Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Nejede mi nové pc zasekává se

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    Asi před měsícem sem si poskládal pc (AMD X2 6000+, asus M2N-SLI deluxe, ram Corsair twin XMS2 5400+ 2x1GB, HDD Seagate 320GB, VGA ATi HD 2600xt, Zdroj Levicom Black Power 480W, zvukovka SB Audigy 2ZS)
    po měsíci se pc začalo po asi 2 hodinách zasekávat, po té nenaběhlo vůbec, tak jsem dal vga do druhého PCI-E a jelo to dál asi 14 dní, no a teď když jsem zapnul pc a chvílí nic nedělal zaseklo se, pokud sem ale hrál hry, tak běželo normálně a dnes když jsem ho chtěl zapnout tak už nenaběhlo vůbec, nevím asi odešla deska, poraďte prosím. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Kdyby odešla deska, nešel by PC už vůbec nastartovat. Jestli máš možnost vyzkoušet jiný zdroj, zkus to. Taky otestuj paměti Memtestem, aspoň 8 hodin v kuse. A pokud obojí projde, začni testovat celkově - grafiku, procesor, disk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    grafiku i paměti jsem zaměnil a dělá to to stejný, jo a ode dneška to nejde zapnout vůbec
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak zkus vytáhnout jednu z pamětí a prostřídat je. Třeba je problém v jedné z nich ( nebo v obou, taky by to chtělo vyzkoušet jiné, jestli PC naběhne ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    no právě to sem dělal, dal jsem tam úpně jiné ram, a nic, a ty mé u kámoše jedou, jo a deskanevydává žádný zvuk když to zapnu?, nic to nedělá jen se točí větráky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Skús vyskúšať grafiku v inom PC, ale najskôr resetuj BIOS známemu odišla grafika a mal podobné príznaky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    grafiku jsem tam dával 7600 gt, a to stejný, a má jede v jiným pc, jo a bios sem resetoval nejmín 3 krát a furt to samý, už nevím co dál?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od kokrhanek Zobrazit příspěvek
    ...už nevím co dál?
    Postupne testovať jednotlivé komponenty... grafika ide a RAM tiež, ešte ti ostáva vyskúšať CPU, HDD, a dosku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    no nevím hdd by toto nezpůsoboval, a cpu to snad ne no asi půjdu vyreklamovat desku, nemám totiž kde odskoušet cpu, kámoš má intel platformu, každopádně ale děkuji za rady jo a zdroj by taky neměl mít problém http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1412&kat=161
    Naposledy upraveno uživatelem kokrhanek: 15-12-2007 v 19:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Zkus vyjmout CPU, dat jej zpet a lehce dotlacit pri zavirani packou do socketu. Pokud to nepomuze zkus jiny zdroj. Doufam, ze jsi pri montazi MB nezapomel pod nim nejaky kovovy sloupek navic. Sroubky na MB dotahuj jen mirne a pouzij zasadne ty s valcovou hlavou (ne sikmou). Nejlepe vse vyjmout z kejsu a otestovat na stole. Pak namontovat zpet. Chipsety u techto MB dost pecou. Mel bys mit mirny pruvan ve skrini (Zadni ventilator se snizenymi otackami urcite).

    p.s. minuly tyden jsem raklamoval vadny CPU 3000+ AM2 - po nastaveni BIOSu tma. Taky jsem tipoval MB nebo RAM. Reklamaci vyrobce uznal a poslal 3200+ )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To bych viděl na tu desku. Pokud ani nepípne, bude vadná asi ona - být vadný disk, naběhne post, být vadný procesor nebo jakákoliv jiná komponenta, deska by měla dávat zvukový signál, že je něco blbě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    jj, pečou , ale case mám celohliník, a s komplet větrákama, a i dobře udělanej cable managment
    Právě mě štve že jsem dal do sestavy 30 tisíc a nejede
    doufám že to není procesor, ale nemám ho jak a kde otestovat , ale už jsem dal dnes na reklamaci desku, je to v levi takže by to měla být rychlovka, většinou mění kus za kus, ale neměli ji na skladě....

    ....jen tak mimochodem, mám teď necelej rok starou Nvidii 7600 GT za 1000Kč, kdyby jste někdo chtěl, od ASUSU
    ....a díky za rady!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hoď tu kartu do bazaru, tam bude viditelnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    Díky za upozornění , už jsem to tam hodil
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC se opět zasekává :(
    Od Creeperak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-03-2014, 23:50
  2. PC se zasekává
    Od Creeperak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 16:43
  3. Nové PC k rozkopání - nejede ani kdybych se ....
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 20:19
  4. PC se náhodně zasekává
    Od Malcolmekkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-11-2012, 19:38
  5. PC se zasekává, resetuje
    Od zaja6689 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 19:49