Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Zahadne "zaplneni pameti" v XP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Pokud delsi dobu pracuju s PC, nastane po nejake dobe situace kdy se naplni nejaka pamet a nemuzu otevirat dalsi programy. Staci pak jinej program uzavrit a zase muzu jinej otevrit. Nedokazu si vysvetlit proc to dela. Pamet mam 2 GB a vyuziti je treba 935M / 1829 M. K dispozici fyzicka pamet 993000 takze nevim co by my melo chybet. Jedine co pomuze vratit vse do normalu je restart a zase to normalne jede. Stava se mi to docela casto ale ne kazdej den. Asi zavisi na tom co pouzivam za programy. Nevite kde je zakopanej pes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jak dlouho jsi nereinstaloval Windows? Jinak stávat se to může třeba při mnoha záložkách nebo otevřených oknech prohlížeče, komunikačních oken Skypu, ICQ apod. To jsou takové celkem nenápadné ( a zatraceně hladové ) žrouty paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    teda, mal som uz na PC zapnutych kadejakych zrutov ramky, no takuto hlasku som v zivote nedostal (ci uz 95 alebo XP), a to ani ked som mal 256/512 MB ram,
    napada ma len otazka: Nemas nahodou vypnuty pagefile (strankovací subor)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    teda, mal som uz na PC zapnutych kadejakych zrutov ramky, no takuto hlasku som v zivote nedostal (ci uz 95 alebo XP), a to ani ked som mal 256/512 MB ram,
    napada ma len otazka: Nemas nahodou vypnuty pagefile (strankovací subor)?

    ona zadna hlaska nevyskakuje jen uz proste nejde nic otevirat. Ano strankovaci soubor mam vypnuty. zkusim mu pridelit treba 1G a snad to pomuze. Je to ale divne, pameti je dost a pritom to dela takovoy veci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ten stránkovací soubor vyzkoušej ( už mě to taky napadlo ), ale neřekl bych, že to pomůže - XP umí adresovat 2 GB paměti, není důvod, aby druhou půlku nevyužil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od luco Zobrazit příspěvek
    ona zadna hlaska nevyskakuje jen uz proste nejde nic otevirat. Ano strankovaci soubor mam vypnuty. zkusim mu pridelit treba 1G a snad to pomuze. Je to ale divne, pameti je dost a pritom to dela takovoy veci.
    Tak to bude mozna ono, nektery programy pro svuj beh vyzaduji zapnuty pagefile....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 21-12-2007 v 11:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    O tom má, tuším, přímo Windows standardní hlášku, a nevysvětluje to, proč vypnutí jednoho programu umožní zapnutí jiného, který předtím nešel. To vypadá na nějaké početní omezení spuštěných aplikací, ale vůbec nevím o tom, že by XP nějaké takové mělo. Nemohlo by to být třeba omezeným uživatelským účtem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    O tom má, tuším, přímo Windows standardní hlášku, a nevysvětluje to, proč vypnutí jednoho programu umožní zapnutí jiného, který předtím nešel. To vypadá na nějaké početní omezení spuštěných aplikací, ale vůbec nevím o tom, že by XP nějaké takové mělo. Nemohlo by to být třeba omezeným uživatelským účtem?
    Ucet samozrejme nemam omezen, administratorska prava ma uz od zacatku. Spis me to pripada jako by dosel treba nejaky buffer. Dnes mi to jeste neudelalo ale mam to zapnute teprve chvili.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    To vypadá na nějaké početní omezení spuštěných aplikací, ale vůbec nevím o tom, že by XP nějaké takové mělo.
    pokud vim tak neco takoveho mely nejake XP Starter edition pro afriku nebo nejake rozvojove zeme... ale to tento pripad rozhodne nebude, navic tam to omezeni bylo tusim na 3 programy
    nebo pro rusko? proste neco hodne levnyho co se snazilo prosadit a trosku omezit piratstvi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A jaky vlastne pouzivas ty soucasne spusteny programy, treba s tim ma nekdo zkusenost a bude to problem prave konkretniho programu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A jaky vlastne pouzivas ty soucasne spusteny programy, treba s tim ma nekdo zkusenost a bude to problem prave konkretniho programu

    tech programku je vice IE7, Outlook Exp., ICQ, Winamp, totalcmd, IRC, USD, G6FTPserver, Flashget, 365dni, NOD32, Yak, Daemontools, Feedreader, ISP Monitor a jeste par daslich, vsechny bezi vetsiou soucasne, nektere na pozadi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    A co to teda přesně dělá? Klineš na ikonu, problikne kurzor hodin a nic dál? Ani se nespustí proces?

    @mech13: Nevím, jestli to mělo i XP ( je na mě příliš staré ), ale Vista má edici Starter. Díky té mě to taky napadlo, jestli není někde omezení, ale právě, že jak u běžně dostupných verzí Visty, tak u XP o nich nemám tucha.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    A co to teda přesně dělá? Klineš na ikonu, problikne kurzor hodin a nic dál? Ani se nespustí proces?

    @mech13: Nevím, jestli to mělo i XP ( je na mě příliš staré ), ale Vista má edici Starter. Díky té mě to taky napadlo, jestli není někde omezení, ale právě, že jak u běžně dostupných verzí Visty, tak u XP o nich nemám tucha.
    Presne jak rikas problikne kurzor a nic se nestane. Napriklad pri spusteni klipu se ma otevrit prehravac (mam MP Classic) ale nic se neotevre a ani v procesech neni. Nekdy to napise hned nejakou chybu, jine aplikace neudelaji vubec nic je to ruzne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od luco Zobrazit příspěvek
    Presne jak rikas problikne kurzor a nic se nestane. Napriklad pri spusteni klipu se ma otevrit prehravac (mam MP Classic) ale nic se neotevre a ani v procesech neni. Nekdy to napise hned nejakou chybu, jine aplikace neudelaji vubec nic je to ruzne.
    Pořád neřeš cosi kdesi a zapni si pagefile. Pak napiš co to udělalo. Můj osobní tip je, že je to taky tím, XP začnou odswapovávat když už jim dochází RAMka, ne až když je plná. Nehledě na to, že ze zkušenosti - když při hraní např. SH4 sečtu v libovolném okamžiku spotřebu pamětí jednotlivých procesoů, vyjde mi o několik set megabajtů jiné číslo než když se podívám dolů na zaplnění paměti. Tak to zkus a podej report.

    (asi ne ne nadarmo někteří lidé říkají, že bez SWApování musíš mít minimálně 4 GB...u vícejader to stoupalo někam k nehorázným číslům, ale už si nepamatuji přesně tu souvislost, proč tolik...asi že to nějak neumí rozumě využít či co)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Pořád neřeš cosi kdesi a zapni si pagefile. Pak napiš co to udělalo. Můj osobní tip je, že je to taky tím, XP začnou odswapovávat když už jim dochází RAMka, ne až když je plná. Nehledě na to, že ze zkušenosti - když při hraní např. SH4 sečtu v libovolném okamžiku spotřebu pamětí jednotlivých procesoů, vyjde mi o několik set megabajtů jiné číslo než když se podívám dolů na zaplnění paměti. Tak to zkus a podej report.

    (asi ne ne nadarmo někteří lidé říkají, že bez SWApování musíš mít minimálně 4 GB...u vícejader to stoupalo někam k nehorázným číslům, ale už si nepamatuji přesně tu souvislost, proč tolik...asi že to nějak neumí rozumě využít či co)
    dnes sem ji zapl jak mi uz kdosi radil a zatim OK, no uvidim casem ono se to nemusi projevit hned.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Paměti: "flash-ka " - pc ji nenajde...
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-01-2012, 16:37
  3. Pomale nacitani pameti v biosu a "cvakani"
    Od Venca-Sangaj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-06-2011, 00:48
  4. Windows 7: Win7 x64-méně "použitelné paměti", než je doopravdy
    Od fanynek v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 09:24
  5. Opera "papá" moc paměti...:-(
    Od Withman v sekci Internet
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 14:23