Pc nenaběhne
Strejduv pocitac nenabehne, naskočí spouštění, čtou se disky atp. a pak nenajede windows ale černá obrazovka, kde je na výběr spustit pc v dosu, spustit pc pomoci posledni zname funkcni konfigurace a nebo spustit beznym zpusobem...cokoliv vyberu, po restartu to nabehne znovu a znovu, Kdysi jsem to mel i na svem PC ale to mi nejel vetrak procesoru, Ted to bude neco v hardisku, Dal jsem ho do meho PC jako SLAVE a projel jsem ho antivirem (naslo to akorat 1 reklamni soft), pak jsem ho dal jako MASTER a najelo to same jak strycovi, takze je to neco s win asi...kdyz jsem, chtel dat reinstal, dal jsem first boot CDROM, strcil jsem cd win XP ale po restartu instalace nenabehne a nabehne zas jen cerna s moznostmi. Co s tím?
já mám amd sempron 1,8; 512 ram; 128 ati radeon 9200, zdroj 350w beze jmenny, strejda 2,8; 512 MB ram; 128 mb radeon 9600; 450 wat bez jmena... (je to asi zbytecny kdyz je to tim hdd) Diky za vsechny rady
HDD MATROX 80 GB!!!!!!!
já mám amd sempron 1,8; 512 ram; 128 ati radeon 9200, zdroj 350w beze jmenny, strejda 2,8; 512 MB ram; 128 mb radeon 9600; 450 wat bez jmena... (je to asi zbytecny kdyz je to tim hdd) Diky za vsechny rady
HDD MATROX 80 GB!!!!!!!
Když jsi přeinstalovával, formátoval jsi ten disk?
Jinak bych před formátováním ještě vyzkoušel opravu instalace ( pomocí instalačního CD ). Často tak můžeš systém opravit opět do dlouhodobě použitelné formy.
Jinak bych před formátováním ještě vyzkoušel opravu instalace ( pomocí instalačního CD ). Často tak můžeš systém opravit opět do dlouhodobě použitelné formy.
neslo mi to přeinstalovat, i kdyz jsem dal first boot CDROM, tak stále nabíha jen ta černá obrazovka s možnostmi...jakoby tam žádný cd s originálním win xp nebylo...
A není to jen proto, že ti monitor nestihne ( nebo z nějakého důvodu nedokáže ) zobrazit tu hlášku, že máš pro spuštění instalace stisknout jakýkoliv čudl? Tohle dělá tatíkovi jeho monitor od Aceru. V BIOSu mu např. lítá po obrazovce hláška, že není signál ( i když se BIOS normálně zobrazuje ) a výzvu ke stisknutí tlačítka pro instalaci systému musí odchytávat naslepo, protože se nezobrazí.
zkoušel jsem klikat enter po celou dobu inicializace PC, ještě to zkusim tady na svojem ale newim...az odpoledne az donesu cd s win xp
Reset BIOSu jsi zkoušel? Zkoušel jsi disk otestovat nějakým programem (třeba z Ultimate boot CD) jestli není vadný, vadné sektory apod? Souborový systém je NTFS?
V poslednej dobe sa mi dostali do ruky 2 PC s takýmto problémom. V prvom prípade vypli skôr prepäťovú ochranu ako sa PC vypol a potom to začalo. V druhom prípad, večer vypli a na druhý deň už to nechcelo nabehnúť. Na druhom PC boli výrusy. Boli odstranené ale nepomohlo to. Disky na oboch PC v úplnom poriadku, reinštalácia winXP nemožná (prvá fáza prešla ale ďalej som sa nedostal, zase to stále reštartovalo dookola a naskakovalo okno s možnosťami štartu OS - posledná známa konfiguracia, safe mode.....) Ak som dal možnosť aby automaticky nereštartovalo PC pri chybe, tak tam naskočila nič nehovoriaca hláška o chybe a všeobecné rady od MS, ktoré boli na ... Opraviť sa to nijako nedalo. Pomohlo až zformatovanie disku a nová inštalácia winXP.
To čaká aj teba :(
p.s. HDD asi MAXTOR :)))
To čaká aj teba :(
p.s. HDD asi MAXTOR :)))
[QUOTE=georginho;71945]Strejduv pocitac nenabehne, naskočí spouštění, čtou se disky atp. a pak nenajede windows ale černá obrazovka, kde je na výběr spustit pc v dosu, spustit pc pomoci posledni zname funkcni konfigurace a nebo spustit beznym zpusobem...cokoliv vyberu, po restartu to nabehne znovu a znovu, Kdysi jsem to mel i na svem PC ale to mi nejel vetrak procesoru, Ted to bude neco v hardisku, Dal jsem ho do meho PC jako SLAVE a projel jsem ho antivirem (naslo to akorat 1 reklamni soft), pak jsem ho dal jako MASTER a najelo to same jak strycovi, takze je to neco s win asi...kdyz jsem, chtel dat reinstal, dal jsem first boot CDROM, strcil jsem cd win XP ale po restartu instalace nenabehne a nabehne zas jen cerna s moznostmi. Co s tím?
HDD MATROX 80 GB!!!!!!![/QUOTE]
Mel jsem podobny problem s dedovym compem. Nakone se ukazalo, ze se zblaznily RAMky, pocitac vzdycky nabehl, spadnul, nabehl spadnul, dokud jsem nevyndal jednu pamet. Pak uz to slo v pohode...
HDD MATROX 80 GB!!!!!!![/QUOTE]
Mel jsem podobny problem s dedovym compem. Nakone se ukazalo, ze se zblaznily RAMky, pocitac vzdycky nabehl, spadnul, nabehl spadnul, dokud jsem nevyndal jednu pamet. Pak uz to slo v pohode...