikou) ASUS nemel sem uz penize na normalni desku + grafiku. akorat sem neodhadl jakej kraval to bude delat kdyz mam tak deravej case jak mam (APlus) takze bych tam radsi mel ten passiv jestli to je mozne. este skusim to vyresit nak v tom BIOSe a uvidim, diky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    v pohode. s Ninjou. len to odsavaj...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    tak v BIOSu jsem zjistil ze jsem mel disabled cool'n'quite a AMD Live tak jsem to oboji zapnul. je to trochu tisi ale zadny terno to neni...hrozne neprijemne to piska
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    To je vetsinou problem s box chladici....

    3800+ EE uchladis v pohode i Alpinou 64 za 2 kila a s C&Q (nebo Speedfanem) uz rozhodne slyset nebude.... ciste pasivni chlazeni te vyjde o mnoho draz a ucinek je stejnej....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    ok koupim tu alpinu, diky za rady , este jedna otazka kde najdu v BIOSu ten C&Q, na strankach speedfanu jsem svoji desku mezi tema co to podporuji nenasel :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tej alpine moc neverím skôr AC 64 Pro nieje ani drahý a ak tam máš ten prievan v skrini tak to schladíš aj pasíve a časom aj nejaké pretaktovanie.
    C&Q : Cool ´n´Quet Ja to mám v BIOSE ako -Advacent/CPU configuration/ AMD CPU Cool & Quiet
    no ty to môžeš mať aj inak
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 12-12-2007 v 21:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    aha Cool'n'Quiet jezis s takovejma skratkama na me nemuzete to uz sem psal nahore ze to moc nepomohlo :/

    no jak rikam pruvan mam solidni ale za cenu toho ze ten case mam dost deravej proto mi jde hlavne o to aby to bylo potichy, protoze mi to uz dost leze na nervy

    a ten AC 64 Pro bohuzel nejde na AM2
    Naposledy upraveno uživatelem MedvidekPu: 12-12-2007 v 22:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od MedvidekPu Zobrazit příspěvek
    a ten AC 64 Pro bohuzel nejde na AM2
    Jak nejde??? Sadne aj na AM2 vieš koľko ľudí ho má na AM2? ja tiež neviem ale je ich dosť. A hluk mať nebudeš keď ho zreguluješ na 1200ot. tak ho akurát nepočuť.
    EDIT: http://arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= tam to máš tiež
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 12-12-2007 v 22:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    28

    no ja nevim na czechcomputer.cz psali ze s AM2 je nekompatibilni tak nevim no . ja uz se rozhod pro tu alpinu, u ni pisou ze uchladi i 3800+ a ja mam athlona s EE a hlucnost taky pisou nizsi takze myslim ze mi bude stacit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    V CZC majú nejaký preklep lebo na AM2 100% sadne kamarát ho má na ňom tiež. A AC 64Pro bude na uchladenie tvojho procesora stačiť menej otáčok(a možno to uchladí aj pasívne keď ten vetrák s neho vyberieš) ako alpine
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. AMD Athlon 64 3800+(amater)
    Od juzmik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 21:05
  2. Chlazení procesorů: CPU AMD ATHLON 64 X2 6400+ 3.2GHz, čím to uchladit ???
    Od Jackal1 v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2007, 21:11
  3. Chlazení procesorů: Dá se P3 800Mhz uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 17:54
  4. Chlazení grafik: Dá se GF4 MX-440 128MB uchladit pasivně?
    Od kirby16 v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-05-2007, 17:02
  5. Radeony: Můžu uchladit RADEON 9600 Pro pasivně?
    Od s.komarek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 18:38