Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Poprvé Intel prosím o ohodnocení

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Zdravím všechny odborníky.. kamarád potřebuje počítač. Do teď sem stavěl jen počítače s AMD konkrétně Athlon 64 mám ho moc rád , ale doba jde dopředu tak bych chtěl postavit nasledující sestavu s Intel.
    Mám tu výhodu, že ji minulí týden postavil už můj známý a zatím měl jen problém, že při zapnutí pc se mu zapl..vypl..zapl..vypl atd.. to možná vyřešil updatem Biosu. Ale i přesto chci vaše názory. A taky jestli zvolit tu mou sestavu a nebo sestavu od ICEBOSS Středně výkonná sestava na práci i hry ta se mi totiž taky dost líbí. Předem děkuji

    Case: Midi KME 8062 ATX 400W PZ Durable P4, 12cm FAN, černá
    Zakl. deska: MB GIGABYTE s.775 GA-P35-DS3L, 1x PCIe x16
    CPU: Intel Core 2 Duo E4600 - 2.4GHz 775pin, 800MHz, 2M, BOX
    Ventilátor: Arctic-Cooling Arctic Fan 8025PWM, 80 x 80 mm, 21 dB
    Ventilátor: Arctic-Cooling Arctic Fan 12025PWM, 120x120mm, 24,5 dB
    RAM: DIMM DDR2 Kingston 2048MB (kit 2x1GB) PC800 BOX
    HDD: WD CAVIAR 320GB, SATA, 3200AAKS, 16MB
    VGA: Gainward 8600GT 256MB DDR3, 8903, PCIe x16
    DVD R/RW: LG GSA-H50L, LightScribe, interní, černá, OEM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No vida, kdo se nám tady objevil se sestavou...:-)

    Tak jo, trochu to poupravíme. Case bych vyměnil, protože KME patří k blbým značkám, a hlavně bych koupil samostatně zdroj. Nějaký 400W Fortron nebo líp, tišší Seasonic.

    Procesor bych vzal o kousek nižší ( 4500 ) a pak jej přetaktoval, to chce čas a práci, ale jde to dobře.

    Paměti jsou zbytečně drahé, A-DATA poslouží stejně dobře a sníží cenu o pár korun dolů.

    Grafiku bych zvolil spíš HD 3850, než 8600 GT. Ta nedává moc dobrý poměr ceny a výkonu.

    Jinak zbytek ok...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    RAM a-data a nesetrit na zdroji - minimalne fortron, zadny KME nebo EC co je v bedne

    nebylo by lepsi taky jeste usetrit na CPU a priplatit na HD3850? vykon ve hrach by byl uplne jinde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Skříň určitě nějakou bez zdroje, KME je to nejhorší co může bejt (zdroj), zdroj 400W Fortron GLN nebo Seasonic SS-400ET. Grafiku bych dal k takové sestavě nějakou lepší, miniálně Radeon HD 3850. Paměti nebudeš mít lepší A-DATA za 9 stovek...? Nakonec ještě 80mm ventoš bych dal AC fan Pro 2L, je to ventilátor s největší výškou a se "stěnami" (?) kolem, takže se hodí pro nasávání. Regulaci ustříhneš a přidáš 2-3 10 ohmový rezistory.

    OMG vy ste rychlí jak zubatá
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Super.. to by šlo Radeon HD 3850 a samostatný zdroj 400W Fortron GLN. Ono je to vlastně teď hodně podobné na sestavu ICEBOSSe. tak zatím díky za rady :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Ještě bych měl dotaz. Chci koupit zdroj Fortron FSP400-60GLN 400W
    zdroj PC ATX, 20+4 pinů, 12cm ventilátor, 19-26dB, PFC aktivní, 1x SATA, 4x Molex, 1x PCIe 6 pinů, bez napájecího kabelu
    ale má jenom jeden konektor SATA .. jenže já budu mít SATA disk a DVD mechaniku Samsung SH-S203D . Takže otázka zní: Bude na mechanice možnost ji zapojit klasickým napájecím konektorem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, člověče, redukci Molex -> SATA neznám. Ani, co jsem se díval po obchodech, jsem žádnou nenašel. Tak toa si bude chtít vyměnit mechaniku nebo koupit jiný zdroj s více SATA konektory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    jj, mechaniku napájíš molexem... má to i dost disků a myslím, že všechny mechaniky, takže nebude problém

    jinak redukce molex-sata napájení je...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, tak tady se nechytám... Jsem ji v obchodech nenašel, asi jsem jenom blbě hledal. A je fakt, že mi teď dochází, že napájí molexem na SATA mechanice jsem viděl taky. No jo, asi potřebuju pauzu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ja treba ted posledni dobou bral par SATA DVD a HDD co napajeni molexem nemely, ale ta redukce neni problem. k necemu je obcas prilozena a jinak stoji par korun
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Luxik_oldd
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    30

    Takže s Vaší pomocí mám takovou sestavu:

    CPU: Intel Core 2 Duo E4500 BOX
    MB: Gigabyte MB GA-P35-DS3L
    RAM: A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
    VGA: Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3
    HDD: Samsung SpinPoint T166 3.5" 320GB HD321KJ
    DVD: Samsung SH-S203D černá OEM
    Zdroj: Fortron FSP400-60GLN 400W
    case: Thermaltake VG1000BNS WingRS100 černá
    cena je 14627,- v e-shopu

    Poslední otázka by byla na větrání.. Opravdu musím zaplnit všechny pozice ve skříni (v zadu, ve předu, na bočnici) a nebo stačí 80x80 v zadu?
    Děkuji všem zúčastněným za rady.. moc mi pomohli a hlavně sem u toho nestrávil tolik času
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    vzadu (outtake) bych nechal 12cm fan (měl by být k bedně - případně dokoupit...)
    dopředu (intake) bych osobně dal 12cm (zregulovaný tak, aby se sotva roztočil, nebo koupit rovnou 800ot), ale dokud disky nemají nad 45st. je to dobrovolné
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    samsungy obcas maj tendence vibroval. zkusil bych hitachi t7k500 (ne p7k500) nebo wd aaks.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Hmm, tak tady se nechytám... Jsem ji v obchodech nenašel, asi jsem jenom blbě hledal. A je fakt, že mi teď dochází, že napájí molexem na SATA mechanice jsem viděl taky. No jo, asi potřebuju pauzu.
    To jako fakt nebo si děláš srandu...? Tohle jsou věci, kterých mají někteří lidi kupu, na Aukru se to dřív dávalo za pár korun, lidi co dělají sestavy toho mají kabele, jen kdo to zrovna nemá a neví kde sehnat, tak to musí jít za pár desítek korun koupit (a je to v každým kšeftu; ale toto jít koupit když někteří neví co s tím )...já sem si třeba nabral hrst u HoNyho s pomlčkama jak rušili bazar.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    No, člověče, redukci Molex -> SATA neznám.
    No, člověče.... Kabel SATA napájecí
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. boostmypc poprvé
    Od flanker v sekci Aktuality
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-11-2012, 12:15
  2. prosim poradte jakou desku pro Intel Core 2 Quad Q9450
    Od tommmmm v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 00:04
  3. Intel core 2 duo e6850 box Prosím o Radu
    Od Hanzos v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-01-2008, 07:14