Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Problem ASUS P5K SE

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Problem je v tom že my nechce naskočiť PC do BIOSU, ventilatori sa roztočia ale obrazovka vôbec nenaskoči
    Zostava je doska Asus P5K SE
    procak C2D 4500
    Pamate 2x1GB apacer 800MHz CL5 kit
    GPU 3850 ASUS
    zdroj Fortron 400 GLN
    Mal som pred tym dosku od MSI NEO-F a pamate A-DATA 800MHz kit ale zakladna dosta na nich neišla, vymenil som pamate za Apacer 800MHz kit a stale nič, tak som vymenil dosky z MSI na ASUS ale stale nič ked zapnem počitač ventilatory sa roztočia, ale obrazovka je stale čierna. V grafike to nebude lebo som skušal aj PCI a ta tiež nič neukazovala.
    čudne je že ta MSI na pamatiach APACER 667MHz 512MB nabehla, ale na tych novich nič.
    Neviete my poradiť čo mam urobiť aby my to išlo???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Skús použiť len jeden modul a taktiež ich vymeň.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Skús použiť len jeden modul a taktiež ich vymeň.
    To už som skušal,jeden modul som skusil dať v šade a stale nič. Jednoducho ventilatori sa točia a obrazovka je stale čierna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    reset biosu predpokladam ze byl jeden z prvnich pokusu

    asi budes mit nejaky kus HW vadny, jeste asi skusit jiny procesor a zdroj jestli mas neco dostupneho... taky to mozna je "jen" nejaka pitoma nekompatibilita. kazdopadne bych to videl ze je potreba vyzkouset jine dily... grafku uz vyloucenou mas
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    reset biosu predpokladam ze byl jeden z prvnich pokusu

    asi budes mit nejaky kus HW vadny, jeste asi skusit jiny procesor a zdroj jestli mas neco dostupneho... taky to mozna je "jen" nejaka pitoma nekompatibilita. kazdopadne bych to videl ze je potreba vyzkouset jine dily... grafku uz vyloucenou mas
    Gragika je OK zdroj tiež, reset ma tiež napadol, na strankach vyrobcu je zarucena kompatibilita s CPU aj Apacer pamate, fakt neviem v čom to je, skusim isť ku technikovi nech to otestuje on, taka sranda sa mi už dho nestala.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    docela bych se vsadil ze jak to k tomu technikovi doneses, tak to najednou z niceho nic pojede PC si z nas obcas dela srandu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele mixajiri
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    25

    Vypada to, ze mas stejnej problem jako ja, me to dela uplne presne to samy, precti si muj prispevek http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11747
    Zatim jsem to jeste nevyresil, protoze cekam na novy pameti a ty maji prijit kolem 15tyho ledna az, takze zatim jeste nevim jak na to, ale myslim si, ze to bude presne tohle:
    [QUOTE=tgfh;70385]Jsou to RAMky, měl jsem kdysi podobný problém. Při bootu se provádí inicializace komponent, ram taky samozřejmě. Ty TRANSCENDy se nemusí do vyhrazeného času pro inicializaci vlést (protože jsou obyč.) a pak to dělá to, že se to chová jako mrtvé. Nevím jestli se to nějak dá vyřešit, já jsem ty RAMky vyhodil. Můžeš zkusit vypnout quick boot v BIOSu.
    Ty RAMky fungujou úplně normálně, jen se nestačí včas inicializovat, odborně řečeno.

    Ten problém na to úplně pasuje, jak jsem řekl, vypni quick boot, pokud to nepomůže tak je vyměň.[/QUOTE

    To mi poradil tgfh a myslim si ze ma pravdu, tak to kdyztak vyzkousej a pak napis jestli to pomohlo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Dik za prispevky, takže som to otestoval dosku ASUS P5K SE, testol som ramky v inom PC a išli v pohode, pozeral som do zoznamu podporovanych RAM pamati a tie moje tam boli, skusil som rôzne graficke aj PCI tiež nič, skusil som tam dať procesot Intel P4 tiež nič.
    za ten tyždeň čo som bludil po forach tak som zistil že dosky MSI pojdu určite na Apacer 512MB 667MHz to mam odskusane takže Apacer 512MB 667MHz stoja 200Kč a maš po probleme nabehneš do systemu hodiš novy BIOS a potom ti to pojde bez problemov aj s tymy ramkamy čo maš.
    A k doske ASUS P5K SE tu som zistil že skôr vydane dosky pred 31.8. 2007 maly stary BIOS a ten nepozna E21X0, E4X00, E6X50 a tvary sa ako mrtvy musiš nainštalovať novy BIOS aby rozpoznam tieto CPU.
    Aj preto som si pozhanal P4 myslel som si že nabehnem do systemu a natiahnem novy BIOS, ale dal som tam P4 a system ani neblikom, takže u mna je to na 100% ta matična, keď smola tak poriadna

    Takže to nesiem dnes na reklamaciu po treti raz

    PS: Ale keby naozaj nabehla na reklamacii, tak by ma naozaj seklo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    docela bych se vsadil ze jak to k tomu technikovi doneses, tak to najednou z niceho nic pojede PC si z nas obcas dela srandu...
    mna asi trafi ako si pisal dal som ju tomu technikovi a ta deska mu ide, no doma ani panovi nechce nabehnuť a to som do nej dal ramly AM1 667MHz kinstony 667MHz kinstony 800MHz A-DATA 800MHz CPU C2D 4500, P4 3GHz GPU ATI 3850 aj PCI kartu jednoducho som všetko vyskušal aj všetko na inom PC funguje ale ak to spojim do hromady nič tma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jednou jsem se lopotil s necim podobnym chyba byla v desce pokud v ni byla grafika s pridavnym napajenim mrtvo .. pokud se do ni dala grafika napajena pouze z agp jelo to v poho ale si myslim psal ze si zkousel pci grafiku ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ROFL

    jeste me tak napada: zkousis ji porad s tim fortronem? to ze fortron s jinym PC jede neznamena, ze se musi mit zrovna dvakrat v lasce s tou aušuskou... taky bych vyzkousel to zapnout v jinem dome (ne byte) kvuli elektroinstalaci/uzemeni (a pro jistotu taky s jinym zdrojem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud ti speaker ani nepípne, bude problém buď ve zdroji nebo mrtvé desce. Viděl bych to spíše na ten zdroj. Vyzkoušej jiný zdroj na tehle sestavě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Zdravicko,

    mno ja podobne problemy s mojou ASUSkou nemam, ale zato:
    ... nastavenie BIOSu (0901) mam taketo :
    ======
    JumperFree Configuration Settings
    ======
    AI Overclocking: Manual
    CPU Ratio Control: Auto
    FSB Frequency: 300
    PCI-E Frequency: 100
    DRAM Frequency: DDR-800
    DRAM Command rate : 2
    DRAM Timing Control: Manual
    CAS# Latency: 4
    RAS# to CAS# Delay: 4
    RAS# Precharge: 4
    RAS# Activate to Precharge: 12
    RAS# to RAS# delay: auto
    Row refresh Cycle Time: auto
    Write recovery time: auto
    Write to read delay: auto
    Read to precharge time: auto
    DRAM Static Read Control: Disabled
    Transaction Booster: AUTO
    CPU Voltage: 1.300
    CPU Voltage Reference: AUTO
    Clock Over-Charging Mode: AUTO
    DRAM Voltage: 2.1
    CPU Spread Spectrum: Disabled
    PCIE Spread Spectrum: Disabled
    Clock overcharging voltage : AUTO
    =====
    Advance CPU Settings
    =====
    CPU Ratio Control: AUTO
    C1E Suppport: Enabled
    Max CPUID Value Limit: Disabled
    CPU TM Function: Disabled
    Execute Disable Bit: Disabled
    Intel SpeedStep tech : Enabled

    Pri takomto nastaveni mi funguje aj EIST... zabavne je, ze :
    1; napriek tomu, ze napatie CPU mam v BIOSe nastavene na 1.300 , vo Widlach mi ASUS PROBEII ukazuje v IDLE 1.26-1.27V a v BURNE 1.23-1.24V
    Teplota sa pri takomto nastaveni (FSB=300, teda realna frekvencia procaku v BURNe je 2700MHz) pohybuje cca 55-59 stupnov (a to mam este nastaveny AC Freezer 7Pro na automaticku regulaciu otacok , takze nebezi na plny vykon -dava nejakych 2400 otacok...) Orthos bezi aj pocas pisania tohto a zatial vyse hodiny stabilne... je to normalne ???

    2; ked zmenim FSB v BIOSe takto :
    FSB Frequency: 333
    teda procak bezi na 3GHz a ostatne hodnoty necham tak - system logne ale uz nenabehne do widly (do biosu sa dostanem fpohode) Skusal som nastavit CPU voltage po troske az na 1.35V, dalej som sa bal (pri 1.300V widle ani nezacali startovat, pri 1.35V zleteli pocas startu do bluescreenu )... musim zmenit CPU Voltage na AUTO a potom pekne nabehnu aj Widle, akurat ze napatie CPU mi vo Widlach ASUS PROBEII ukazuje v IDLE 1.36-1.38V a v BURNE 1.33-1.34V
    takto som nechal Orthos bezat asi 15 minut, pricom uz AC Freezer makal naplno (cez 2700 otacok) a teplota procaku dosiahla 62 stupnov (asi by sla este hore ale bal som sa tej vysokej voltaze...)
    Myslite, ze je este takato voltaz (ASUS PROBE II IDLE 1.36-1.38V a v BURNE 1.33-1.34V) OK ???

    3; Co je lepsie? nechat pamatiam agresivne casovanie (4,4,4,12) a 800MHz alebo dat menej agresivne (5,5,5,16) a radsej viac MHz ???


    hlavne ma udivuje to, ze doska v IDLE rezime (ked EIST nastavy nasobic 6) dava procaku viac stavy ako v BURNe (ked EIST nastavy nasobic 9)... Hmmmmmmmmm


    P.S. : konecne po natakteni procaku na 2700MHz si skore v 3dmarku 06 narastlo zo cca 7500 na 10200 bodikov... spokojnost... este keby tak boli bezpecne tje 3GHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten pokles napeti oproti tomu co nastavis v biosu je uplne normalni, dela to kazda deska

    nevim poradne co mas za procesor (prehlidl jsem?) ale pro 65nm je maximum cca 1.5-1.55V a pro 45nm 1.4V

    jestli mas RAM nastavenou na 800 tak tim pretaktovanim procesoru pretaktujes i RAM - tj nejspis uz nezvlada RAM a tim ze jsi dal voltage na auto nejspis bios dal pametem pokourit... zkontroluj ve win frekvenci RAM, asi budes muset dat RAM na 667 (a pretaktovanim se dostanes zase nekam k 800MHz)

    hlavne vypni to voltage auto, nevis kolik ti to do ceho cpe, aby ti to neco nespalilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ten pokles napeti oproti tomu co nastavis v biosu je uplne normalni, dela to kazda deska

    nevim poradne co mas za procesor (prehlidl jsem?) ale pro 65nm je maximum cca 1.5-1.55V a pro 45nm 1.4V

    jestli mas RAM nastavenou na 800 tak tim pretaktovanim procesoru pretaktujes i RAM - tj nejspis uz nezvlada RAM a tim ze jsi dal voltage na auto nejspis bios dal pametem pokourit... zkontroluj ve win frekvenci RAM, asi budes muset dat RAM na 667 (a pretaktovanim se dostanes zase nekam k 800MHz)

    hlavne vypni to voltage auto, nevis kolik ti to do ceho cpe, aby ti to neco nespalilo...
    procak mam 2160 (az teraz som si pridal podpis takze to njeje vidiet na predchadzajucom prispevku...)... Inaq tou ramkou - mam to na 100 percent na 800MHz (ked dviham v BIOSe FSB dviha sa mi aj takt Ramiek ale dam tam 800MHz)... vo widlach som to skontroloval cez CPUZ
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ASUS P5B-E problem s RAM
    Od Jajinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2017, 15:16
  2. Problém se zvukem ASUS P5K-SE
    Od opicak666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-12-2012, 13:04
  3. Asus EEE PC - problém s BIOSem
    Od fibrilia v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 18:39
  4. Problém s Asus P5K
    Od Speakon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 15:26
  5. problém s HDD na ASUS F5V
    Od Blocha v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 14:32