Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: 939 vs. AM2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Hellraiser666
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    16

    Zdar lidi mam tady dve sestavy na socketu 939 a AM2 a proste nevim k jakemu se mam priklonit.

    Socket 939:
    MB: ASUS A8N5X/SATA/GL,skt.939,nFORCE4,PCIe,DDR1
    2 093.2,-
    CPU: AMD Athlon 64 3200+ BOX, skt 939, Venice
    2 096.8,-
    RAM: KINGSTON 1024MB/400MHz DDR CL3 (Kit 2x512MB)
    2 852.4,-
    VGA: ATI Radeon X1900GT 256MB DDR3 PCIE, VIVO, dual DVI-I,PCI-Express
    6 029.7,-
    HDD: Maxtor HDD DiamondMax 10, 250GB, 7200RPM, 16MB cache DM10
    2 107.5,-
    Zdroj: Zdroj Fortron BlueStorm 400W ATXV12 v2.0, 12cmFan 25dB, FSP4
    1 525.6,-
    DVDRW: LG GSA-H20L White DL DVD±R/RW/RAM, Light Scribe, bulk+SW
    1 038.9,-
    CENA komplet: 18.445,-
    V cene je i CASE za cca 700,-

    Socket AM2:
    MB: ASUS M2N-E/R/GL, AM2/2K, NF570U, DDR2, PCIe
    2 659.7,-
    CPU: AMD Athlon 64 3200+ BOX, skt. AM2
    2 383.6,-
    RAM: KINGSTON 1024MB/667MHz DDR2 CL5 DIMM (Kit 2x512MB)
    2 478.8,-
    VGA: ATI Radeon X1900GT 256MB DDR3 PCIE, VIVO, dual DVI-I,PCI-Express
    6 029.7,-
    HDD: Maxtor HDD DiamondMax 10, 250GB, 7200RPM, 16MB cache DM10
    2 107.5,-
    Zdroj: Zdroj Fortron BlueStorm 400W ATXV12 v2.0, 12cmFan 25dB, FSP4
    1 525.6,-
    DVDRW: LG GSA-H20L White DL DVD±R/RW/RAM, Light Scribe, bulk+SW
    1 038.9,-
    Cena komplet: 18.920,-
    V cene je i CASE za cca 700,-

    No a tak mam tedy otazky prave k tomu jestli OPRAVDU poznam rozdil v techto sestavach, zda taky mnou osazne komponenty by meli pracovat spravne bez jakehokoli flashovani BIOSu atd ... Taktovat nebudu a Upgrade planuju maximalne tak prikoupit dalsi HDD asi zase tu samou 250GB takze asi tak nejake vyrazne zmeny fakt do roka neplanuju takze co se tedy vyplati?? overena kvalita 939ky nebo jit do noveho AM2 socketu???
    A este jeden dotaz zdali to ten zdroj utahne i s tim pripadnym dalsim HDD a este mam doma jednu mechaniku diky moc vsem co poradi diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Takže zdroj to útáhne. Jinak určitě je lepší volbou AM2. Co se týče komponentů, tak jsi je vybral celkem dobře, MB je dobrá, CPU bys mohl vzít 3500+, není o moc dražší, ale nechám to na tobě, GK je super, paměti, osobně bych vzal A-DATA 800MHz (1x 512MB stojí kolem 1400Kč a mají je na www.obchod.cz), HDD pokud věříš Maxtoru, proč ne, já věřím Seagatu.

    Co se týče AM2, je to dobrá platforma, na 939 už dneska nikdo pomalu nestaví, pokud tedy nechce přecházet na DDR2. I nForce 5kový čipsety jsou v pohodě, už je tam i pasivní chladič, takže žádné malé řvoucí vrtulky. A ta deska Asus M2N-E má i dosti věcí co se týče OC v BIOSu, až mě to trochu zarazilo.

    //: Eště poslední poznatek, já bych osobně šel do X2, ale pokud finance nedovolí, tak aspoň tu 3500+
    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 30-08-2006 v 23:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Hellraiser666
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    16

    Diky moc nekdo sice radi DFI s nForce4 Ultra tak nevim oc je lepsi
    a prej je deulezity i CASE tak se ptam co tento?? http://www.computershop.cz/eshop/def...usb2-0-2xaudio diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Hellraiser666
    Diky moc nekdo sice radi DFI s nForce4 Ultra tak nevim oc je lepsi
    a prej je deulezity i CASE tak se ptam co tento?? http://www.computershop.cz/eshop/def...usb2-0-2xaudio diky moc
    Pokud budeš brát AM2, tak určitě neber desku s nForce4, už jedinně nForce5, nejlépu tu 570. DFI jsou dobrý desky, hodně dobrý, ale neskutečně předražený...

    Co se týká case, dost levný, takže počítej s jemnými plechy, o které si pořežeš ruku. Pokud nechceš investovat moc do casu, tak si vem např. od EC 5410, 5412, 5442 či 5493, ty jsou od EC celkem dobré.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Hellraiser666
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    16

    to je sou pekny a dobry ale vsechny maji zdroj na co me tam bude
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Socket 939 bych uz nedoporucoval. Pokud ale do nej preci jen pujdes, tak si porid disk jine znacky. Problemy Maxtoru na nForce4 jsou proslaveny (v mensi mire maji na nForce4 problemy i disky Hitachi a Seagate). Se Samsungama a Western Digital jsem problemy jeste v zadnym foru nezaznamenal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    já se taky příkláním k AM2!
    CPU bych bral aspon 3500+ (vždyť je jen o pár šupů dražší než 3000+)
    RAMy bych bral nějake 800MHz (Doporučuju GeIL, ale ty jsou krapínko dražší)
    Deska je ok
    HDD taky ok
    A ta grafika: nechceš náhodou počkat měsíc na X1950 pro? Bude nahrazovat "starší" X1900GT. Cena bude určitě podobná jak X1900GT, a bude mít o 25MHz rychlejší jádro a o 200MHz rychlejší paměti. Bude vyráběn lepším 80nm postupem (X1900GT je 90nm), a bude používat úplně nový CrossFire.
    Já bych radši počkal, ale samozdřejmě, že záleží na tobě!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Ja bych se priklonil k S939 v kombinaci s deskou DFI Infinity Ultra + disk bych dal Seagate 320GB 7200.10 stoji neco kolem 2560,- coz je za ty penize super... Ja si koupil rovnou dva a nemuzu si je vynachvalit deska DFI Infinity Ultra + Athlon 64 3200+ = vyborna moznost pretaktovani na cca 4000+ Jen skoda ze cena DDR1 pameti ted trochu vzrostla Jinak co se tyce moznosti upgradu procesoru... Co skladam lidem pocitace a ptam se jich na to tak mi vetsinou rikaji ze do toho PC tak na na 3 - 5 let nechteji sahnout max vymenit grafiku. Takze je vlastne vetsine jedno zda daji S939 nebo AM2. Kdyz to tak vezmu tak AM2 je mrtvy uz ted stejne jako S939. Vykonostne jsou nastejno. Jedina vyhoda snad moznost lepsich procesoru v budoucnu... Coz upgraduje fakt malokdo. Ted jak klesnou ceny pameti DDR2 za par tydnu/mesicu se to ale trochu obrati a vyhodnejsi bude uz asi AM2 (hlavne cenove) no at se rozhodnes jak chces rozhodne se nech ukecat na lepsi disk Jo a case davam casto Foxconn CASE stříbrno/černý TLA-570A - bez zdroje stoji cca 520,- s dani
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    ja se priklonil k AM2, preci jen 939 je uz v dnesni dobe vpodstate ukoncena historie a u AM2 je vetsi pravdepodobnost delsi doby podpory ze strany vyrobce HW. 3500+ jsem zvolil jen proto, ze nebyl skladem k dispozici nize taktovany CPU. co se tyce pameti u AM2, tak tam je to jen o penezich, pobezi to jak s 533MHz, tak i s 800MHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Hellraiser666
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od first.indian
    ... Jo a case davam casto Foxconn CASE stříbrno/černý TLA-570A - bez zdroje stoji cca 520,- s dani
    No hele a ma tam ten tvuj Case? moznost 12cm vetraku vepredu i vzadu ??? bo sem vycetl jen 8cm to asi jen vzadu
    Jinak ten vase co sem psal ja ma vepredu a vzadu moznost dvou
    ale vepredu me pripada nejake pofiderni ta mrizka vsak se mrknete ne jejich web a uvidite http://www.3rsys.com/ je to case a bud R202 nebo R205 nevim jak to je tam s tema mrizkama diky a zatim to na 90% na AM2 a HDD necham stejnej MAX jina znacka ale proste ja mel doted Maxtora a zadny problem ale radsi ty love vrazim teda do toho CPUcka diky zatim za rady a este jedna otazka ta Deska zakladni ona tam ma ten passiv vyvedeny k CPU a jak to bude chladit kdyz tam budu zatim mit CPU+Box chladic vite vseci jak vypada ne? nebo mam hned radsi prikoupit ten jeden ArticCooler myslim kterej ma vetrak do boku ?? pres ten Pasiv ???

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kerry
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Ber sestavu s AM2 protože pokud do něj opravdu potom časem půjdou dát i AM3 (K8L) procesory tak by jsi mohl koupit AM3 procesor a všechno ostatní nechat a potom časem až by byly další finance tak koupit i novou desku. AM2 bych koupil i kvůli chipsetům, vybral jsi dobrý chipset a bude to lepší jak s nForce 4 (tu nebrat). Pokud s tím nepospícháš tak bych taky radši počkal až jak se vyklubou ostatní grafický karty, kdyžtak X1900 GT potom zlevní takže aspoň trochu ušetříš. U disku bych radši šel do Seagatu 7200.10 s kolmým zápisem stojí tuším něco přes 2 000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    pokial činí rozdiel len 500 Sk treba sa prikloniť k platforme AM2, CPU tiež nie je najnovšie časom možno budeš chcieť upgrade, takto maš viac voľnosti, ceny klesaju pekne, takže zanedlho tam možeš dokupiť napr. Athlon X2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kerry
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Ještě jak koukám na ten procesor. Pokud by bylo víc peněz tak bych si připlatil za aspoň 3800+ X2
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Hellraiser666
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Kerry
    Ještě jak koukám na ten procesor. Pokud by bylo víc peněz tak bych si připlatil za aspoň 3800+ X2
    Boohuzel uz moc penez nemam takza X2 planuj casem treba zrovna za ten rok myslim ze ten 64bitovej Athlon bude v porovnani s mym Ted Starym Sempronem taky rozdil
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    A co máš teď za Semprona?
    ptám se jen tak. (aby nestála řeč :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední