Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: 3GB

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Jenom takovej dotázeček:
    dá se normálně do pc dat 3 GB ramek?Jako když by nestačily 2GB a někdo nechtěl 64bit OS.XPcka 32bit dokážou adresovat ňáký 3,6GB , ne?Když se na 32bit dají 4GB , bude to dělat jako co?To se nebude využívat 0,4 GB nebo nepojede celej modul?(K celé otázce- zapojení single-dual channel, kity apod. neuvažovat), ted mě ještě napadá místo kombinace 3x1GB tak 2x1GB + 2x512MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Když dáš 4 GB paměti 32bitovému systému, použije jen 3,25, max. 3,5 GB. Použít 3 GB je samozřejmě možné, jen to chce spíš Intelovskou platformu, než AMD, aby se daly použít různé paměťové moduly bez problémů ( alespoň většinou bez problémů, ani Intel samozřejmě není 100% ). Dual channel nejspíš ztratíš ( musela by být velká náhoda, aby ses se třemi GB paměti trefil do modulů mezi sebou kompatibilních pro DCH ), ale kapacita za to stojí. Kombinace modulů si musíš vyzkoušet, nedá se takto přesně říct, jestli to pojede nebo ne. Na Intelu by mělo, ale nikdo ti to nezaručí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jestli chces 3GB, tak lepsi varianta je 2x1GB + 2x512MB.... mozna to pojede i v DCH, i kdyz na AMD s nim byvaj problemy pri obsazeni 4 slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    měl jsem 3GB jak na s.939 tak teď na s.775 a problémy jsem neměl - rozdílné značky pamětí nebyly problém na AMD jsem měl Kingmax+Corsair a teď mám Geil+Corsair

    přece jen jak Intel s P965/P35 tak AMD s integr. řadičem v Athlonech postoupilo ve vývoji a ty hrůzy ze začátků nezůstaly
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Asi máš nyní 2x1GB RAM co?

    Takže bych koupil toto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKCS0
    a vůbec neřeš, že "přijdeš" o +/- 400MB.

    Pokud chceš opravdu 3GB tak kup 2x512MB.

    O dual channel nepřijdeš a žádný problém nebude. Ještě by bylo fajn, kdyby jsi napsal co máš za CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Jde mi o to, jak to pofachá na Intelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    3 moduly blbě
    2/4 moduly dobře
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    skor by pomohlo keby si napisal co presnejsie mas za procesor (Intel tak ako aj AMD ich ma na raty)
    ak je uz 64bitovy, tak tam slahni 64bit operacny system, najskor Vistu, bo 64b XP ma niekolko problemov s ovladacmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Moh si uz teda napsat celou sestavu, nebo aspon CPU a chipset....

    Ale jak uz tu padlo, nebudes mit problem na Intelu ani na AMD.

    Dokup si 2x1GB kit, pri dnesnich cenach a kdyz se tenhle rok ocekava zdrazovani....

    Ad 4GB na 32bit systemu: 32bit system dokaze adresovat presne 4GB (4096MB) pameti, jenze se to tyka veskery pameti v PC (VGA, L2 cache, HDD cache). Takze jestli mas VGA s 512MB vram, tak budes vyuzivat cca 3,5GB, coz je porad lepsi nez 3GB ne?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Nech si normálně 32-bit OS a kup tak ať máš 4GB RAM. DDR2 jsou dnes za hubičku takže nějakých +/- 400 neadresovaných MB nemusíš řešit
    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Dokup si 2x1GB kit, pri dnesnich cenach a kdyz se tenhle rok ocekava zdrazovani....
    Zdražování bude, ale ne hardwaru
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Nech si normálně 32-bit OS a kup tak ať máš 4GB RAM. DDR2 jsou dnes za hubičku takže nějakých +/- 400 neadresovaných MB nemusíš řešit

    Zdražování bude, ale ne hardwaru
    Prý se očekává zdražení především pamětí okolo března až dubna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Zdražování bude, ale ne hardwaru
    Ale ano, dost casto se o DDR2 pise, ze ceny uz sou neunosne nizky i pro samotny vyrobce a da se ocekavat v 1 nebo spis 2Q 2008....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 06-01-2008 v 21:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    U starych AMD byl rpoblem ři osazení 4slotů, že klesla frekvence pamětí, jestli si dobře pamatuji Intel tohle nedělal, nevim jak je to ted u AM2 patice, ale snad už vyřešené. Přilkáněl bych se k většině názorů, pořídit si 4GB a nechat si XPčka 32bit, sice přijdeš o část pamětí, ale s takovou kapacitou, neni co řešit. 64bit XP ani omylem, jsou problemy s ovladači a k Vistám nemám důvěru, kolega je měl chvili nainstalovaný, měl problemy s netem a pak měl co dělat aby je shodil a dal tam XPčka zpět, nějak mu poničili HDD tak s tím dlouho bojoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    U starych AMD byl rpoblem ři osazení 4slotů, že klesla frekvence pamětí, jestli si dobře pamatuji Intel tohle nedělal, nevim jak je to ted u AM2 patice, ale snad už vyřešené.
    AM2 je bez problémů.
    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    pak měl co dělat aby je shodil a dal tam XPčka zpět, nějak mu poničili HDD tak s tím dlouho bojoval.
    Taky se mi to stalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    64-bit OS ani za nic, mam par periferii apod. ... a k nim neseženu 64-bit ovladače, takže 32-bit je zatím jasnejch (kdyby se někdo divil . starší periferie a to bylo 64-bit ještě v ...)
    no,dík
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední