Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vista 64 bit + vypalování v NERO

milhaus65 (14)|20.12.2007 23:28
Při vypalování DVD z disku na disk přes HDD (ne on the fly) , mi při načítání DVD cca při 75 -80 % začne zpomalovat PC až skoro k nepoužitelnosti, po pár minutách to celé během vteřiny poskočí na 100% a začne vypalování , které proběhne OK. HDD při tom swapuje jako blázen. Zkoušel jsem NERO 7.5 Esencial, které jsem dostal k PC tak i verzi 8.1.1.4, obě stejně. Co s tím ? PC je dostatečně vykonné , na HDD je 100 GB místa.
Intri (3490)|20.12.2007 23:36
To se děje u všech typů dat nebo jen u některých?
Pavel Boček (4169)|20.12.2007 23:48
Jakou máš strukturu oddílů...? Napadá mě, že se to týká nastavení Ultra buffer či jak se to jmenuje a jestli to pak nemá problémy se SWAPem či co já vím. Zkus jen tak přehodit temp a tyhlety adresáře v nastavení nera jinam. A vůbec se podívej jak tam spravuje disky...
pcmaker (354)|20.12.2007 23:54
Vypada to, ze mas 4GB RAM. Nero to asi pere do RAMky a jak mu dojde, tak to zacne ladovat na HDD do swapu, ale zaroven vytvari image DVD a to je zrejme pro disk zahul. Zbytek sestavy muzes mit jaky chces. Brzda je vzdycky disk.
Pavel Boček (4169)|20.12.2007 23:56
Ale na 2 GB takové problémy nejsou (XP i XP x64, Nero 6). Možná se tam dá nějak nastavit využívání disku a pamětí, aby to nedělalo...bohužel verze 8 se mi nedostala zatím do rukou, dle Chipu momentálně není moc povedená...
Intri (3490)|20.12.2007 23:56
[quote=pcmaker;73829]Vypada to, ze mas 4GB RAM. Nero to asi pere do RAMky a jak mu dojde, tak to zacne ladovat na HDD do swapu, ale zaroven vytvari image DVD a to je zrejme pro disk zahul. Zbytek sestavy muzes mit jaky chces. Brzda je vzdycky disk.[/quote]

Docela dobrá dedukce. Ověřit se to dá snadno - pravé tlačítko na hlavní panel a Správce úloh. Záložka Výkon.

@Pavel: Není problém si programově vytáhnout informace o systémové paměti, a pokud je třeba větší než ty 2 GB, rozhodnout se, že to nacpe do paměti. Ale těžko říct, jestli se Nero takto chová.
Pavel Boček (4169)|21.12.2007 00:54
Možná že je nová verze nějaká dementnější, na druhou stranu psal, že i 7.5 dělala problém. Jestli to taky není nějaká novější...každopádně málokteré DVD image má dneska pod 4GB, vlastně málokdy už snad má pod 5 GB :D (myšleny hry apod.), tak by byla demence to dělat tímto způsobem. Ale Nero občas bylo dementní, než odstranili svoje pokusy a těch tam nově pár je, co jsem četl v posledním Chipu.
milhaus65 (14)|21.12.2007 08:32
Mám na PC 4 GB RAM, u dat je to asi jedno z čeho vytvaří v PC zrcadlo ale tohle byly DVD s filmem cca 4.3 GB dat. Swap na PC mám nastaven auto=system.
Intri (3490)|21.12.2007 11:19
Tak to by mohlo být fakt tím loadováním do paměti. Zkontroluj to ještě v tom Správci úloh, jestli se ti při vypalování fakt vytíží paměť na maximum. Jestli jo, pohledej někde v nastavení Nera možnost, aby image vytvářel pouze na disk, ne do paměti.
Pavel Boček (4169)|22.12.2007 01:10
[QUOTE=milhaus65;73892]Mám na PC 4 GB RAM, u dat je to asi jedno z čeho vytvaří v PC zrcadlo ale tohle byly DVD s filmem cca 4.3 GB dat. Swap na PC mám nastaven auto=system.[/QUOTE]

Nero má vlastní nastavení Temp souborů apod., nevím co novější verze, možná to jde ještě lépe. Týkají se toho nastavení Cache a Ultrabuffer. Tipoval bych to na Ultrabuffer, zkus to dát na auto anebo naopak nastavit něco ručně.
milhaus65 (14)|24.12.2007 12:36
Dík za odpovědi. Nainstaloval jsem na na pokus CDburnerXP a tam to je OK. Tak si to rozdělím co bude v čem dělat než vyjde NERO s dobrým kopírováním DVD.
Pavel Boček (4169)|24.12.2007 12:39
Také dobré řešení :) I já jsem přemýšlel o přechodu jinak, nakonec jsem si řekl, že už stejně pálím jen sporadicky, tak nakonec u Nera zůstávám. Ale kdžy není zbytí...

Je s CDburnerXP spokojenost ? Jak je na tom celkově s využíváním prostředků systému ?