Dell xps M1330
XPS M1330:
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250
OPERATING SYSTEM(S): Genuine Windows Vista™ Home Premium Edition
LCD and Camera:Standard Display with 2.0 Megapixel Webcam
Memory: 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz 2GB
Hard Drives: 120GB SATA Hard Drive (5400RPM) 120GB
Combo or DVD+RW Drive: CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive)
Video Card: 128MB NVIDIA® GeForce™ 8400M GS
Wireless Networking: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card
Bluetooth and Wireless USB: Built-in Bluetooth capability (2.0 EDR)
56Whr Lithium Ion Battery (6 cell)
Jo, chtěl jsem se zeptat, jestli je taková knfigurace OK, a co tak vseobecne rikate na ento notebook.
Díky
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250
OPERATING SYSTEM(S): Genuine Windows Vista™ Home Premium Edition
LCD and Camera:Standard Display with 2.0 Megapixel Webcam
Memory: 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz 2GB
Hard Drives: 120GB SATA Hard Drive (5400RPM) 120GB
Combo or DVD+RW Drive: CD/DVD burner (DVD+/-RW Drive)
Video Card: 128MB NVIDIA® GeForce™ 8400M GS
Wireless Networking: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card
Bluetooth and Wireless USB: Built-in Bluetooth capability (2.0 EDR)
56Whr Lithium Ion Battery (6 cell)
Jo, chtěl jsem se zeptat, jestli je taková knfigurace OK, a co tak vseobecne rikate na ento notebook.
Díky
- urcite bych si vzal LED podsviceny displej...
- za litr bych prihodil 1 rok NBD zaruky
- prihod 390 Kč na 160GB disk
- dal bych 900 Kč za 1 rok pojisteni na nahodny poskozeni
- urcite si neber wifinu od dellu, ale nejakou tu intelku, delly nejsou nic moc co je znam z i6400
- standardni 6 clanek by me stacit...
jinak tahle masinka je muj sen :) kdybych ted kupoval notes :)
- za litr bych prihodil 1 rok NBD zaruky
- prihod 390 Kč na 160GB disk
- dal bych 900 Kč za 1 rok pojisteni na nahodny poskozeni
- urcite si neber wifinu od dellu, ale nejakou tu intelku, delly nejsou nic moc co je znam z i6400
- standardni 6 clanek by me stacit...
jinak tahle masinka je muj sen :) kdybych ted kupoval notes :)
Není to pak celkem zbytečně drahé? Toshiba nabízí za takovou cenu HD 2600, C2D T7300, 160GB disk a hlavně žádnou nutnost čekat asi měsíc na vyrobení notebooku.
Model A200-1J6 ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ) má například v ceně 30 tisíc bez DPH 300GB disk, T7500 procesor a HD-DVD mechaniku.
Model A200-1J6 ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ) má například v ceně 30 tisíc bez DPH 300GB disk, T7500 procesor a HD-DVD mechaniku.
Jo aha, to je třináctka... Tak to pak jo. S tím jsem nepočítal, žil jsem v domění, že XPS nejsou menší než 15 palců. Pak ta cena odpovídá a parametrově je to slušný stroj. Když se k tomu přidá vysoce kvalitní značka s vynikajícím servisem, není důvod do něj nejít.
NBD servis na HW funguje dobre...
Ale mezinarodni sluzby a nejaky support na telefon/mejl pokulhavaji jak chromy snek. kamosce nedavno slohli v anglii notes (dell), tak volala linku dellu, aby ho nahlasila jako "ukradeny"... povedlo se ji to po 5 dnech az tady v CR.
Ale mezinarodni sluzby a nejaky support na telefon/mejl pokulhavaji jak chromy snek. kamosce nedavno slohli v anglii notes (dell), tak volala linku dellu, aby ho nahlasila jako "ukradeny"... povedlo se ji to po 5 dnech az tady v CR.
No jo, jenže většina jiných značek ( nebo možná dokonce všechny, nevím ) se na nějaké ohlašování notebooku za kradený vykašlou. Prostě tvoje chyba a čau, kup si od nás nový. Otázka pak ale je, nakolik je to nahlášení k něčemu dobré.
Je to ale pořád lepší, než nic, policajti notebook určitě hledat nebudou. V tomto je Dell, řekl bych, vynikající volba.
Je to ale pořád lepší, než nic, policajti notebook určitě hledat nebudou. V tomto je Dell, řekl bych, vynikající volba.
Nahlaseni je dobry akorat k tomu, ze kdyby nahodou nekdo ten notes donesl do originalniho servisu, tak se to pozna :) a mas 0,1% sanci, ze se ti masinka vrati :). Taky jeste existuje nejaky to pojisteni proti kradezi... :)
:-) Lidi jsou blbí, nikdy nevíš, jestli ti ho nepřinesou.:-)
Jinak ještě k tomu XPSku: krom rad, které dávali ostatni ( a s nimiž souhlasím ), přidal bych ještě nějaký ten peníz za silnější baterii. Současná by sice měla vydržet dost, ale výdrž je vlastnost, která se nikdy neztratí. A pokud hledáš 13" model, asi ho budeš chtít právě na cesty.
Jinak ještě k tomu XPSku: krom rad, které dávali ostatni ( a s nimiž souhlasím ), přidal bych ještě nějaký ten peníz za silnější baterii. Současná by sice měla vydržet dost, ale výdrž je vlastnost, která se nikdy neztratí. A pokud hledáš 13" model, asi ho budeš chtít právě na cesty.
9 clankova baterka ale bude asi couhat z notebooku ven :-/ Pokud se bude hodne cestovat, koupil bych jednu 9clankovou baterku normalne zvlast...
To bude ale drahé... Pod 3,5 to není. Aby se tak kolegovali nakonec Dell nevyšplhal daleko nad 40 tisíc.
BTW, teď mě ještě napadá, začátkem příštího roku by se výrobky Dellu měly objevit v obchodních řetězcích pro maloobchodní prodej. Tuším, že mezi obchody patří i ElectroWorld. Osobně by se mi sice absolutně nechtělo kupovat notebook v takovém obchodě, ale odpadlo by tím čekání na doručení notebooku.
BTW, teď mě ještě napadá, začátkem příštího roku by se výrobky Dellu měly objevit v obchodních řetězcích pro maloobchodní prodej. Tuším, že mezi obchody patří i ElectroWorld. Osobně by se mi sice absolutně nechtělo kupovat notebook v takovém obchodě, ale odpadlo by tím čekání na doručení notebooku.
Jo, to je fakt... Na druhou stranu ale spousta uživatelů určitě nebude muset. Navíc osobně jsem před rokem zvolil Acer před Dellem právě kvůli tomu dlouhému čekání ( a vyššímu papírovému výkonu - no jo, byl jsem tehdy v noteboocích celkem neznalý ). Nedivím se Dellu vůbec, že k maloobchodnímu prodeji nakonec přistoupil - určitě mu to zvýší podíl na trhu.
A je taky otázka, jak se k tomu Dell postaví - jestli opravdu bude platit, že jeden model = jedna konfigurace, nebo jestli bude na trh dodávat pod jedním modelovým číslem ( a nějakými identifikačními dodatky, samozřejmě ) třeba 5 různých konfigurací. To se taky může stát. Osobně bych na toto před koupí notebooku zkusil počkat, pokud bych na ten noťas nespěchal. Třeba by ho měli zrovna ve vyhovující konfiguraci přímo k dispozici.
A je taky otázka, jak se k tomu Dell postaví - jestli opravdu bude platit, že jeden model = jedna konfigurace, nebo jestli bude na trh dodávat pod jedním modelovým číslem ( a nějakými identifikačními dodatky, samozřejmě ) třeba 5 různých konfigurací. To se taky může stát. Osobně bych na toto před koupí notebooku zkusil počkat, pokud bych na ten noťas nespěchal. Třeba by ho měli zrovna ve vyhovující konfiguraci přímo k dispozici.
No, s tím, že si ho můžu nechat dovézt z USA zadarmo, tak to mě netrápí, LED display je bohužel mimo moje fin. možnosti(to mě vážně mrzí), wifinu si kdyžtak ještě vyměním, disk mi stačí 120, každá koruna dobrá, v nejhorším bych ho za čas vyměnil za nějaký 7200ot. . A tu záruku určo ještě nějak pořeším.
Jinak- zítra ho objednávám, nějak za 1450 dolarů, to už se vážně vyplatí, při dnešním kurzu dolaru :-)
Jinak- zítra ho objednávám, nějak za 1450 dolarů, to už se vážně vyplatí, při dnešním kurzu dolaru :-)
7200 ot. je tady zbytecne, ta 160gb bude mit slusnou hustotu zapisu, takze bude slusne rychla i tak. LED displej by mohl oproti CCFL prodlouzit i o neco vydrz na baterky...
Mám ho slibeného na Vánoce tak se těším už
Jinak jsem hodim muj konfig:
XPS M1330 CORE 2 DUO T7250 2.00GHz,800,2M S
13.3" WXGA (1280x800) White-LED Display with TrueLife (thinner, brighter &
lighter)
1 S
No Biometric Fingerprint Reader 1 S
Crimson Red & 0.3 mega pixel Camera for White-LED Display 1 S
Czech Documentation XPS M1330 1 S
Resource DVD XPS M1330 - (Diagnostics & Drivers) 1 S
Euro Ship Accessories Euro Power Cord 1 S
2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024) 1 S
160GB (5,400 rpm) SATA Hard Drive 1 S
8xDVDRW Slim Slot-Load Drive, including SW 1 S
AC Adapter (65W) 1 S
Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery 1 S
Small Nylon Carry Case 1 S
128 MB NVIDIA GeForce 8400M GS 1 S
Modem Not Included 1 S
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module 1 S
Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR 1 S
Czech Internal Lightweight Keyboard (QWERTY) 1 S
Software Drivers XPS M1330 1 S
Czech - Vista Home Prem 32 (OS Media) 1 S
No Software Application 1 S
No Anti Virus 1 S
3 Year Hardware Support - Next Business Day 1 S
Base Warranty - 1 Year Hardware Support, Next Business Day 1 S
Jinak jsem hodim muj konfig:
XPS M1330 CORE 2 DUO T7250 2.00GHz,800,2M S
13.3" WXGA (1280x800) White-LED Display with TrueLife (thinner, brighter &
lighter)
1 S
No Biometric Fingerprint Reader 1 S
Crimson Red & 0.3 mega pixel Camera for White-LED Display 1 S
Czech Documentation XPS M1330 1 S
Resource DVD XPS M1330 - (Diagnostics & Drivers) 1 S
Euro Ship Accessories Euro Power Cord 1 S
2048MB 667MHz DDR2 SDRAM (2x1024) 1 S
160GB (5,400 rpm) SATA Hard Drive 1 S
8xDVDRW Slim Slot-Load Drive, including SW 1 S
AC Adapter (65W) 1 S
Primary 6-cell 56WHr Li-Ion Battery 1 S
Small Nylon Carry Case 1 S
128 MB NVIDIA GeForce 8400M GS 1 S
Modem Not Included 1 S
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module 1 S
Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR 1 S
Czech Internal Lightweight Keyboard (QWERTY) 1 S
Software Drivers XPS M1330 1 S
Czech - Vista Home Prem 32 (OS Media) 1 S
No Software Application 1 S
No Anti Virus 1 S
3 Year Hardware Support - Next Business Day 1 S
Base Warranty - 1 Year Hardware Support, Next Business Day 1 S
no v americe se opravdu vyplatí nakoupit před týdnem sem dostal nový MacBook - podobná konfigurace akorát 1gb RAM ale v Macu to bohatě stačí
Jo, tak behem tydne uz by konecne mel byt v CR :-)
Nakonec jsem si pockal na vanocni slevy a vyslo mi :
Dell xps m1330 Crimson Red
Intel Core2Duo T7500
MS Vista Home Premium
Slim and Light LED Display with VGA Webcam
3GB DDR2
160GB 7200rpm HDD
CD/DVD burner
128MB NVIDIA GeForce 8400M GS
Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card
Bluetooth 2.0 EDR
56Whr 6-cell battery
Fingerprint reader
to vse asi za 1500$, miluju Ameriku .....
Nakonec jsem si pockal na vanocni slevy a vyslo mi :
Dell xps m1330 Crimson Red
Intel Core2Duo T7500
MS Vista Home Premium
Slim and Light LED Display with VGA Webcam
3GB DDR2
160GB 7200rpm HDD
CD/DVD burner
128MB NVIDIA GeForce 8400M GS
Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card
Bluetooth 2.0 EDR
56Whr 6-cell battery
Fingerprint reader
to vse asi za 1500$, miluju Ameriku .....
No jak už jsem říkal pokud máš někoho v americe tak ej to prostě boží...
Mě ten macbook vyšel asi na 26,000,- (1290 $ +daň ) + sem dokupoval 2x 1Gb RAM asi za 1000,- takže fakt pohoda no...
Jinak dell fakt pěkný... Koukám, že sis nakonec počkal a nakonfiguroval fakt pěknou mašinku...
Jenom grafiku má trochu slabší pokud po tom budeš chtít nějaké hry atd ale mělo by to stačit...
Mám X3100 Intel a drží..
Škoda, že já mám pořád g-wifi Nkovou už sem nestihl..
Mě ten macbook vyšel asi na 26,000,- (1290 $ +daň ) + sem dokupoval 2x 1Gb RAM asi za 1000,- takže fakt pohoda no...
Jinak dell fakt pěkný... Koukám, že sis nakonec počkal a nakonfiguroval fakt pěknou mašinku...
Jenom grafiku má trochu slabší pokud po tom budeš chtít nějaké hry atd ale mělo by to stačit...
Mám X3100 Intel a drží..
Škoda, že já mám pořád g-wifi Nkovou už sem nestihl..