Vista 64 bit + vypalování v NERO
Při vypalování DVD z disku na disk přes HDD (ne on the fly) , mi při načítání DVD cca při 75 -80 % začne zpomalovat PC až skoro k nepoužitelnosti, po pár minutách to celé během vteřiny poskočí na 100% a začne vypalování , které proběhne OK. HDD při tom swapuje jako blázen. Zkoušel jsem NERO 7.5 Esencial, které jsem dostal k PC tak i verzi 8.1.1.4, obě stejně. Co s tím ? PC je dostatečně vykonné , na HDD je 100 GB místa.
Jakou máš strukturu oddílů...? Napadá mě, že se to týká nastavení Ultra buffer či jak se to jmenuje a jestli to pak nemá problémy se SWAPem či co já vím. Zkus jen tak přehodit temp a tyhlety adresáře v nastavení nera jinam. A vůbec se podívej jak tam spravuje disky...
Vypada to, ze mas 4GB RAM. Nero to asi pere do RAMky a jak mu dojde, tak to zacne ladovat na HDD do swapu, ale zaroven vytvari image DVD a to je zrejme pro disk zahul. Zbytek sestavy muzes mit jaky chces. Brzda je vzdycky disk.
Ale na 2 GB takové problémy nejsou (XP i XP x64, Nero 6). Možná se tam dá nějak nastavit využívání disku a pamětí, aby to nedělalo...bohužel verze 8 se mi nedostala zatím do rukou, dle Chipu momentálně není moc povedená...
[quote=pcmaker;73829]Vypada to, ze mas 4GB RAM. Nero to asi pere do RAMky a jak mu dojde, tak to zacne ladovat na HDD do swapu, ale zaroven vytvari image DVD a to je zrejme pro disk zahul. Zbytek sestavy muzes mit jaky chces. Brzda je vzdycky disk.[/quote]
Docela dobrá dedukce. Ověřit se to dá snadno - pravé tlačítko na hlavní panel a Správce úloh. Záložka Výkon.
@Pavel: Není problém si programově vytáhnout informace o systémové paměti, a pokud je třeba větší než ty 2 GB, rozhodnout se, že to nacpe do paměti. Ale těžko říct, jestli se Nero takto chová.
Docela dobrá dedukce. Ověřit se to dá snadno - pravé tlačítko na hlavní panel a Správce úloh. Záložka Výkon.
@Pavel: Není problém si programově vytáhnout informace o systémové paměti, a pokud je třeba větší než ty 2 GB, rozhodnout se, že to nacpe do paměti. Ale těžko říct, jestli se Nero takto chová.
Možná že je nová verze nějaká dementnější, na druhou stranu psal, že i 7.5 dělala problém. Jestli to taky není nějaká novější...každopádně málokteré DVD image má dneska pod 4GB, vlastně málokdy už snad má pod 5 GB :D (myšleny hry apod.), tak by byla demence to dělat tímto způsobem. Ale Nero občas bylo dementní, než odstranili svoje pokusy a těch tam nově pár je, co jsem četl v posledním Chipu.
Mám na PC 4 GB RAM, u dat je to asi jedno z čeho vytvaří v PC zrcadlo ale tohle byly DVD s filmem cca 4.3 GB dat. Swap na PC mám nastaven auto=system.
Tak to by mohlo být fakt tím loadováním do paměti. Zkontroluj to ještě v tom Správci úloh, jestli se ti při vypalování fakt vytíží paměť na maximum. Jestli jo, pohledej někde v nastavení Nera možnost, aby image vytvářel pouze na disk, ne do paměti.
[QUOTE=milhaus65;73892]Mám na PC 4 GB RAM, u dat je to asi jedno z čeho vytvaří v PC zrcadlo ale tohle byly DVD s filmem cca 4.3 GB dat. Swap na PC mám nastaven auto=system.[/QUOTE]
Nero má vlastní nastavení Temp souborů apod., nevím co novější verze, možná to jde ještě lépe. Týkají se toho nastavení Cache a Ultrabuffer. Tipoval bych to na Ultrabuffer, zkus to dát na auto anebo naopak nastavit něco ručně.
Nero má vlastní nastavení Temp souborů apod., nevím co novější verze, možná to jde ještě lépe. Týkají se toho nastavení Cache a Ultrabuffer. Tipoval bych to na Ultrabuffer, zkus to dát na auto anebo naopak nastavit něco ručně.