Winsows XP problem pri instalaci
Poreboval bych poradit. Ted jsem doskadal PC a pri pokusu nainstalovat Win Xp me instalator padne se stejnou chybou a vzdycky ve stejnym miste. Pokus o zapis do pameti blabla se nezdaril klasicka BSD a s tim, ze mam prekontrolovat disk. Stane se to presne v okamziku, kdy uz jsou nacteny vsechny moduly a melo by to jit dal na vyber disku, rozdeleni atd. Jen pro uplnost je to Intel C2D 4300 na desce intel frostburg s chipsetem G33. Disk je samsung 320Gb, 2x 1Gb Ram transcendent. Zkousel jsem Win XP pro a Win XP 64-bit a pokazde to stejny. Nesetkal jste se s tim uz nekdo? Premysim, jestli to nemuze byt pametma a nebo radicem. Zkousel jsem i odpojit disk a to samy. Jeste chci zkusit vyndat jednu ramku, co to udela. Predem dekuju za rady
RAMky jsou to první, co bych podezříval. Zatěž je nějakým testem ( třeba Memtestem ) na několik hodin a uvidíš. Transcendu bych jako značce moc nevěřil, nemá moc dobrou pověst.
Tak jsem neco vygooglil a zjistil jsem, zue nejsem prvni a ja osobne uz jsem si skoro jitej, ze je to sata radicem. Problem je, ze intel mlci, nebo jsem tam jeste nic nenasel. http://groups.google.com/group/microsoft.public.cs.windows/browse_thread/thread/f933b0002e41e617
tohle me ujistilo, ze to nejspis nebudou ramky, ale stejne to vyzkousim. Co se tyka transcendentu, tak si dovolim nesouhlasit, nevim jaka je jejich povest, ale ja s nima mam zatim jen dobre zkusenosti coz treba o takovych A-datach rict nemuzu, bohuzel ;)
EDIT: pokud by mel nekdo stejny problem, tak http://download.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/manual70.pdf v tomle manuale v 5 kapitole je postup a link na utilitu, ktera by mela umet vytvorit disketu s ovladacem pro SATA radic. Jeste jsem to nezkusil, ale verim, ze to bude ono. Jeste pak dam jen vedet, jak to dopadlo.
tohle me ujistilo, ze to nejspis nebudou ramky, ale stejne to vyzkousim. Co se tyka transcendentu, tak si dovolim nesouhlasit, nevim jaka je jejich povest, ale ja s nima mam zatim jen dobre zkusenosti coz treba o takovych A-datach rict nemuzu, bohuzel ;)
EDIT: pokud by mel nekdo stejny problem, tak http://download.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/manual70.pdf v tomle manuale v 5 kapitole je postup a link na utilitu, ktera by mela umet vytvorit disketu s ovladacem pro SATA radic. Jeste jsem to nezkusil, ale verim, ze to bude ono. Jeste pak dam jen vedet, jak to dopadlo.
Tak slo o to, ze byl radic prepnuty na AHCI a diky tomu instalace padala. Stacilo to zmenit na IDE a vsechno slapalo jak hodinky. Pokud by chtel clovek funkce AHCI vyuzit, tak je potreba z vyse uvedeneho odkazu stahnout aplikaci, ktera vytvori disketu s ovladacema. Takova hovadina a stravil jsem nad tim 2 hodiny :mistake
No vidíš, že nie si Lama. V podstate si si to vyriešil sám, a pritom je to toľko omieľaná téma - XP a Sata, takže ťa to mohlo napadnúť hneď pri prvom páde inštalácie.
No to jo, se satou a instalaci widli mam vic nez dost asebou, ale nikdy jsem s tim nemel az takovy problemy, ze by me to padalo s objevovala se BSOD. Tohle se mi stalo poprve. Podelane AHCI. Dalsi problem je, ze intel ke svym deskam nedava disketu a ani neni na CD utilita, ktera by ji umela vytvorit. Proklikal jsem se k ni na strankach supportu az po pekne dobe. Proste trosku me to zklamalo. Zjistil jsem an webu, ze nejsem jediny kdo s tim ma problemy a nasle jsem i lidi, co to nakonec i vzdali.