Problém s TV kartou Hauppague
Chci vás poprosit o radu, jak mám zpět oživit TV kartu. Po nechtěné odinstalaci a opětovné instalaci TV karty Hauppague, se mi v systému u této karty objevuje hlášení ,,zařízení nelze spustit kód10,, dále je tam ,,na zařízení se vyskytla chyba,,. Zkoušel jsem už i reinstal celého systému, ale výsledek je stále stejný.
Poradí mi někdo?
Operační systém mám Vista Premium.
Poradí mi někdo?
Operační systém mám Vista Premium.
Když to nejede ani po čistým reinstallu, tak to je dost podivný ... původní drivery (než se to "nechtěně odinstalovalo") někde máš nebo jsou to stejný jako instaluješ teď? Pokud se na stránkách Hauppauge vyskytujou novější drivery, než který máš, tak je zkus, pokud máš nejnovější a nejde to, tak naopak zkus nějaký starší (nejlíp ty, se kterýma to předtim šlo).
S kartou se nehejbalo? Zkus jí třeba vyndat, profouknout konektor a znova zapojit.
(co je to konkrétně za kartu - model? nějaká do PCI nebo USB, ... chce to blíž specifikovat)
S kartou se nehejbalo? Zkus jí třeba vyndat, profouknout konektor a znova zapojit.
(co je to konkrétně za kartu - model? nějaká do PCI nebo USB, ... chce to blíž specifikovat)
Je to model Hauppague WinTV HVR-2200
Mám nové PC, ve kterém tato karta cca 2dny fungovala. Mám k ní i drivery, se kterýma šla. Pak jsem to nechtěně odinstaloval a po další instalaci se ovladače nainstalují, ale už je tam to hlášení. Zkoušel jsem reinstal, vytahoval jsem kartu a nic.
Mám nové PC, ve kterém tato karta cca 2dny fungovala. Mám k ní i drivery, se kterýma šla. Pak jsem to nechtěně odinstaloval a po další instalaci se ovladače nainstalují, ale už je tam to hlášení. Zkoušel jsem reinstal, vytahoval jsem kartu a nic.
Tak mám tam nahrané drivery, které tam byly před tím a jelo to s nima. Myslíte, že může být špatná karta? Nikde jsem nenašel, co to znamená ,,zařízení nelze spustit kód 10,,
Kód 10 najdeš třeba zde.
Jediný, co mě ještě napadá, že by to mohlo třeba taky nějak souviset s ovladačema grafiky a chipsetu, tj. zkusit sehnat nejnovější (např. ovladače NVidie a Intel chipsetu, nebo podle toho co je tam za desku a grafickou kartu). Příčin může bejt asi víc, třeba i nějaká aktualizace Windows apod.
Jestli máš možnost nainstalovat čistou instalaci Windows XP SP2, tak by asi stálo za to zkusit, pokud by to bylo stejný, tak to (možná) bude kartou, pokud by to šlo, tak to určitě kartou nebude (tj. pokud by to šlo, bylo by možný vyloučit chybu karty).
Jestli máš možnost nainstalovat čistou instalaci Windows XP SP2, tak by asi stálo za to zkusit, pokud by to bylo stejný, tak to (možná) bude kartou, pokud by to šlo, tak to určitě kartou nebude (tj. pokud by to šlo, bylo by možný vyloučit chybu karty).
Tento problem som mal aj ja. Nenainstalovalo ti TV crd. Pozri sa do spravcu zariadeni, ci skutocne je TV crd nainstalovana, ak nie, tak ju nainstaluj standardnym sposobom. (update driver). Alebo drivers zmaz a potom nainstaluj znova, soft je OK, len drivers nie.
Když tu kartu odinstaluji, tak po restartu mi hned naskočí nalezen nový hardware. Při hledání ovladače to nic nenajde, tak musím cestu k ovladači zadat ručně. Pak se začnou instalovat drivery. Hned ale po instalaci mi naskočí, že zařízení nelze spustit atd atd. Přitom tam jsou ovladače, se kterýma to 100procentně jelo. Ve správci zařízení je pak v položce ,,řadiče zvuku, videa a herních zařízení,, ta TV karta s vykřičníkem. Nezdá se mi, že by byla špatná karta. To by ji přece systém nemohl ani najít, kdyby byla odpálená.
Ten kód deset by měl značit buď špatné ovladače, nebo chybu HW. Já si myslím že to bude spíš těmi ovladači, buď tam něco zůstalo po té první odinstalaci a teď se to hádá, nebo se nenainstaluje vše co je potřeba. Zkus na nějakém disku tu čistou instalaci Windows, myslím že se ta karta rozjede. Zkoušel jsi ji v jiném PCI slotu?
Ano, zkoušel jsem i jiný PCI slot. Zkoušel jsem i reinstal celého systému, to by snad mělo vše vymazat a při instalaci to dávat do původního stavu. Jenže po reinstalu ta karta stále uvádí kód 10. Ono asi opravdu bude nakonec chyba v ní.
Ten XP jsi zkoušel? Jinak můžeš udělat ještě jednu věc, jestli máš podobnej instalátor driverů Hauppauge jako já, tak když ti Windows najde novej HW (po uninstallu driverů), tak to STORNUJ (tj. dej něco jako Nyní neinstalovat, Odložit nebo co tam je ve Vistě) a nainstaluj drivery přes spustitelnej soubor driverů Hauppauge (tj. spusť Setup.exe nebo tak něco a nech nainstalovat drivery z toho, třeba totiž ten setup ještě dělá něco navíc).
Tak i když po načtení systému stornuji vyhledávání ovladače a pustím instalátor od Hauppauge, tak se sice ovladače korektně nainstalují, ale ve správci zařízení je stále ta hláška. Co tak pročítám diskuze, tak ti co mají nějakou TV kartu, tak se jim ta karta nainstaluje jako řadiče zvuku, videa atd., + jako síťové adaptéry. Mně se to mezi síťové adaptéry nenainstaluje, nemůže být problém třeba tady?
Bohužel nemám možnost to vyzkoušet pod XP, tak stále nevím, jestli je problém v systému, nebo v karte.
Bohužel nemám možnost to vyzkoušet pod XP, tak stále nevím, jestli je problém v systému, nebo v karte.
No mně osobně se tam pod síťový karty nic z Hauupauge neinstaluje, ale mám jinou. To, že to nejde zkusit pod XP je škoda, protože je taky možnost, že ovladač pro Visty neni ještě tak úplně vyladěnej (no ale zase když to předtim šlo ...). Nejde třeba tu kartu vzít a zkusit ji v jiným PC u nějakýho kámoše, kterej má XP (nebo W2000)?
Tv karte je priradovane zle IRQ = Reset Bios + update Bios. Asi ten stupidny Win priraduje zle IRQ, jedna moznost je nadstavit ho natvrdo v biose, pokym to podporuje. Daj jej 7 a uvidis. Hlavne nech nekolidu s VGA a zvukoukou, teto problem mal kamos VGA + TV crd mali IRQ 5 a potom to nechcelo chodit, TV dostala 7 a vse OK :)
Jo, no, konflikt IRQ by taky asi moh způsobovat takovýhle problémy, to je fakt. Jestli máš víc slotů, tak jí můžeš zkusit dát do jinýho, v manuálu základní desky taky bejvá uvedený, který sloty mají sdílený jaký IRQ, osobně se vždycky snažím dát zvukovku a TV kartu do takovýho slotu, kterej pokud možno nemá sdílený IRQ s ničím jiným, anebo s co nejmíň zařízeníma apod.
(nebo jestli nemůže bejt karta jinde a má sdílenej slot s něčím, co je v PCI slotu, tak třeba přendat kartu v PCI slotu do jinýho)
- reset biosu by měl způsobit znovupřiřazení IRQ, takže to by pomoct mohlo (je to vhodný když se přidává další karta, nebo se změní pozice karet ve slotech apod., v některých biosech na to bejvá volba jako "Reset DPMI data" nebo tak něco, takže se nemusí ani resetovat celej bios)
(nebo jestli nemůže bejt karta jinde a má sdílenej slot s něčím, co je v PCI slotu, tak třeba přendat kartu v PCI slotu do jinýho)
- reset biosu by měl způsobit znovupřiřazení IRQ, takže to by pomoct mohlo (je to vhodný když se přidává další karta, nebo se změní pozice karet ve slotech apod., v některých biosech na to bejvá volba jako "Reset DPMI data" nebo tak něco, takže se nemusí ani resetovat celej bios)
Mám z toho jednoznačný pocit, že se ti tam motá nějaký nesprávný ovladač. Nemůžu mluvit konkrétně o této kartě, kdysi jsem řešil jiný typ, ale opakovaně jsem viděl situace, kdy se ke kartě nainstaloval úplně špatný ovladač, a ten dělal přesně tyhle věci. V textu jsi napsal, že proběhne "hledání ovladačů" - proč vůbec hledáš nějaké ovladače? Copak ta karta nemá instalátor? Nechat Windows hledat ovladače je totiž přesně ta cesta do pekla, která způsobuje problémy. Mně se například na jakousi zvukovku nainstalovaly ovladače jiného výrobce (pravděpodobně stejný chipset, ale jinak ne zrovna kompatibilní) a chovalo se to dost šíleně.
Vyčisti instalaci od všech pokusů a striktně dodrž instalační postup pro ovladače. Nedovol systému, aby cokoli hledal, hledal aktualizované ovladače a pod.
Mimochodem - ta Hauppauge co jsem zhruba před 1/2 rokem řešil mne stála půl dne života hledání důvodu, proč zcela náhodně vytuhne. Pomohlo = jiný PCI slot.
Vyčisti instalaci od všech pokusů a striktně dodrž instalační postup pro ovladače. Nedovol systému, aby cokoli hledal, hledal aktualizované ovladače a pod.
Mimochodem - ta Hauppauge co jsem zhruba před 1/2 rokem řešil mne stála půl dne života hledání důvodu, proč zcela náhodně vytuhne. Pomohlo = jiný PCI slot.
Nemyslím si, že by byly ovladače jiné, než ty, co tam patří. Po spuštění systému mi naběhne ,,nalezen nový hardware,, a naskočí výběr, jak chci ovladač nainstalovat - automaticky, ručně nebo storno. Tak to ukončím a pustím vlastní instalátor od hauppauge. Ovladače se nainstalují, ale v systému je stále ta hláška. Dělá to ikdyž dám přidat hardware a ovladač dosadím přesně ten, co tam má být. Už jsem zkoušel ji dát i do jiného portu a je to stejné.
Nakonec budu asi muset tu kartu koupit novou :(
Nakonec budu asi muset tu kartu koupit novou :(
[quote=Džanek;74233]Nemyslím si, že by byly ovladače jiné, než ty, co tam patří. Po spuštění systému mi naběhne ,,nalezen nový hardware,, a naskočí výběr, jak chci ovladač nainstalovat - automaticky, ručně nebo storno. Tak to ukončím a pustím vlastní instalátor od hauppauge. Ovladače se nainstalují, ale v systému je stále ta hláška. Dělá to ikdyž dám přidat hardware a ovladač dosadím přesně ten, co tam má být. Už jsem zkoušel ji dát i do jiného portu a je to stejné.
Nakonec budu asi muset tu kartu koupit novou :([/quote]
Můžeš ten disk naformátovat a nainstalovat pak úplně čistý systém? Sice už někde něco o reinstalaci XP píšeš ale bylo to s formatem? Vyloučíš tak možnost, že by se ty ovladače ještě někde válely. Pokud ano, zkoušel jsi kartu v úplně jiném PC? Tak vyloučíš možnost, že je chyba někde v tvém HW a třeba se i potvrdí vada na té kartě.
Nakonec budu asi muset tu kartu koupit novou :([/quote]
Můžeš ten disk naformátovat a nainstalovat pak úplně čistý systém? Sice už někde něco o reinstalaci XP píšeš ale bylo to s formatem? Vyloučíš tak možnost, že by se ty ovladače ještě někde válely. Pokud ano, zkoušel jsi kartu v úplně jiném PC? Tak vyloučíš možnost, že je chyba někde v tvém HW a třeba se i potvrdí vada na té kartě.