Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Artefakty... :-( HELP ME!

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Gripstone
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    27

    Resim a porad jsem nevyresil a uz nevim co, tak to sem podrobne rozepisu, snad nekdo bude vedet. Tak prve o co se jedna...

    Sapphire ATI Radeon X1600Pro GDDR2 512MB/128bit AGP - pameti Hynix
    Konkretne toto : http://www.sapphiretech.com/ce/produ...gpid=133&grp=3

    Problem NO.1 je v tom, ze karta uz pri puvodnich taktech dela artefakty (viz. JPG v priloze) coz vubec nechapu. Zkousel jsem i takty snizit o napr. 300MHz a porad stejny. Jen pri zvyseni se zda, ze je to jeste horsi. Screenshot z programu ATITool je jeste pekny, uz se mi stalo, ze okno s renderem bylo tak ze 20% slozene ze zelenych kostek a o poctech artefaktu nemluve, ve stovkach... Pred tim jsem mel Excalibur Radeon 9200 64MB/128bit a taktoval jsem ji v pohode... Problem je i v tom, ze sem tam se artefakty obevi i ve hrach. Teploty mi pripadaji v norme...
    Problem NO.2 je s ovladacema. Kdyz naistaluju napr. dnes jsem skousel 7.11, tak vse funguje, ale kdyz spustim treba CoD4, MOHA apod. tak se ukaze cerna obrazovka a monitor (CRT) vydava zvuky, jakoby dookola menil rozliseni a po chvili vyskoci cedule s nejakou hlaskou o DirectX (v pripade CoD4), nebo pomuze jen studeny restart (v pripade MOHA). Jedina hra co jede je CoDUO... Kdyz nainstaluji Omega Drivers na bazi Catalystu 7.10 vse jede normalne = nechapu... Taktez Catalyst 7.1 samozrejme vsechny maji CCC apod. Nejlepe mi slapou z original CD, jiz zminene 7.1. Nechapu souvislosti...

    No kdyz to tady shrnu, co se tyce tech artefaktu, tak jiz jsem zkousel nasledujici :
    Vyzkousel jsem cca. čtvery Catalysty + Omega drivers
    Jine verze ATT a ATITool
    Jine ovladace chipsetu a AGP
    Prez ATT ve SMARTGARTu vypnout Fast Write, AGP Write, AGP Read...
    V BIOSu vypnout Fast Write, AGP MASTER 1 W/S Write, MASTER 1 W/S Read, AGP Read Synchronization...
    NEPOMOHLO NIC... Cim to muze byt? Samozrejme ji chci nataktovat :-)

    Napada me, zda to nemuze byt zdrojem, to jsem jeste netestoval. Mam tam nejaky 350W co jsem koupil i s bednou pred par lety za 1300.- :-) Ale nemel by byt moc vytizeny. Na jedne vetvi je HDD + VGA a na druhe DVD-RW a jeden vertak... Zbytek sestavy je v podpisu. Ale pripada mi to divne, protoze kdyz jsem mel tu 9200, tak mi bedna svitila jako diskoteka a vsechny vetve byly vytizene a vse OK a ta X1600Pro ma odber udajne nejakych ani ne 40W...

    A kdyz uz jsem u toho, chtel bych se zeptat, co ziskam Flashem BIOSu teto VGA... Nasel jsem na webu Sapphire nejake BIOSy a takove veci, tak jsem se chtel zeptat co tim popripade ziskam... Kompatibilitu, casovani, frekvence?

    DEKUJI PREDEM VSEM ZUCASTNENYM...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: GPU.JPG 
Zobrazení: 131 
Velikost: 68.1 KB 
ID: 2138   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MEM.JPG 
Zobrazení: 152 
Velikost: 52.0 KB 
ID: 2139  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    A nemůže to být prostě vadný kus? Máš možnost tam zkusit jinou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Tyhle artefakty budou mozna spis zpusobeny pameti, zkus podtaktovat pameti....

    Teploty karty jsou asi v poradku, podle AT to vypada, ze to dela okamzite po spusteni.....

    Pro AGP kartu pouzivej maximalne ovladace 7.7, novejsi uz ne. A klidne je vyzkousej i bez CCC. Zkousel si treba i nejaky 6.X?

    Zkousel si nastavit AGP na 4x?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Gripstone
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    27

    Zda to je vadny kus, tak to netusim... Jinou tam mam moznost zkusit, ale ne stejny model. Musel bych skocit za kamaradem, ten ma X800XT a 9600Pro do AGP. Ja mam jen tu 9200... Kazdopadne ale dnes chci jit ke znamemu a otestovat tuto VGA v jeho sestave, zda mu bude artefakty delat taky.

    Pameti i GPU jsem zkusil podtaktovat (viz. JPG) ale vysledek je jasne viditelny... A ano, dela si to kdy se tomu zachce. Klidne i hned po spusteni. V BIOSu bohuzel nemohu nastavit rychlost AGP na 4X, protoze tato jedina polozka je "šedá" a nastavena na auto. A Catalysty jsem zkousel i 6.X a mam pocit, ze fungovaly a CCC stejne nepouzivam.

    Kazdopadne nechapu jedno, proc mi karta nehaze artefakty primo ve hre. Obevovaly se jednu dobu MAXIMALNE v intru ve hre CoD4, ale v samotne hre uz ne a to ani ty zelene kostky, tak ani treba deformovane textury. A i tento problem zmizel prekvapive po reinstallu driveru zvukove karty (AC 97 - integrovana 5.1) coz jsem naprosto nepochopil.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NO OVER.JPG 
Zobrazení: 93 
Velikost: 56.3 KB 
ID: 2140   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: NO OVER II.JPG 
Zobrazení: 96 
Velikost: 69.5 KB 
ID: 2141  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Jj, určitě jí skus u toho známého. Kdyby chybovala i tam, bylo by to myslím jasné. Pokud ne, tak ti nezávidím následnou diagnostiku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus Catalysty spíš pod 7.5, prostě zkoušej starší a starší. Když ani u verze 6.0 nebude karta stabilní, běž ji reklamovat.

    ADD// ještě, co máš za zdroj...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Gripstone
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    27

    Zdroj tam je co jsem koupil s case a zbytkem nekdy pred 3-4 lety za nejakych 1200-1300kc mam pocit... 350W udajne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jak jsi psal: běž ji vyzkoušet ke známému. Pokud to bude stejné je vadná karta. Pokud to bude OK máš špatný zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    ...pokud to bude OK máš špatný zdroj
    Nebo oboje, nekvalitní no-name zdroj mohl odrovnat grafickou kartu. Ten zdroj každopádně vyměnit (za klasiku Fortron 350 W - nebude se upgradovat nebo 400 W - bude se upgradovat; lepší, tišší ale dražší volbou je Seasonic SS-400ET).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Gripstone
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    27

    Tak a je to asi jasne. VGA jsem vzal ke znamemu a otestoval u nej. Artefakty se obevuji porad. Ma zdroj Fortron 400W... A prakticky i jine komponenty. Ja jsem si pujcil od nej HIS Radeon X850PRO 256MB/256bit 500/1000MHz a ta jede v pohode a na internetu jsem jeste nasel, ze tato X850PRO ma spotrebu nejakych 96W a ta ma X1600PRO jen nejakych 61W mam pocit...

    Tak ma jeste nekdo nejake navrhy?

    Jinak dekuji vsem zucastnenym a ochotnym...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak tedy kartu vyměnit na reklamačním, zdroje se zbavit a koupit výše doporučené.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Artefakty v mozille?
    Od mike033 v sekci Internet
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-04-2013, 14:23
  2. artefakty
    Od goffy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 17:11
  3. GeForce: Artefakty v obraze
    Od Sikil79 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 20:27
  4. GeForce: artefakty v obraze
    Od ludva10 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 00:08
  5. Artefakty a šroubky
    Od Smeli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 00:48