Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 34

Téma: Poprvé Intel prosím o ohodnocení

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jo, lidi, nezabte mě, dneska jsem i přišel na to, že ji tatík má v kompu...:-) Říkám, že potřebuju pauzu. Ale fakt jsem ji hledal na Alze a CZC a nenašel ( i když jsem nehledal moc důkladně, se zavírajícíma očima se hledá těžko :-) ).

    Jinak k sestavě, taky bych se přiklonil k Hitachi. Ne proto, že bych měl zkušenosti, ale proto, že Samsunga jsem nedávno slyšel a nebylo to nic moc, z vlastní zkušenosti si už nějakou dobu nekoupím ani Seagate. Tak zbývá WD nebo Hitachi. A protože mám na WD špatné vzpomínky, dostáváme jako vítěze Hitachi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Bohužel v Ostravě v alfa comp nemají Hitachi, tak asi zvítězí WD. Osobně WD používám už 4 roky a nemůžu si stěžovat Tak teď už to stačí jen objednat a poskládat. Jen se trochu bojím te základky Gigabyte, kamoš uplně tu stejnou šel dnes reklamovat. Před updatem Biosu se mu asi tak 3x zapl a vypl než nastartovatl. Po upadate mu 1x z X zapnutí nenaběhne vůbec nic. Tak snad budu mít štěstí na kus
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Jestli to někoho zajímá, tak kamarád tu základku vyreklamoval a teď už mu počítať fakčí tak jak má
    Já jsem dostal vyšší rozpočet tak jsem sestavu ještě trochu upravil.

    Grafická karta- Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3
    Procesor- Intel Core 2 Duo E4500 BOX
    Základní deska- Gigabyte P35-DS4
    Pevný disk- Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS
    Operační paměť- Kingston 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
    DVD/RW- Samsung SH-S203D černá OEM
    Zdroj- Fortron FSP400-60GLN 400W
    Skříň- Aerocool AeroEngine II - BBP
    Ventilátor na procák- Arctic-Cooling Alpine 7
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    :-) Ty paměti jsou fakt celkem zbytečně drahé. A-DATA úplně stačí a nějaká ta stovka se na nich dá ušetřit. Na pamětech 4 stovky, na desce 1300, když koupíš DS3. Tyhle peníze pak můžeš vrazit do HD 3870. Nutno taky počítat s tím, že v Alfě ještě HD 38x0 nejsou dostupné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Minulí týden HD 3850 byla dostupná, ale je asi vyprodaná a teď je dočasně nedostupná. Tak že to půjde asi až na nový rok. Jinak dle mého názoru taky stačí to, co sem tam měl původně, ale zákazník (lama) někde slyšel že Kingston je best a prostě je tam chce.. taky si vybral docela drahou bednu a tu základku taky nechápu ..asi bude časem dokupovat další 3850 ku Ale tak moje peníze to nejsou a když to chce má to mít
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Aha, tak to je jiná... Tak jo, pak to nech, jak to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Aha, tak to je jiná... Tak jo, pak to nech, jak to je.
    Proc? Ty pameti jsou vazne zbytecny, A-Data EE jsou daleko vyhodnejsi.... a HD budou dostupny obe, chce to trosicku vydrzet
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jo, ale pokud Luxik už narazil na cenový strop a chlápek, pro kterého to dělá, tam Kingstony a DS4 chce, pak není na výběr. Nejdřív je potřeba přesvědčit zákazníka, že je výhodnější něco jiného... Ale na druhou stranu, kdyby se třeba s těmi A-DATA něco stalo ( z jakéhokoliv důvodu ), může zákazník říct, že je to tvoje chyba, že jsi mu tam dal nějaké šmejdy, i když on chtěl Kingstony. Když se mu něco pokazí v Kingstonech, nebude si mít na koho stěžovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Jj je to tak. Sou drašší, ale sehnal si člověka co mu doporučuje Kingstony. Tak je tam má, ale mezi námi sem mu poslal dvě verze sestavy, kde popisuju že je výhodnější A-data a myslím že jsem ho přesvětšil. Kdo by chtěl platit víc když nemusí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Tak počítač nakonec objednávám až teď jen Vás prosím o radu. Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3 je dočasně nedostupná myslíte že můžu vzít ASUS EAH3850/G/HTDI 256MB GDDR3? Jestli se dá na Ausus spolehnout? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Asusem rozhodne nic nepokazis .. nevyhodou teto znacky je ze byva vtesinou trosku drazsi ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli Sapphire nebo Asus je jedno, je to ta samá karta s jinou nálepkou na chladiči.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    OK dík.. já hlavně aby třeba spolupracovala s Gigabytem deskou, ale jak zjištuju tak to se u GK neřeší
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Zdravím, tak mě to dovezli já sem to poskládal, zapl a vše se krásně točí a z ničeho se nekouří. Ale problém se přece jenom objevil. Když jsem spustil instalaci WinXP, tak první zádrhel byl že se mi nepodařilo 50GB oddíl naformátovat tou možností úplně.. seklo se to na nule kontrolka hdd svítila ale nula tam byla 20min a nic. Tak sem to resetl a podruhe sem zkusil formátovat NTFS(rychle) tam už se to chytlo. V průběhu instalace ale vyskočili tabulky na způsob (chyba při instalaci ins. program nemohl spustit (nebo nalézt) instalační program pro Infra, pak modem, potom asi něco s pamětovkama, baterkou. Vše sem odklikal ok. Pak sem vyplnil tabulku pro serial number a celé se to restartovalo a pak šlo nanovo.. a tak furt do kolečka
    Potom sem si sehnal jiné instalační cd. Tam se mi taky nepodařilo zformátovat možností uplně jen rychle. No ale tam mi při instalaci napíše například (neznámá chyba hradisku nějakého souboru. Nebo že nějaké soubory byli poškozeny že musím opakovat....
    Jestli prosím někdo tušíte co je špatně tak poraďte sem z toho zoufalý

    Omlouvám se jestli sem tento problém měl napsat do jiného vlákna(třídy), ale takto aspoň uvidíte co je to za sestavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Když jsi zkoušel jiné instalační CD, bude možná potíž fakt s tím diskem. Zkus ho hodit do jiného PC a naformátovat ho tam. Jestli na jiném PC proběhne všechno v pohodě, chtělo by to pak kompletní diagnostiku PC. Jestli neprojde, nech ten disk připojený k jinému PC a nech ho tam diagnostikovat HDTunem. Bez OS pak na tom novém PC diagnostikuješ jen paměti, tak s nimi pak začni ( program MemTest86+ ). Stabilitu procesoru a grafiky ( ta bys tím neměl mít nic společného ) pak můžeš zkusit otestovat ještě přes nějakou live distribuci Linuxu, ale tam ti neporadím žádný diagnostický program.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. boostmypc poprvé
    Od flanker v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-11-2012, 12:15
  2. prosim poradte jakou desku pro Intel Core 2 Quad Q9450
    Od tommmmm v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 00:04
  3. Intel core 2 duo e6850 box Prosím o Radu
    Od Hanzos v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 07:14