Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Konfigurace routeru TP-Link TL-R402M

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Rozhodl jsem se pro pojit 2PC. Jedno v obýváku, druhé v pracovně kvůli internetu. Koupil jsem router TP-Link TL-R402M a nějak mě to prostě nejde nastavit. Jsem připojený přes kabelovku a když přes tento router připojím PC v obýváku, (kde net přes modem funguje) prostě se nepřipojím na net. Jsem v tomhle LAMA tak budu rád za každou radu abych to nějak mohl zbastlit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Propoj modem s routerem .. kabel z modemu strc do routeru do zdirky WAN
    2. Z ostatnich zdirek propoj obe pc ... je libovolne do jakych zdirek to das predpokladam z etam budou 1 az 4
    3 Naklonuj mac adresu .. nekde v nastaveni routeru do ktereho se pravdepodobne dostanes pres jeho ip (vse potrebne by ses mel docist v manualu jak se dostat do konfigurace) Pak pro jistotu resni jak modem tak router a melo by to jet .. na obou pc musis mit v nastaveni site automaticky ziskavat ip adresu

    EDIT defaultni adresa tveho routeru by mela byt 192.168.1.1. toto cislo napis do prohlizece misto adresy bude to potobe chtit jmeno a heslo jmeno je admin heslo vyctes z manualu.. pak by na tebe melo skocit toto konfiguracni menu routeru



    EDIT2: Manual v PDF
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 19-12-2007 v 21:30
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Eventuelně bude třeba nastavit modem na bridge (přesměruje všechno rovnou na WAN port routeru). Co máš za modem...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Súhlasím s úvahou Pavla ohľadne nastavenia modema do módu transparent bridge. Mimochodom, v tomto článku sa ohľadne nastavení dozvieš viacej.

    DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Mno, stále se nějak nevede. Už jsem se dostal k nastavení routeru přes jeho IP, ale v tom nastavení mám pěknej hokej. Sakra neexistuje nějakej blbovzdornej návod jak to krok po kroku nastavit :-) Jak nastavit ten modem na bridge? Mám modem Thomson a ze štítku jsem vyčetl model TCM420.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    A manuál k tomu nemáš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Samozřejmě, že k tomu manual mám, ale nic jak nastavit modem na bridge jsem nenašel. Akorát mě teď napadá, propojení modemu s routerem je potřeba kabel křížený či nekřížený? Oba počítače jsem už propojil a fungují v pohodě, akorát nefunguje ani na jednom internet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Nějaký bridge je možná zbytečně složitý, stačí když si nastavíš (zapneš) DHCP server a v počítači v nastavení síťovky automatický zjišťování IP přes DHCP (pokud už to tak nemáš, což nejspíš jo, když jsi byl připojenej na kabelovej modem). Pokud ti jdou 2 připojený počítače, tak tohle je asi nakonfigurovaný dobře, takže to už asi dál neřeš..

    Aby to šlo z tý kabelovky, budeš muset možná naklonovat adresu (hledej v nastavení "Clone MAC address" nebo tak něco) počítače, kterej tam byl původně připojenej (tj. předtim odpojit ten 2. počítač, aby ses nesplet a nenaklonoval třeba ten druhej).
    Ale možná, že bude stačit jenom zresetovat kabelovej modem (dost často to stačí), kterej si pak načte novou MAC adresu toho routeru, takže pak klonování ani neni potřeba. Tj. úplně nejdřív zkus vypojit kabelovej modem ze zásuvky od napájení (případně i od vstupu kabelový linky), chvíli počkat a znova připojit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Na modem jsem se přes jeho IP nedostal a když vyplním v nastavení routeru parametry od poskytovatele netu tak to napíše: Bad Gateway for WAN IP. Tak nevím jakou jinou bránu bych tam měl doplnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    To je škoda sa takto domievať, potrebujeme presné údaje, potom ti môžeme poradiť od samotného prepojenia a následného nastavenia.

    Špecifikuj, čo všetko len vieš a taktiež by nebolo na škodu nahodiť, ako prílohu, zopár screenshotov nastavovacích obrazoviek routera a modema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    mám tento router také - byly s ním drobné potíže - více než jednou chtělo restartovat modem (celkem 3x) - jednou regulérně - nejelo - a podruhé zopakovat podle návodu aut. nastavení, zase nic a potřetí se to chytlo (aniž jsem udělal cokoliv navíc), připojil jsem další komp - ok... Takže zkus několikrát postupovat podle návodu (tj.vše vypnout, odpojit, pak připojit, zapnout, nastavit, restart - znovu a za chvíli to pojede kdyby to fakt nešlo, zkus s tím skočit tam (či rma), kdes to kupoval - možná je router vadný (i to se u této značky stává...)

    PS - píšu hlavně proto abych sdělil za své zk, že podle návodu se to dá nastavit (i to je podstatné info )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Tady jsou údajé které znám:
    Od providera:
    IP-192.168.9.23
    Maska-255.255.255.0
    Brána-192.168.8.1
    Primary DNS-89.203.163.254
    Secondary DNS-81.19.33.2

    IP routeru - 192.168.1.1
    MAC routeru - 00-19-E0-F9-58-A4

    IP modemu - 192.168.100.1
    MAC moemu - 00-18-9B-3C-BE-73

    MAC PC 00-16-E6-89-CC-B8
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Hmm, tak pokiaľ sú to statické IP adresy od providera, tak nastav modem do módu transparent bridge, prepoj ho s routerom, tzn. použi UTP kábel a ten vraz do WAN portu routera. Router má nastavenia pre Internet port, tam zadaj tieto IP adresy, ktoré ti dal providera, ak sú to dynamické, tak zvoľ DHCP, prípadne Dynamic. IP routera a masku nechaj na 192.168.1.1 a 255.255.255.0, priraď pre PC1 192.168.1.2 a pre PC2 192.168.1.2 a maska vždy 255.255.255.0, no a pokiaľ ti provider overuje MAC adresu, tak pomocou routera naklonuj MAC adresu modema, tú neuvádzaš.

    Toto je zhruba všetko, čo potrebuješ k napojeniu dvoch PC, mimochodom, pokiaľ je daný modem routerom, tak ti stačilo kúpiť switch a mohol si ušetriť a taktiež nemať problémy s nastavením.

    Ešte jedna otázka. Tie IP adresy od providera máš nastavené v modeme, či na tom tvojom prvom PC, ktoré je k modemu pripojené?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele EvolutionFireman112
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    53

    Díky za radu, jou to statické adresy. Akorát nevím jak nastavit modem do módu transparent bridge?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    To neviem, ani ja, Thomson TCM420 mi nič nehovorí, avšak link na manuál by bol prijateľnejší. Avšak vydrž, pozerám sa na tie IP adresy a potvrď mi, či je táto moja úvaha správna.

    // našiel som manuál.

    1. IP od providera máš zadané v nastaveniach modema.
    2. Samotný modem má IP adresu 192.168.100.1, takže tvoj počítač, ktorý je k nemu pripojený, má napr. 192.168.100.2, resp. z rozsahu 2-254 a masky sú 255.255.255.0 pre modem i počítač, počítač má ešte bránu a DNS nastavenú na 192.168.100.1.

    Ak je to pravda, tak potom modem skutočne routuje, takže je ho vhodné prepnúť do módu transparent bridge, dané IP adresy od providera nastaviť pre router - Internet Port settings a pokiaľ má router pridelenú adresu 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0 - Local port, tak nastaviť pre počítače, prepojené s routerom, adresy 192.168.1.2, 192.168.1.3, atď. s rovnakou maskou.

    Ak nenájdeš spôsob prepnutia do transparent bridge módu, tak potom ti poradím iný postup, ktorý môžeš vyskúšať. Inak nebolo by na škodu, ak by si zohnal jednoduchý switch a ten pripojil k modemu a na switch napojil počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Monitoring Routeru TP-LINK TL-WR741N
    Od tovona v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 16:43
  2. Konfigurace routeru DAP-1160
    Od Pakl v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 21:17
  3. Router TP-Link R402M Problém
    Od TatrankaC v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 22:26
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2009, 18:51
  5. Konfigurace routeru
    Od Petrssn v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 20:45