Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: 4GB RAM na Gigabyte GA-965P-DS4

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravím,

    mám desku Gigabyte GA-965P-DS4 a udělal jsem si radost a koupil sem si pod stromeček 2x 2GB Kit(1GBx2) ADATA Extreme Edition DDR2 800+, celkem tedy 4 GB paměti. Mám však problém, pokud tyto paměti vsadím do desky, tak se PC zblázní, buď se rozjede tak, že se po cca 3 vteřinách samo hned vypne a zapne a tak pořád dokola, nebo se rozjede bez zobrazení na monitoru a akorát postupně zvyšuje otáčky CPU ventilátoru. Po stisku tlačítka reset se PC nerestartuje jak bývá zvykem, ale úplně se vypne a samo po pár vteřinách zase zapne. Jen jednou mi PC naběhlo se 4GB ram do Windows a bios při startu napsal správně "memory runs at dual channel interleaved". Bios sem updatoval na posledni dostupnou verzi F10, ale bez efektu a při použití těchto i jiných modulů do kapacity 2GB je vše OK.

    http://www.adata.com.tw/adata_en/pro...uctNo=AD2800EU

    http://www.gigabyte.cz/Products/Moth...me=GA-965P-DS4


    Pokud máte někdo shodnou konfiguraci, nebo obdobný problém tak prosím o radu.

    Díky Mss
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    BIOS si vyresetoval? Casovani mas podle SPD? Nemas pretaktovano?

    Ramky podle vyrobce vyzaduji pro provoz na CL4 2.0V~2.1V, ale BIOS imho jen 1,8V..... zkus jim pridat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    BIOS si vyresetoval? Casovani mas podle SPD? Nemas pretaktovano?

    Ramky podle vyrobce vyzaduji pro provoz na CL4 2.0V~2.1V, ale BIOS imho jen 1,8V..... zkus jim pridat
    Ok, ale jak zjistim na kolika jedou teď, abych jim moc nevohulil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus to jen s dvěma, mrkni na napětí (předpokládám, že se to odvíjí od základu - 1,8 V) a přidej. Každopádně pro příště - vždycky je lepší 2x 2 GB, pojede to na 1T, máš lepší proudění vzduchu...to vypínání a zapínání nic neudělá...? Je to jedna z těch ochran, buď mádeska Dual BIOS nebo prostě zkouší nastavení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Zkus to jen s dvěma, mrkni na napětí (předpokládám, že se to odvíjí od základu - 1,8 V) a přidej. Každopádně pro příště - vždycky je lepší 2x 2 GB, pojede to na 1T, máš lepší proudění vzduchu...to vypínání a zapínání nic neudělá...? Je to jedna z těch ochran, buď mádeska Dual BIOS nebo prostě zkouší nastavení...
    Na 1T to nepojede , Intel chipsety ani žádné 1T nemají, koupil dobře, protože na jeho desku je lepší 2x2x1GB než 2x2GB, protože první varianta je o poznání levnější a z hlediska výkonu je úplně jedno jestli má 2 nebo 4 moduly.

    Dej jim 2.0V, nebo je zkus ještě nejprve podtaktovat na 667MHz 5-5-5-15
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Morfeuss Zobrazit příspěvek
    Ok, ale jak zjistim na kolika jedou teď, abych jim moc nevohulil?
    Jejich aktualni casovani zjistis v CPU-Z na zalozce Memory a aktualni voltaz treba v Everestu v casti Senzory.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Jejich aktualni casovani zjistis v CPU-Z na zalozce Memory a aktualni voltaz treba v Everestu v casti Senzory.....
    Ahoj lidi,

    tak sem nainstaloval everest i CPU-Z a nestacim se divit. CPU-Z mi na zalozce CPU ukazuje napětí CPU
    cca 1,216 - 1,28 V, které se pořád mění. Frekvenci mi ukazuje 12x 201 MHz (2412 MHz) i kdyz v biousu je nastaveno 16x200. Stejne jak se samo meni core voltage, tak se meni i multiplier z 12 na 16 porad dokola.

    Na zalozce memory mi ukazuje: DRAM freq - 402,00 , 5,5,5,18 2T ale v biosu 800 Mhz dram freq.

    Tak sem z toho jelen.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    CPU-Z ukazuje správné hodnoty. Procesor se sám podtaktovává a přetaktovává, to se dělá kvůli snížení spotřeby. Spolu se změnou násobiče souvisí i ty změny napětí. Všechno je v pořádku, toho se neboj. Stejně jako ta paměť. Jak je to přesně s ní, to ti vysvětlí někdo, kdo tomu líp rozumí, ale CPU-Z zobrazuje asi jen skutečnou frekvenci a BIOS efektivní, nebo jak to je. Souvisí to s tím označením DDR ( Double Data Rate, dvojnásobný přenos dat ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Je to zhruba tak, jak pise Intri.

    Pameti ti jedou na 804MHz efektivne (DDR), CPU-Z ti spravne ukazuje skutecnou 402MHz....

    Hlavne se podivej v Everestu na tu voltaz pameti, i kdyz pri 800MHz CL5 by jim melo stacit 1,8V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Můžu prosím Vás někoho poprosit o podrobný manuál pro nastavení hodnot časovaní 5-5-5-18 a 4-4-4-12, jaké nastavit napětí, multiplier a fsb a kdovi co ještě v biosu změnit.

    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Je to zhruba tak, jak pise Intri.

    Pameti ti jedou na 804MHz efektivne (DDR), CPU-Z ti spravne ukazuje skutecnou 402MHz....

    Hlavne se podivej v Everestu na tu voltaz pameti, i kdyz pri 800MHz CL5 by jim melo stacit 1,8V.


    Everest mi ukazuje napětí 1.87 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Problém stále nevyřešen, pokud jsou v desce pouze 2x 1GB v dualu, tak je vše OK. Pokud však dam 4x 1GB v dualu tak pc až na vyjímky nestartuje a projevuje se jak jsem psal na začátku.
    Zkoušel jsem odpojovat jednotlive komponenty mysle si, že nestíha zdroj, ktery sem take zkoušel vyměnit.
    Moduly jsem mezi sebou ruzně pozpřehazoval i napětí jsem zvýšil na 2,0 V, ale vše bez stabilního efektu.

    Help pls už mi šedivý vlasy
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Takze kdyz tam das 4 moduly a nastavis casovani na 5-5-5-18 pri 800MHz, tak to nejede? Ani pri 2,0V?

    Jestli mas moznost, asi by v tvym pripade bylo lepsi vyzkouset 2x2GB kit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Takze kdyz tam das 4 moduly a nastavis casovani na 5-5-5-18 pri 800MHz, tak to nejede? Ani pri 2,0V?

    Jestli mas moznost, asi by v tvym pripade bylo lepsi vyzkouset 2x2GB kit....
    Presne tak se PC chova pri vlozeni 4 modulu, zajimave taky je, ze pokud se čtyřmi moduly PC rozjedu, tak vse je OK, jede jak na 400 MHz 5-5-5-18 2,0 V tak i na 400 MHz 4-4-4-12 2,0 V, můžu restartovat jak chci a vše je OK dokud PC nevypnu nebo neuspim, pak sem zase na zacatku a PC nejede.
    Doposud sem znal stav OK nebo SHIT, ale teď sem objevil i něco mezi.

    2x 2GB kit moznost vyskouset nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Zkus ty pameti prehazet ve slotech. Jinak bych to videl tak, ze si pameti nerozumi s tou deskou... jeste flashni na desku posledni BIOS. Taky vsechny moduly projded memtestem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte 965P a 45nm
    Od mech13 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 22:52
  2. Gigabyte 965P DS3 se moc hřeje?
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 12:42
  3. Gigabyte 775 965p-ds4
    Od Vasek1980 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-01-2007, 16:18