Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Fortron, Corsair, Enermax?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Zdravím,

    rozhodl jsem se, že si trošku poladím procesor, jenže můj 400W Fortron na to už stačit nebude . Mám C2D E6600, GF8800GTS 640M, 4GB RAM, 2 disky a ještě pár věcí. Jako chladič jsem si už defacto vybral Noctuu NH-U12P (pokud vím, tak je to špička ve vzduchovém chlazení) a takže to s tím taktováním myslím fakt vážně . Rozhoduju se mezi zdroji Fortron EPSILON FX600-GLN (možná 700W), Corsair HX520 a popř. nějakým ekvivalentním Enermaxem. Poradíte co vzít raději? Ten Corsair je sice papírově slabší, ale jen papírově... A nebo snad za cenu +-2500Kč znáte něco lepšího? (cable management nebo flex mi je naprosto ukradený).


    BTW Taky si budu kupovat i novou skříň (ten hnus co mám teď (noname papírová skříň vedle níž Eurocase vypadá jako dělo ) poletí oknem ven) a tak už jsem si vyhlídl Thermaltake TSUNAMI VA3000BWA (doufám, že mi ji tady nebudete rozmlouvat ), ale je tu někdo kdo má potvrzené, že se do ní vejde ta Noctua?

    Díky moc!

    P.S.: Podle informací na processorfinder.intel.com má E6600 Thermal Specification 60,1°C - doporučujete to při taktování překračovat nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Fortrony epsilon sou hlucne. Vem HX520...

    TT ma sirku 21cm a noctua vysku asi 16 cm, takze v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    ICEBOSS: A seš si jistý, že by stačil třeba na OC procesoru plus 8800GT ve SLI? Sice se na to nechystám, ale nerad bych zase kupoval v budoucnu nový zdroj... U toho Fortronu jsem si taky myslel, že mám napořád vystaráno, ale ne no...

    Co se týče té skříně, tak takhle jsem si to taky spočítal, ale ona tam má ještě ten 90mm ventilátor, takže jestli to nějak spolu nekoliduje...

    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem happymaster23: 13-12-2007 v 18:49 Důvod: Dopsání poděkování :D
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Kľudne zober aj 500W SeaSonic no stačil by aj tento oba zdroje sú tiché
    EDIT: HX520 SLI 8800GT + OC utiahne stopercentne 88GT je úsporná karta
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od happymaster23 Zobrazit příspěvek
    ICEBOSS: A seš si jistý, že by stačil třeba na OC procesoru plus 8800GT ve SLI? Sice se na to nechystám, ale nerad bych zase kupoval v budoucnu nový zdroj... U toho Fortronu jsem si taky myslel, že mám napořád vystaráno, ale ne no...

    Co se týče té skříně, tak takhle jsem si to taky spočítal, ale ona tam má ještě ten 90mm ventilátor, takže jestli to nějak spolu nekoliduje...

    Díky
    ano. utahne to urcite. HX620 uzivil na nejaky predvadecce spolehlive i 2*8800GTX + Quad...

    90 mm ventilator ma kde? na bocnici? Tak ho muzes klidne sundat, je zbytecny a ja bych to udelal. Nicmene imho to ale vyjde i s nim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    A ak si myslíš že to neutiahne tak mrkni sem. Zostava s Q6600 a 8800GT so spotrebou v LOADe 220w tak si k tomu pričítaj 100W na druhú grafiku. http://www.svethardware.cz/recenze-t...-q6600/19081-3
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    A ak si myslíš že to neutiahne tak mrkni sem. Zostava s Q6600 a 8800GT so spotrebou v LOADe 220w tak si k tomu pričítaj 100W na druhú grafiku. http://www.svethardware.cz/recenze-t...-q6600/19081-3
    220 W je docela málo, spíš bych to viděl tak na cca 250 W. Sestava se dvěma disky, GeForce 8800GTS 640MB a C2D E6750 si bez jakéhokoli OC bere v plné zátěži 240 W - jinak ten zdroj to bezpečně utáhne, o tom není pochyb.

    Edit: Teď koukám na ten odkaz - rozdíl bude hlavně v jednom/dvou discích a v metodice (samozřejmě také různá účinnost zdroje a další aspekty), já vycházel ze svých měření.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 13-12-2007 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Aj tak mi ten test nesedí TDP procesora 125W+100W grafika+HDD,RAM,.. bude to v tej metodike
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nesmíš zapomenout, že jde o maximální dosažitelné hodnoty. Obvykle se to bude pohybovat kolem 80% těch hodnot, ne víc ( alespoň dle mého, naprosto neodborného, odhadu :-) ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Díky za odpovědi, takže vezmu toho Corsaira

    Jinak jak jsem psal - nevíte někdo jak je to s tou maximální doporučenou teplotou C2D E6600 při loadu?

    Intri: No tak něco na tom bude, ale jak znám výrobce, tak asi žádný by si papírově nezvyšoval TDP, spíš naopak
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Já bych se odvážil tvrdit, že i ten současnej 400W Fotron to spolehlivě utáhne. Sice to není Seasonic (na které se tu tahaly dva Radeony X1950 XT aniž by se zahřál), ale ta spotřeba nebude 400 W ani s nějakým tím přidáním napětí (pokud to nebude nějak extra moc). Být tebou tak maximálně zkusím to postavit na Fotronu, změřím spotřebu a podle toho se rozhodnu, jestli jít do vyššího a dopřát mu volnost nebo nechat Fortrona...500W zdroj je jen pro klid duše...nevím kolik chceš do upgradu dát, no při současné ceně když si zdroj necháš, můžeš peníze nalít do 88GTS
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Pavel Boček: Z toho Fortrona jsem měl strach, ale i v letních vedrech zvládal skvěle - to je fakt. Nicméně na to OC - no i kdyby to zvládal, tak bych si připadal trapně kdyby vedle něj byl dražší chladič jak on sám (chudáček zdroj ). A taky mi jde o stabilitu, ta je na prvním místě...
    ...nooo a taky abych mohl machrovat před kamarádama co mají ty Eurocasy

    BTW jak to myslíš s tím "nalitím peněz do 88GTS" - já už tu kartu mám tři čtvrtě roku a SLI vzhledem k čipsetu Intel P965 ee. Jedině jestli máš namysli chlazení - tak to jsem se díval po nějakých pěkných Thermalrightech a Noctuích k tomu, ale zatím se na to sundávání toho chladiče na grafice moc necítím, resp. taktovat ji nechci a nejsem žádný hlukofil, takže nemám důvod
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Stabilita...kdyby to nezvládal, tak to poznáš a koupíš novej až pak. S tou GTS jsem myslel novou GTS na jádře G92, která je teď výkonná skoro jako GTX a bere míň než ta tvoje Poznáš ji podle toho, že má 256 nebo 512 MB pamětí (no, některý i 1 GB ale to není referenčně...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    2Pavel Boček

    Posuzovat dostatečnost zdroje dle "stability" je veliká chyba, dokonce bych řekl prasárna. Nejlepší je změřit odběr nějakým zásuvkovým měřákem a odečíst cca 20-30%(dle zdroje) na ztráty. Zajímavé také může být měření teploty vzduchu na výfuku a před zdrojem.
    Naposledy upraveno uživatelem Martin Šejnoha: 15-12-2007 v 19:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    117

    Jo tak. No to už bych asi radši šel do pasivní 8800GT, ale rozhodl jsem se, že tu moji grafiku nechám dožít, protože mi bohatě stačí a navíc bych ji dnes prodal za doopravdy mizernou cenu .

    Martin Šejnoha: To je reakce na mě nebo na Pavla Bočka?
    Naposledy upraveno uživatelem happymaster23: 15-12-2007 v 00:05
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Corsair - Enermax
    Od Noedar v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-11-2011, 13:13
  2. Corsair TX650 nebo Enermax PRO82+ 525W
    Od Joudacz v sekci Zdroje
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 07-06-2009, 11:12
  3. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-12-2008, 21:02
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 08:07
  5. Fortron, Tagan, Seasonic, či Enermax?
    Od boboco v sekci Zdroje
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 29-07-2007, 16:14