Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Chlazení AMD Athlon 64 X2 5000+ Black BOX (socket AM2)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Zdravím všechny a zároveň žádám zkušené členy o menší radu. Rozhodl jsem se pro tento procesor http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51066 a základní desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38679. Mám v plánu decentně taktovat a chladič vybírám vůbec poprvé, proto bych to tu raději prodiskutoval než koupím. Koukal sem na různé chladiče a pak sem se někde dočetl, že by hmotnost chladiče u patice AM2 neměla přesahovat 450 gramů. Je to vůbec pravda, protože většina masivnějších chladičů tuto hmotnost mnohdy o dosti překračuje a přesto je u nich kompatibilita právě s AM2 paticí potvrzena?? Může mi to tu někdo objasnit a případně poradit a doporučit chlazení AMD 5000+ Black Edition, který bude nejspíš taktován?? Cenovou relaci stanovme do 1 300,- ideálně kolem litra.. Díky za cenné rady! C_B
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ramecky na s. AM2 mivaly problemy (imho hlavne s freezerem 64) udrzet tezsi chladice. Dneska uz je to myslim bez problemu, kazdopadne projdi diskuze treba na CzC.
    Na druhou stranu 5000+ Black na 3GHz uchladis i obycejnym kusem hliniku za 2 kila (kdyz ho nebudes honit pres 3,2GHz a nebudes zvysovat napeti), takze nejaky sileny vezovy konstrukce za vic nez 1k nemusis vubec resit....

    Pak taky zalezi, co preferujes, jestli ventilator klasicky na pasivu nebo konstrukce s ventilatorem z boku (treba kvuli chlazeni VGA a NB)....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pro obyč chlazení Freezer, pro OC je nejlepší vzít rovnou Noctuu NH-U12F anebo můžeš zkusit Cooler Master GeminII, ale má svoje neduhy (je velký a hůře se montuje, musí se přes něj foukat aby chladil paměti a čipset apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Koupil bych AC Freezer 64 Pro a nic neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Koupil bych AC Freezer 64 Pro a nic neřešil.
    Jedine iba dobré vetranie skrine...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Jedine iba dobré vetranie skrine...
    Freezer to uchladi uplne v pohode.... imho chvilema i pasivne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    No vetranie tam musí byť ak to chce mať aspoň trocha tiché
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    78

    Presne tuto kombinaciu som zlozil kamosovi a dali sme tam chladic: SCYTHE SCINF-1000 Mugen (Infinity) absolutna spokojnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Vše přijde do case od AEROCOOL, tři roky starej model, teď nevim jak se jmenuje. Ale vpředu vhání vzduch do skříně 120 mm větrák s regulací otáček a zkze průhlednou bočnici vyhání vzduch ven 80 mm větráček. Takže proudění vzduchu ve skříni by mělo být dostačující.
    Tak to vypadá že půjdu do tohoto chladiče http://www.alza.cz/chladic-arctic-fr...sko-d56766.htm
    Ušetřim alespoň nějakou tu korunu a investuji do RAMek. Ještě dotaz, je k tomuto chladiči přibalena teplovodivá pasta?? Dík za rady..
    Naposledy upraveno uživatelem Contra_B@ND™: 21-12-2007 v 12:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No nejaka parodie na teplovodivou pastu tam nejspis bude, ale imho nejlip udelas, kdyz si k nemu prikoupis nejakou lepsi....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    na freezeru nebude potreba menit, udajne to co je nanesene je neco jako MX-1 a to je hodne dobra pasta. rozhodne nekolikanasobne lepsi nez bezne zvykacky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jj dneska je pasta úplně všude. Servisoval jsem ssidovi PCčka, tak sem vzal v Alfě pastu (AC PC C-100S ) a pak mi došlo chlazení, no samozřejmě VŠUDE je pasta, i k tomu "blbýmu" Zalmanu na čipset je pasta. Si s tím asi budu mazat chleba

    Jinak Freezer ho uchladí dobře, ale pokud chceš větší taktění (> 3,2 GHz) tak asi nebude stačit. Nebo možná bude, ale za cenu ventilátoru na plno. Resp. úplně přesně, při vyšším taktu klesá teplota potřebná pro stabilitu, takže nebude stačit i když pojede na plno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    On ten case dělá sám o sobě takovej hukot, že je mi vcelku jedno jak hlučné budou ostatní větráky. Už sem si vzpoměl, je to AeroCOOL AeroEngine Black a je poměrně hlučný, už sem si na to tak zvyknul, že mi to ani dvakrát nevadí. Snad jen při sledování filmů to trochu otravuje. Kdybych se rozhodnul pro výkonější chladič je nějaká rozumná varianta do 1000,-?? Nechce se mi dávat 1450,- za Noctuu NH-U12F..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Nedávno som na [URL="http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50773"]tento[/URL] chledič čítal [URL="http://www.pretaktovanie.sk/modules.php?name=article&what=read&v=1196092830"]recenziu[/URL] a dosť sa mi pozdáva:D. Ten hlučný Freezer, ventilátor je pomerne tichý na 2200ot. ale keď je na chladiči nasadený tak je tam odpor rebier a preto to hučí
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    37

    Tak nakonec se rozhoduji mezi http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38758 a nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50482

    Máte někdo vlasní zkušenost??
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. x2 5000+mb black screen
    Od wolf007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-07-2014, 09:12
  2. Chlazení procesorů: Chlazení AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition
    Od neotek v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 15:49