Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyber NTB do 30

Jam3es (9)|12.12.2007 20:05
Potřeboval bych pomoci s výběrem ntb do 30.. více méně nemám žádnou speciální prosbu. A teď k tomu k čemu bude určen.. nejvíce dělám na počítači grafiku, v tom bych chtěl taky pokračovat.. a občac bych chtěl i něco zahrát, například Call of Duty jsou moje oblíbené a chtěl sem zkusit i pred nedávnem vyšlou 4. Nic výrazně náročnějšího co bych potřeboval na ntb dělat mě nenapadá.. předem dík za pomoc
Intri (3490)|12.12.2007 20:59
No, předem je potřeba upozornit na to, že displeje notebooků nejsou určené pro grafiku ( alespoň ne těch cenově snadněji přijatelných notebooků ). Jejich obraz je jakoby potáhlý šedým povlakem a barvy jsou oproti plnohodnotnému monitoru hodně znatelně vybledlé.

Zkusil bych zauvažovat např. nad tímto notebookem: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Není to pracovní nástroj, je to přímo herní notebook. To by mu ale mohlo dát vlastnosti právě tolik požadované pro grafiku všeho druhu. O MSI jako značce se toho na poli notebooků moc neví, nicméně ve škole už v podstatě není dne, abych alespoň jednoho studenta s notebookem od MSI neviděl. Před rokem ještě MSI nebylo k vidění vůbec.
Jam3es (9)|12.12.2007 21:18
vypada zajimave.. akorat mi vadi ze v cene neni OS
Maximus12 (763)|12.12.2007 21:19
S tím co popisuješ a dokolika by to mohl bejt jeden z těhle dvou:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jam3es (9)|12.12.2007 21:40
ten Asus vypada dobre
Intri (3490)|12.12.2007 22:00
Hmm, Acer zaručeně neber, ten ti neposlouží ani na opečení topinek. Ten Asus vypadá dobře, ale myslím, že 30 tisíc můžeš mít alespoň kvalitnější značku, za kterou se rozhodně vyplatí připlatit.

Pokud nemáš OS, je to jiný výběr. Myslím, že to MSI by bylo stále nejlepší volbou ( alespoň podle parametrů ), ale pokud bys rád vsadil na kvalitu a osvědčenou značku, mohl bys zvážit i tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jeho grafika netrhá výkonem asfalt, ale je to lepší než integrovaná. Ten notebook má v parametrech kompromisy ( paměť a grafiku ), ale můžeš si u něj být jistý, že ti vydrží.

Jinak co jsem se tak koukal, není na výběr moc notebooků s výkonnými grafikami. Všechno to jsou hlavně Acery nebo FS. FS by se taky dal, ale jsou hodně poruchové a velmi často se reklamují. Vybíral bych vážně mezi tím MSI a Lenovem.
s.skull (198)|13.12.2007 00:11
[QUOTE=Intri;71245]...[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Jeho grafika netrhá výkonem asfalt, ale je to lepší než integrovaná. Ten notebook má v parametrech kompromisy ( paměť a grafiku ), ale můžeš si u něj být jistý, že ti vydrží.[/QUOTE]

připojuji se k Intrimu, tenhle není od věci - navíc grafika pro grafiky :) - není vůbec špatná a rozlišení monitoru je tak akorát... dokonce i ty hry dá (nižší rozlišení) - viz http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Jam3es (9)|14.12.2007 15:26
me laka ten Asus, ale MSI ma taky vahu... asi se budu rozhodovat mezi temato dvema
Intri (3490)|14.12.2007 15:46
Zkus popřemýšlet o tom Lenovu. Za 30 tisíc můžeš dostat kvalitně zpracovaný notebook, čímž si u Asusu ani MSI nemůžeš být 100% jistý. Sice s Asusy nikdo v mém okolí nemá problémy, ale není to značka s tou nejlepší pověstí. S MSI zatím zase nejsou zkušenosti, málokdo ti řekne, jak je na tom servis - jestli jsou fér nebo jako Acer apod.
Jam3es (9)|14.12.2007 15:49
to Lenovo vypada zase o neco slabsi, sice je to kvalitni znacka.. treba ram oproti obema ma jen 1gb, procesor o neco slabsi...
Intri (3490)|14.12.2007 16:01
Výkon procesoru tě v podstatě nemusí zajímat, nevytížíš ho moc, paměť dokoupíš za necelých 5 stovek ( 2x nepůjdeš do hospody a máš na ni ). A můžeš si být jistý, že je rozdíl jednat se společností, která má zájem o zisk metodou spokojeného zákazníka, nebo s tou, která má zájem o zisk metodou nízké ceny a naprostého nezájmu o spokojenost.

To Lenovo je krapet slabší, ale rozdíl není nijak dramatický. Důležité tam je, že dostaneš za stejné peníze o málo nižší výkon, ale znatelně vyšší kvalitu. Fakt na nás dej, já se takto spálil s Acerem. Taky jsem chtěl co nejbrutálnější výkon za co nejnižší cenu. A dojel jsem na to ztrátou 1/2 roku práce s notebookem a přišel jsem i o dva roky života, jak neuvěřitelně mě Acer svým přístupem štval. Vážně ten výkon za to riziko nestojí.
Jam3es (9)|14.12.2007 16:12
ok, popremyslim o tom.. jeste sem se chtel zeptat ohledne repraku.. nevim jestli bude stacit kdyz si koupim 2.1 a nebo neco takoveho [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a 5.1.. s 5.1 nemam zkusenosti, takze nevim jestli je to o hodne lepsi pozitek
Intri (3490)|14.12.2007 16:30
Je to stejné, pokud nekoukáš na filmy s 5.1 zvukem. Pokud na takové filmy koukáš, pak si určitě kup 5.1.
Jam3es (9)|14.12.2007 17:15
no tak nejspis dam to Lenovo + dokoupim ram, repraky vemu 2.1, sleduju sice filmy dost, ale vetsinou ne v takove kvalite a kdyz, tak ne tak casto a k tomu nejspis pridam jeste externi HDD, protoze tech 160 je pro me celkem malo.. vezmu bud 320 nebo 500, nejspis Western Digital.. podle toho kolik mi zbyde penez.. nejspis to bude takto, ale jeste se musim definitvivne rozhodnout
Intri (3490)|15.12.2007 01:09
No, pokud ti bude ještě nějaká otázka ležet v hlavě, jen sem s ní. BTW, jsou i 250 a 300GB disky do noťasů, ale konkrétně ten můj ( 250GB ) je neuvěřitelně pomalý, má jen 4200 otáček. Doporučil bych v případě takového disku kupovat s vědomím, že se hodí jen jako datové úložiště a dokoupit tak rychlejší disk pro systém.
pan_Stancek (0)|15.12.2007 01:34
No ještě můžu doporučit http://www.notebooknamiru.cz/ kde si ho můžeš nakonfigurovat a NB vyjde docela na pěkný peníze pod 30k a hlavně tam nacpeš to co chceš ty
Intri (3490)|15.12.2007 01:41
O VBI jsem toho slyšel už celkem hodně dobrého, ale problém je stejný jako u MSI - nikdo zatím moc neví, jakou kvalitu od těch notebooků čekat. Chce to počkat ještě rok až dva, jak se projeví servis VBI notebooků i jejich kvalita samotná. Pokud se osvědčí, budou asi dva scénáře: buď se dost zvednou ceny VBI notebooků a přestanou být v porovnání s konkurencí zajímavé, nebo budou mít značkoví výrobci noťasů dost velký problém ( a tím líp pro uživatele, protože si to výrobci nenechají líbit a půjdou dolů s cenou ).
Jam3es (9)|21.12.2007 20:26
no tak mam to Lenovo uz par dni doma.. zatim to vypada v pohode.. i kdyz ta grafika je o neco slabsi, doufam ze pojede v pohode ten CoD... uvidim az sezenu..
RHBambus (155)|24.12.2007 02:04
no skoda nestihl sem ti doporucit to MSI skoda ze sem si ho nevsiml kdyz ja sem kupoval notebook ty parametry jsou fakt trida a pd doby co IBM pocitace koupilo Lenovo uz si od nich asi nic nekoupim....
Intri (3490)|24.12.2007 02:09
Proč ne? Změnila se značka, ale ne výrobní postupy ani kvalita. Alespoň co já vím.
RHBambus (155)|24.12.2007 02:13
ale ano lenovove notebooky maji uplne hroznou spodni cast (klavesnici) hrozne tlustou a me zalezi na designu hodne...
Intri (3490)|24.12.2007 02:18
No jo, design... IBM se nikdy nezaměřovalo na frajeřinky, jejím cílem byla práce, kde design není to nejdůležitější. Lenovo v tom pokračuje. Navíc design je věc vkusu, nabídnout notebook do 30 tisíc a říct "tento ber, ten je hezký" by byla hloupost.

Jinak Jam3es by nám mohl dát už nějaký ten souhrn prozatímních zkušeností. Zatím víme jen, že je tam trochu slabší grafika ( což ale bylo vidět z parametrů ).
RHBambus (155)|24.12.2007 02:20
nahodou kdyz thinkpady porad delalo jen IBM tak se mi libily...
Jam3es (9)|24.12.2007 13:39
na notebooku jako takovem me stve jedna takova malickost.. baterie tam nedrzi uplne dokonale a je tam asi 1 - 2mm skvira, a baterie se v ni pohybuje, ale na chod to nema vliv. Jinak pocitac obsahuje tuny prilozeneho software od Lenovo.. ne ze by nebylo neco z toho pouzitelne, je tu treba PowerManger, a v nem se da nastavit plno veci v souvislosti s baterkou, nebo po pripojeni projektoru se zapne zase jiny program kde se da nastavit co chci udelat s rozlisenim a dalsi podrobnosti.. no zatim jine sdeleni-hodne zkusenosti nemam, uvidime pozdeji