Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Akasa nebo Fortron?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Rainman43
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    nemohu se rozhodnout mezi těmato zdroji

    Akasa paxpower 430W:
    http://www.alza.cz/zdroj-akasa-paxpo...eni-d57453.htm

    a

    FORTRON Green Power 400W ATX FSP400-60GLN:
    http://www.alza.cz/zdroj-fortron-gre...gln-d56018.htm

    tak bych byl rád kdyby k tomu někdo napsal svoje, a to stylem "ten nebo ten a hlavně z JAKÉHO DŮVODU!"

    Vřelé díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    z mých očí vypadá lépe FORTRON!
    Je o 100Kč levnější, hlavně má VYŠŠÍ účinost!, forton mám i já a můžu říct: maximální spokojenost!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Téměř určitě jsou na tom kvalitativně oba stejně, jednu Akasu jsem měl v rukou. V tomto případě bych vybíral podle vzhledu a ceny. Účinnost bude u obou velmi podobná, používají totiž shodou topologii.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    chyba nebude ani jeden zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Na GLN zdroje od Fortronu jsem slyšel velkou chválu (od Eagla), takže tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Ja mam doma vetsiho brasku tzn 460w a nemuzu si ho vynachvalit. Napeti naprosto stabilni na vsech vetvich a to zivi 2xHDD,3xopticke mechaniky, Opterona 146@2800mhz,3xFAN x800GTO2@520/540 takze poradne zrouty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    A co to mas za znacku lukasi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Rainman43
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    5

    Ještě bych měl jednu otázku....

    Na stránkách Fortronu mají dva druhy FSP400-60GLN:
    http://www.fsp-group.com.tw/english/...d=50&proid=123
    http://www.fsp-group.com.tw/english/...d=52&proid=131

    Green má až 85% učinnost a plus napájení pro PCI-E (Ten druhý 75% a bez PCI-E), ale jak ho poznám u prodejce. Třeba u alzasoftu píšou Green (85% ale bez PCI-E). Jak tomu mám rozumět?

    Když si vyberu ten green, jak po koupi poznám, že je to on?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    tohle je nějaké podivné, už pohled přes mřížku říká že vnitřky budou stejné, myslím že jde o chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Podle me se o chybu nejedna. Mam takovy pocit, ze jediny rozdil mezi nimy je v tom, ze ten s pridomkem GREEN splnuje narozdil od FSP400-60GLN (bez pridomku GREEN) narizeni evropske unie ROHS a WEEE. Ty zarucujou, ze pri vyrobe nebyly pouzity neekologicke materialy typu olovo, apod. Navic ma snizenou hmotnost a je o 5 DbA hlucnejsi, ale to vsechno jsou naprosty detaily.Otazkou ovsem zutava, zda rozdil v ucinnosti je jen reklamni trik (ekologicky vyrobeny zdroj ma vetsi ucinnost?) nebo pravda. To by mohl klidne byt nejaky malinkaty namet na recenzi a testik, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    No jeden Fortron FSP400-60GLN už v testu byl. Ale já si stále myslím že to bude chybka, taky je možné že použili stejnou foto u dvou odlišných zdrojů. Ale zdá se mi nepřípusté aby pod stejným typovým označením byly dva odlišné produkty. Navíc topologie Fortronu GLN se právě vyznačuje vyšší účinností. Mohou za to spínací tranzistory typu mosfet(namísto bipolární klasiky) a taky možnost použití diod s menším závěrným napětím a tím i menším úbytkem v propustném směru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    mam doma 400W Akasa, abych rekl pravdu, tak to se s beznym zdrojem neda srovnavat, zpracovani je vynikajici, konektory to ma vsechny, ktery kdy clovek muze potrebovat, navic ta jejich vychytavka s vyndavanim je k nezaplaceni... jedine, co mi tam vadi je to modre podsvetleni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od tgfh
    A co to mas za znacku lukasi?
    Sry je to Akasa
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Sharker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    11

    Dostala sa mi domov starsia reviza akasy paxpower presnejsie AK-P460FG BKEUV2 . SPLNUJE NORMU ATX 2.0 a nie 2.2 ako som zistil az doma ...
    Inak si myslim ze zdroj je to vcelku dobry utiahne mi a64 x2 4400+@"FX62"(2806mhz pri 1.48 real) dalej 3 disky (250 320 80) a jednu dvd-rw a to najlepsie nakoniec X1800xl@Xt-Pe(1.5/2.20~ 750/1580) chladenu vodou. Prekvapuje ma ze rivatuer ukazuje az okolo 27-36A na voltage regulatori Ked je karticka v 3d modiku .... Jedine co mi vadi ze mierne undervoltuje v zatazi .. v idle mode ma na 12v priblizne 12.03-11.96 ale po prepnuti pretaktovanej karticky do 3dmodu a spominanej zataze (27.7-36A)mi to skoci na ubohych 11.71-11.77 V Myslite ze ten zdroj uz nestiha ? Je tych 36A realnych ? Bezne pouzivam tych cca 710/1400 mhz pri 1.4/2.15) a tam je to "iba" 30 amperikov

    Foto1: zapnuty prime95 + AtiTrayTool 3D render a beha to od 11.77 ako minimum na cca 11.9(90%casu) az po 11.96 ...


    Foto2: stopnuty prime95 a vsetok vykon ostal teda 3d renderu ATT a tu je to uz s napetim horsie ... 50% casu 1.83 obcasne skoci na 11.77 a obcasne vyskoci az na 11.96 ..pekne to vidno v tom grafe z rivatuneru ako si grafa berie zo zdroja slusne amperiky pripominam ze na default teda 520/1000 si karticka s 1.1/1.9 nevezme viac ako 16 amperikov no po pretoceni sa znej stane nenazrana svinucha ....


    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Rainman43
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    5

    Ještě se mi zalíbil jeden zdroj =)
    Teď je to souboj mezi fortron a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34292

    Poraďte jestli máte někdo s tímhle zdrojem zkušenost.


    Dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Antec, Akasa nebo Lian Li?
    Od BR75 v sekci Skříně
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 20-05-2008, 23:48
  2. Chieftec nebo Fortron?
    Od meeee v sekci Zdroje
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 26-01-2008, 10:26
  3. Akasa nebo chieftec ?
    Od zakbak v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2007, 20:59
  4. Akasa Zen
    Od Petr Nevřela v sekci Skříně
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 10:47
  5. Fortron 400w nebo 500w
    Od Peterjman v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-10-2006, 23:13