Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pc nenaběhne

georginho (110)|15.12.2007 00:06
Strejduv pocitac nenabehne, naskočí spouštění, čtou se disky atp. a pak nenajede windows ale černá obrazovka, kde je na výběr spustit pc v dosu, spustit pc pomoci posledni zname funkcni konfigurace a nebo spustit beznym zpusobem...cokoliv vyberu, po restartu to nabehne znovu a znovu, Kdysi jsem to mel i na svem PC ale to mi nejel vetrak procesoru, Ted to bude neco v hardisku, Dal jsem ho do meho PC jako SLAVE a projel jsem ho antivirem (naslo to akorat 1 reklamni soft), pak jsem ho dal jako MASTER a najelo to same jak strycovi, takze je to neco s win asi...kdyz jsem, chtel dat reinstal, dal jsem first boot CDROM, strcil jsem cd win XP ale po restartu instalace nenabehne a nabehne zas jen cerna s moznostmi. Co s tím?

já mám amd sempron 1,8; 512 ram; 128 ati radeon 9200, zdroj 350w beze jmenny, strejda 2,8; 512 MB ram; 128 mb radeon 9600; 450 wat bez jmena... (je to asi zbytecny kdyz je to tim hdd) Diky za vsechny rady

HDD MATROX 80 GB!!!!!!!
Intri (3490)|15.12.2007 00:28
Když jsi přeinstalovával, formátoval jsi ten disk?

Jinak bych před formátováním ještě vyzkoušel opravu instalace ( pomocí instalačního CD ). Často tak můžeš systém opravit opět do dlouhodobě použitelné formy.
georginho (110)|15.12.2007 00:46
neslo mi to přeinstalovat, i kdyz jsem dal first boot CDROM, tak stále nabíha jen ta černá obrazovka s možnostmi...jakoby tam žádný cd s originálním win xp nebylo...
Intri (3490)|15.12.2007 01:12
A není to jen proto, že ti monitor nestihne ( nebo z nějakého důvodu nedokáže ) zobrazit tu hlášku, že máš pro spuštění instalace stisknout jakýkoliv čudl? Tohle dělá tatíkovi jeho monitor od Aceru. V BIOSu mu např. lítá po obrazovce hláška, že není signál ( i když se BIOS normálně zobrazuje ) a výzvu ke stisknutí tlačítka pro instalaci systému musí odchytávat naslepo, protože se nezobrazí.
georginho (110)|15.12.2007 06:24
zkoušel jsem klikat enter po celou dobu inicializace PC, ještě to zkusim tady na svojem ale newim...az odpoledne az donesu cd s win xp
johny__g (6387)|15.12.2007 11:43
Reset BIOSu jsi zkoušel? Zkoušel jsi disk otestovat nějakým programem (třeba z Ultimate boot CD) jestli není vadný, vadné sektory apod? Souborový systém je NTFS?
odb (505)|15.12.2007 12:48
V poslednej dobe sa mi dostali do ruky 2 PC s takýmto problémom. V prvom prípade vypli skôr prepäťovú ochranu ako sa PC vypol a potom to začalo. V druhom prípad, večer vypli a na druhý deň už to nechcelo nabehnúť. Na druhom PC boli výrusy. Boli odstranené ale nepomohlo to. Disky na oboch PC v úplnom poriadku, reinštalácia winXP nemožná (prvá fáza prešla ale ďalej som sa nedostal, zase to stále reštartovalo dookola a naskakovalo okno s možnosťami štartu OS - posledná známa konfiguracia, safe mode.....) Ak som dal možnosť aby automaticky nereštartovalo PC pri chybe, tak tam naskočila nič nehovoriaca hláška o chybe a všeobecné rady od MS, ktoré boli na ... Opraviť sa to nijako nedalo. Pomohlo až zformatovanie disku a nová inštalácia winXP.

To čaká aj teba :(

p.s. HDD asi MAXTOR :)))
georginho (110)|15.12.2007 15:07
NTFS...testoval jsem ho ale zádná chyba...takze zitra format...instal win xp..
ICE_D (2754)|16.12.2007 16:07
[QUOTE=georginho;71945]Strejduv pocitac nenabehne, naskočí spouštění, čtou se disky atp. a pak nenajede windows ale černá obrazovka, kde je na výběr spustit pc v dosu, spustit pc pomoci posledni zname funkcni konfigurace a nebo spustit beznym zpusobem...cokoliv vyberu, po restartu to nabehne znovu a znovu, Kdysi jsem to mel i na svem PC ale to mi nejel vetrak procesoru, Ted to bude neco v hardisku, Dal jsem ho do meho PC jako SLAVE a projel jsem ho antivirem (naslo to akorat 1 reklamni soft), pak jsem ho dal jako MASTER a najelo to same jak strycovi, takze je to neco s win asi...kdyz jsem, chtel dat reinstal, dal jsem first boot CDROM, strcil jsem cd win XP ale po restartu instalace nenabehne a nabehne zas jen cerna s moznostmi. Co s tím?

já mám amd sempron 1,8; 512 ram; 128 ati radeon 9200, zdroj 350w beze jmenny, strejda 2,8; 512 MB ram; 128 mb radeon 9600; 450 wat bez jmena... (je to asi zbytecny kdyz je to tim hdd) Diky za vsechny rady

HDD MATROX 80 GB!!!!!!![/QUOTE]

Mel jsem podobny problem s dedovym compem. Nakone se ukazalo, ze se zblaznily RAMky, pocitac vzdycky nabehl, spadnul, nabehl spadnul, dokud jsem nevyndal jednu pamet. Pak uz to slo v pohode...