Tak to hlavne poradne otestuj, Memtest aspon 10hodin, klidne i celej den.... cim dyl, tim lip. Nebo vezmi rovnou celej komp Prime95![]()
jojo,dík moc... jak dlouho to trva tím prime?
Primě 95 a ještě snad na jednom jádřePrime 95 je dávno přežitej, nedokáže to vytížit naplno (zřejmě kvůli tomu, že nepodporuje nový instrukce). Přes noc to teda jede zbytečně (eště k tomu má taky tendence vyhazovat chyby, ačkoliv je všechno OK, navíc na HW, o kterým se tomu programu ani nesnilo, že někdy bude) a bude třeba na tom pustit Orthos
![]()
Jo zapomnel sem mu rict, aby ho pustil dvakrat kvuli DC.... ale proc by to melo byt uplne zbytecny? Vytizi to komp docela slusne....
Tak uz to mam stabilní..projel jsem to prime,i orthosem a v poho..ale snizil jsem takt ze 3,2 na 3,15 protoze jsem musel mít na ramkach +0,25V a celkem topily, na 3,15 staci 0,2 a zdaji se me trosku teply..
takze: 3,15Ghz-450fsb , ram na 900
dík za rady, uz to snad umím![]()
NzOC mas pekny....
Pokud to vytíží střídavě ta jádra, tak vůbec nic neřekne. Orthos nemá zatěžovat komp, ale jen paměti a hlavně procesor. A pokud nejsou na procesoru na 100 % obě jádra, většinu věcí nemusíš podchytit. A jak jsem řekl, na dnešní procesory jedině Orthos, Prime 95 už je má něco za sebou a dnešní možnoti CPU mu nic neříkají, takže to ani pořádně nevytíží, nehledě na to že na tom může častěji dělat falešný poplach.
to lubayys: proudění ve skříni máš OK ? Pokud ano, můžeš na paměti koupit pasiv anebo je ofukovat 80mm ventilátorem na 5 V.
Podle toho co jsem cetl na homepage tak StressPrime je jen predelanej Prime95 (stejny zatezovaci algoritmy) s uzivatelsky privetivejsim gui, a Orthos je zas jen DualCore verze SP.
viz: http://sp2004.fre3.com/
jj, TAT je masakr, jen nevím, jakým způsobem testuje chybovost při zatížení...
Osobně jej používám jen pro max burn - je mi jasné, že vyšší teplotu než v TAT na cpu nikdy nedostanu (řekl bych, že ani o dost nižší- protože při testu v prime95 mám teplotu cpu o cca 10stupňú nižší)
zkousel jsem to dat na 3,3Ghz ale ty pameti chteji strasne pridavat napeti..fakt bych pridaval snad 0,3V a to uz by bylo moc ...nevim cim to je,mozna zkusim ty A-data.jinak na procaku mam 1,37V .. z puvodnich 1,35V coz neni spatny si myslim..a asi se nevyplati tam davat 3,2Ghz kdyz tam musim mit +0,25V na pametech ne?(na 3,15 mam +0,2V)
jeste tak mimo... v budoucnu premyslim o 8800GT, bude stacit zdroj?