Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: zyxel p334 - (**vyriešené**)

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Potreboval bych poradit jak nasatvit porty u routeru Zyxel prestige 334.
    Vsude ctu ze by ostatni tam maji UDP a TCP ale na mem nic takoveho neni. Kdyz dam SUA/NAT tak sou na vyber dalsi zalozky: 1. SUA server 2. Addr mapping 3. trigger port
    Navic sem si nasel porty na CSS napsal je do SUA server, zaskrtnul active (i kdyz nevim k cemu to je a napise mi to Server ports duplicate!
    Kdyz tak prikladam obrazek.

    Popripade nevite o ceskym podrobnym navode na tento nebo podobny Zyxel? Budu moc vdecny diky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: zyxelp334.jpg 
Zobrazení: 249 
Velikost: 94.6 KB 
ID: 2126  
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 21-12-2007 v 19:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A co treba Google?
    Zakladni nastaveni, dalsi nastaveni a jeden PDF
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Diky. To sem taky nasel a je to asi jedno zmala podrobnejsich. Navic podle tohohle se me podarilo nastavit router aby jel tak jak ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Nezaškodilo by sa trošku rozpísať, charakterizovať topológiu (najlepšie nakresliť) a špecifikovať presný problém. A prípadne si prečítať tento článok (viď. úplne dole, časť forwardovanie portov).

    DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    hmm. peknej obrazek uz sem se na nej dival. Ale ja nemam nic pred routerem. Je to ten problem? nemam zadny adsl ani wifi jen proste primej optickej kabel do routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    To je úplne jedno, ako máš dovedný internet a taktiež preskoč wifi, ostatné máš popísané a ďalej ti musí pomôcť manuál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    no tak uz se me podarilo nastavit statickou ip do PC. a nastavit DC++ jako aktiv ale to je vsechno. nemuzu dat porty pro CSS a starcrafta. delal sem to podle portforwarding.com,ale nepodarilo se. nevite jeste nekdo jak na to?
    napriklad kdyz vlozim vsechny porty jak pisou dam apply tak to pise "ports duplicate"
    Nevim co s tim. To mam treba nejak dat jakoby dohromady? ty porty do jednoho?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Jeste pridam par obrazku. Protoze obrazek je vic nez 1000 slov
    Zajimalo by me co to znamena presne to "server ports dupliate" (obr. c.1) a co s tim mam delat.
    Snad se tu najde nekdo kdo tomu rozumi a poradi.
    A jeste se podivejte na obr. c. 2 a 3 jestli tam taky neco mam dat. Protoze navod stoji za ho... a na netu sem toho moc nenasel.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: iviewcapture_date_31_12_2007_time_16_55_36.jpg 
Zobrazení: 306 
Velikost: 105.3 KB 
ID: 2206   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: iviewcapture_date_31_12_2007_time_16_56_14.jpg 
Zobrazení: 233 
Velikost: 84.4 KB 
ID: 2207   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: iviewcapture_date_31_12_2007_time_16_56_20.jpg 
Zobrazení: 234 
Velikost: 88.1 KB 
ID: 2208  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    Platí zásada, že iba jednému klientovi, resp. na práve jednu IP adresu môžeš forwardovať daný port, resp. portový rozsah, takže nesmie dôjsť ku konfliktu. Tzn. pokiaľ chcem mať vytvorený FTP server, ktorý vyžaduje forwardovať port 21, tak tento port forwardujem na jeden počítač, napr. 192.168.1.1 a tým pádom nemôžem na iné, napr. 192.168.1.2 alebo 192.168.1.3...

    Taktiež nedefinuj viacero položiek, ak sa prekrývajú porty, napr. SteamCli2 má dostatočný rozsah, ktorý pokrýva i položku s názvom SteamServ1 (poradové č. 9).

    Ďalej by som podľa obrázkov usúdil, že ti stačí definícia v záložke SUA Server a tie ďalšie dve netreba vypĺňať (Addr Mapping, Trigger Port).

    Ak ti funguje DC++, tak forwardovanie je v poriadku. Napr. pre Starcraft predpokladám, že by si rád založil hru a čakáš na kamarátov, aby sa na teba pripojili a mohli ste hrať multiplayer. Skontroluj si, či nie je chyba na ich strane a taktiež si over, či nedochádza k blokovaniu daného portu prostredníctvom napr. Windows Firewall-u, či inej aplikácie bežiacej na počítači s IP adresou 192.168.1.4, pre ktorý je daný port forwardovaný. A analogicky to platí i pre CS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Jeste se vracim k tomuto tematu. Udelal sem jak si mi poradil ale stejne to nepomohlo. Jak si psal to forwardovani teda funguje. Nastavil sem DC a utorent a jedou obe. ale ty hry nejedou. Nemuze byt problem treba jeste v necem. Nebo nastavit neco vice?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 155 
Velikost: 109.9 KB 
ID: 2451  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Ak ti forwardovanie funguje pre P2P aplikácie, pričom máš správne nastavené porty pre tie hry a taktiež je i korektná IP adresa cieľového PC, potom nechápem, prečo sa na teba nemôže nikto napojiť. Pozri sa ešte do nastavení routera, či nemáš aktívny firewall a skús ho prípadne vypnúť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    To je prave to co taky nechapu. Firewall v routeru sem vypnul. A ostatni je nastaveny. Myslel sem ze treba jeste neco nastavit kdyz sou to hry a ne p2p. Ale tak asi ne.
    zahada
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Ešte skús zistiť, či nie je problém na strane ľudí, ktorí sa k tebe chcú pripojiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Myslim ze u nich problem neni. Uz sem to zkousel nekolikrat a vzdycky se mnou to nejde. Nemuzou se pripojit. Jeste abych to uvedl na pravou miru. Ja se pripojit muzu. Ovsem jen nekdy. Ale nemuzu vytvorit hru. Stejne tak to treba nenacte list vsech serveru.Ale jen do 100 serveru. Proste se to chova jakoby to jeste neco chtelo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    eraser

    To by chcelo na chvíľku dať to PC do DMZ, čiže nechránený režim, kedy sa budú všetky informácie forwardovať na toto PC, aby si zistil, či to vôbec funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zyxel p660hw
    Od Rosta43 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 16:19
  2. zyxel 660-HWT3 v2
    Od dvcompt v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 00:18
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 16:14
  4. dmz zyxel p660hwt3 v2
    Od MedioX v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 16:41
  5. tuhnutí Zyxel P-305
    Od FELiXik v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-02-2008, 23:42