Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Zahada mého pc!

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Zdravim,
    asi tak před rokem sme si poridili nový pc. Ale okamžitě po prvním zapnutí a následné první zkoušce herní části HDD mi komp zamrzl. Pak sem zjistil že neni potřeba něco a hral....pri prohlížení netu to samý. Už rok si s tim vsichni(ja, a my kamosi) lamem hlavu. zkusili sme vselijaky kontroly=nic. Virus to taky není protože při prvním seku sme jeste nezapojili net. co se soucástek tyce byly fungl novy... ovladace sme vyzkouseli snad vsechny co jsou...atd, ale pocitac se porad seka a tak sem vas chtel na krajicku zivota pozadat o pomoc
    sestava:CPU AMD Athlon 64 , 3200+ , 2.01ghz
    HDD mam dva 160gb a 320 gb
    Ram 2x 512mb
    Monitor LG Flatron 3000:1 2ms
    Grafika Nvidia GForce 7600 GT
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Skúšal si tie disky formátovať, ako pozerám tak máš 3HDD tak vyskúšaj ktorý to robí. Ináč hardiskom to vôbec nemusí byť, napíš čo máš za zdroj a neznamená čo je nové že musí byť aj bezchybné...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nenapsals typ MB a zdroje.

    Jaky vsechny testy si zkousel? Otestoval si treba ramky? Zkousel si jim pridat V? Mas vsechny ovladace aktualni? Mas aktualni BIOS na zakladni desce?

    EDIT: Klingacikx ma dneska ale rychlej ping....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 20-12-2007 v 22:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    jojo zformatoval sem vsechny disky a porad to samy. Testy sme zkouseli na Ramky na CPU a procesor ale vsechno slapalo v poradku. Zdroj mam 450W a uz je to druhy a porad to dela to samy.....
    A na MB se musim podivat...a BIOS mam aktualizovany...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Dekuju podivam se na ty ramky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od ahoja Zobrazit příspěvek
    ...Zdroj mam 450W ...
    Postupne to z teba ide ešte značku toho zdroja
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    ATX 400 - JSP pro pentium 4 .....omlouvam se za rychlost
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Takze ne 450W, ale shitozni 400W....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    A ta deska je MS-7185 ver.2.0 K8N SLI
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    jojo to sem spletl...ale zkouseli sme i silnejsi zdroj a porad to samy
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ahoja Zobrazit příspěvek
    jojo to sem spletl...ale zkouseli sme i silnejsi zdroj a porad to samy
    Pokud to nebyla kvalitní značka, pořád je to celkem jedno. Vyzkoušet Fortron a výš (Seasonic, Tagan, Enermax, Nexus atd.).

    Co zkusit jen tak "pro srandu" zspojit PC např. na napájení v jiné místnosti...? Když jste toho zkoušeli tolik, může pořád být chyba i mimo PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Takže máš 400W Eurocase, ten by měl ale pro Tvou konfiguraci dostačovat, přestože se nejedná o kvalitní zdroj. Problém zřejmě vůbec nebude v disku, viděl bych to následovně:

    1) Zdroj, ale pokud jste zkoušeli jiný a problém přetrvával, tak to můžeme téměř vyloučit
    2) RAM - operační paměť. Píšeš, že máš dvě paměti, jednu vyndej a zkus pracovat pouze s 512 MB. Pokud systém vytuhne, zkus použít tu druhou a znova zkoušet - jeden modul může být vadný (zkus také různé paměťové sloty)
    3) Pokud to RAMkymi nebude, co chlazení? Zkoušel jsi se podívat na teploty procesoru (např. z BIOSu). Kolik Ti hlásí při běžném provozu (tj. když PC běží déle jak hodinu)
    4) Vyměnit veškerou možnou kabeláž - k diskům, k mechanikám atd. Také zkusit zpřeházet napájecí konektory.
    5) Dále deska - může být od začátku vadná a s tím člověk moc nenadělá - potřeba vyndat a poslat na reklamaci
    6) Počítač jsi si stavěl sám? - (pokud ne, na všechno se vykašli a běž ho reklamovat (to jsi měl ostatně udělat hned)

    Zkus prosím postupně projít ty body a někam se snad pohneme

    Apropó, obdivuju trpělivost - rok pracovat na vytuhávajícím PC, měn stačí jeden den a z PC by zbyly jen zohýbané plechy a rozsekané komponenty. Nezkoušeli jste nějaký PC servis?
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 21-12-2007 v 01:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Dekuju za odpovedi moc. Vsechno vyzkousim a napisu hnedka vysledky. Pocitac sme skladali s rodinnymi znamymi. On je to vlastne rodinny pocitac a ten rozbit....beda beda....a dekuju jeste jednou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele ahoja
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Když sem vyndal jednu ram tak to přestalo jupiii...huraaaa!!!!!!! (aspon myslim, dofam!!) ale ted nevim jestli muze byt chyba v ramce nebo ve slotu na ramku a nebo jestli treba tenhle typ nemuze byt jen jeden v pocitaci??....a jeste jednou diky a hura!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od ahoja Zobrazit příspěvek
    Když sem vyndal jednu ram tak to přestalo jupiii...huraaaa!!!!!!! (aspon myslim, dofam!!) ale ted nevim jestli muze byt chyba v ramce nebo ve slotu na ramku a nebo jestli treba tenhle typ nemuze byt jen jeden v pocitaci??....a jeste jednou diky a hura!!
    Tak proste vyměň tu funkční za tu "nefunkční" a uvidíš . Když to padne, máš viníka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nedostupnost nekterych www stranek z meho notebooku
    Od hl.hl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-11-2014, 16:20
  2. Ventilátory: Chlazení mého case
    Od Haaantr v sekci Chlazení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 22:50
  3. Jakou grafiku do meho PC?
    Od JAKIS0 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 21-08-2010, 18:09
  4. Zahada Meho Pc
    Od vincik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 22:42