Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: sdileni - pocitace se nevidi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    ahoj,
    prosel sem forum a domaci site a sdileni uz se tu nekolikrat resilo. Bohuzel zadny z navodu mi nepomaha.

    Mam dva pocitace (oba win xp pro sp2) propojene pres router dsl-584t. Na obou funguje spravne pripojeni k netu.

    Chci nastavit sdileni, ale pocitace se navzajem nevidi. Nastaveni je takoveto:

    - vypnuto zjednodusene sdileni
    - vypnuty firewally
    - u slozek, ktere chci sdilet je sdileni povoleno a nastaveno plne rizeni pro Everyone
    - oba ve stejne skupine (SKUPINA)
    - ping z jednoho pocitace na druhy funguje
    - na obou PC si muzu zobrazit co sdili (Start -> Spustit -> \\jmenoLokalnihoPC)

    Pocitace se mi ale navzajem neukazuji v Mistech v siti, nejdou vyhledat a ani se na ne nedostanu pres adresu \\JmenoDruhehoPC nebo \\IPdruhehoPC.

    Nevi nekdo v cem by mohl byt problem? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    V pripade ze selzou vsechny postupy mohlo by zabrat tohle .. parkrat uz mi to pomohlo .. otevri mista v siti .. tam v levo klikni na nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar.. spusti se pruvodce nastavenim site tam nastav ze tento pocitac se pripojuje do netu pomoci brany nebo jineho pocitace .. povol sdileni souboru a tiskaren Nastav nazvy a popisy pocitacu .. skupiny musis v obou nastavit stejne disketu pro obnoveni vytvaret nemusis .. na konci pruvodce te to vyzve k restartuj toto udelej na obou pc a resni je a pak mrkni jestli se vidi melo by to zabrat ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    To já bych si s předřečníkem dovolil nesouhlasit. Tak jak situaci popisuješ, tak to máš nastavený správně ručně, na pruvodce se vykašli.
    Koukni se na router, jestli tam nemáš zapnutý VLAN, to by tomu chování odpovídalo.
    Ještě se koukni, jestli máš ve vlastnostech lokální sítě povolený služby Klient pro síť Microsoft a Sdílení složek a tiskáren v síti Microsoft (možná jsou ty názvy trochu jinak, používán EN os).
    Když zkusíš \\IPadresa - co dostaneš za chybový hlášení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Setkal sem se nekolika pripady kdy "rucne" bylo vse nastaveno spravne a delalo to presne to co pise Tenhle postup zabral
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    diky za rady

    @pas!k: Toho pruvodce sem zkousel jeste predtim, nez sem zacal nastavovat rucne. Kazdopadne sem to zkusil znovu a vysledek je stejny.

    @Lax:
    na jednom PC se pri zadani \\10.0.0.2 (IP druheho) zobrazi hlaska:
    Umisteni v siti neni dosazitelne. informace tykajici se reseni problemu se sitemi naleznete v napovede systemu windows

    na druhem PC se zobrazi:
    System Windows nenalezl \\10.0.0.3. Zkontrolujte pravopis a akci opakujte nebo zkuste polozku vyhledat...

    Stejne hlasky i pokud pouziju jmeno pocitace. IP sou spravne (prideluje router podle MAC adresy napevno).
    Sdileni a a klient site MS mam u obou sitovych pripojeni.
    Moznost nastaveni VLAN sem na routeru nenasel (at uz primo v nastaveni nebo v manualu z http://www.cz.o2.com/file_cont/29082..._Manual_CZ.pdf).

    Kazdopadne to vypada, ze nastaveno ve windowsech je to spravne, takze si du pohrat s routerem.

    Zatim diky za pomoc. Kdyby vas neco napadlo, tak sem otevreny vyzkouset vsechno
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Můžeš zkusit PC spojit přímo kříženým kabelem, ať se vyloučí/potvrdí chyba routeru. Každopádně na obou PC MUSÍ běžet služby Server a Workstation (start>spustit>services.msc). Možná že i nějaký další. Já to taky nikdá nezprovoznil, teď na to prdím, pro soubory je stejně rychlejší FTP a pracovat se dá i s některou z lepších verzí softu pro vzdálenou správu jménem VNC (který umí taky tahat soubory pomocí schránky ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Skontroluj si firewall, resp. ho deaktivuj. Ďalej to priame spojenie, čo navrhuje Pavel, nie je zlý nápad.

    No a nakoniec skús mrknúť na tento článok. Samozrejmosťou je prítomnosť Client for MS Networks, File and Printer Sharing for MS Networks vo vlastnostiach sieťového pripojenia.

    http://eraser.wz.cz/pages/articles/w...up-policy.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    Tak vyreseno

    Zkusil sem propojeni naprimo pres crossed kabel a napadlo me, ze na tohle budu potrebovat taky "Transportní protokol kompatibilní s NWLink IPX/SPX". Takze sem ho nainstaloval mezi protokoly ve vlastnostech pripojeni. Po tomhle zacalo sdileni fungovat.

    Takze sem vse vratil a napojil se pres router. A hura, hura - funguje i sdileni. Takze pokud nekdo mate podobny problem, podivejte se, jestli tenhle protokol je nainstalovany.

    Neni mi sice jasne, proc se o tomhle nikde nikdo nezminuje (nebo se pocita s tim, ze je standardne nainstalovanej?), ale uz to funguje a ja sem moc spokojeny na to, nez abych se v tom dal vrtal .

    Vsem diky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak hlavně, že Ti to funguje, ale osobně taky vůbec nechápu jak mohl IPX/SPX vyřešit tenhle problém (když používáš TCP/IP)...

    Neví někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Jednoducho sa zdieľa cez IPX/SPX, avšak je to také škrabanie sa ľavou rukou za pravým uchom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    No, nevim jestli teda ipx/spx v mem zapojeni funguje jako prenosovy protokol, nebo jestli se pouze s nim nedoinstalovala nejaka jina soucast, ktera je treba (nebo sou proste windowsy naladove). Kazdopadne si myslim, ze to neni "skrabani se levou rukou za pravym uchem". ipx/spx je sice starsi protokol, ale na malych sitich se chova lip nez tcp/ip.

    from http://en.wikipedia.org/wiki/IPX/SPX
    "IPX/SPX was primarily designed for local area networks (LANs), and is a very efficient protocol for this purpose (typically its performance exceeds that of TCP/IP on a LAN)"
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Znovu sem zkusil zapojit síť a zase to dělalo takový věci, jako že z PC A nešel ping na B ale naopak jo. Od toho nastavení chci, aby bylo jednoduchý a okamžitý, což se mi nikdy nepovedlo. Tak zůstávám u lepšího FTP a VNC pro správu jsem s tím spokojenej...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Zaheslovani pocitace
    Od computerboy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 11:42
  2. Pipnuti a seknuti pocitace
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 14:57
  3. LCD: monitor a spusteni pocitace
    Od saturnin v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 14:43
  4. Jak sesitovat dva pocitace
    Od jkl v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 20:41
  5. chyba ve spravci pocitace
    Od ICEBOSS v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-05-2006, 22:31