Zdar lidi mám takovej problém koupil jsem si tiskarnu epson r285 z barbone,,,a po instalci mi to hlasi, že je špatna cartrig, tak sem zkoušel něco vytisknou a vubec na to nereagovala, potom mě napadlo vydělat jinou cartrig a hlasilo to jen prave tu vydělanou, tu předchozí ne..pak sem vytahl další a hlasilo to ty dvě vytahlí...zkoušel sem to lehce čistit lihem,žadna změna,,,na reklamačku se mi to nechce davat, protože potřebuju tisknout..nesetkal se někdo stímhle problemem? jo ještě když dam info o cartrigích tam to u každe napíše nezname
nehlasi to nic, akorat tam, kde to zobrazuje hladinu inkoustu je červený křížek, a nejde tiskout, prostě píše to, že se to tiskne, a tiskarna vubec nic nedělá...
Po spravne instalaci vsech cartridgi ve spravnem poradi by melo zacit prerusovane blikat tlacitko zapnuti. Po zhruba 2-3 minutach, kdy se inkoust doplnuje do tiskove hlavy se ma tlacitko rozsvitit neprerusovane. Teprve pote je mozne pokracovat v dalsich krocich jako zapojeni tiskarny k PC, instalaci ovladacu, atd.
Nepleteš si to s HP? U Epsonů jsem tohle chování ještě neviděl, i když je fakt, že je to už hodně dlouho, co jsem s Epsony pracoval ( už to nějaký ten rok bude ).
Jinak instalace cartridge viz. manuál, tam je instalace popsána vždy krok za krokem.
Jinak instalace cartridge viz. manuál, tam je instalace popsána vždy krok za krokem.
[QUOTE=Intri;74136]Nepleteš si to s HP?[/QUOTE]
Nee, nepletu. Popisuje to i setup manual - k dispozici na http://www.epson.cz v sekci podpora.
Nee, nepletu. Popisuje to i setup manual - k dispozici na http://www.epson.cz v sekci podpora.
Jj, v pohodě, já jen, že když jsem ten postup četl, nápadně mi to připomnělo tiskárny HPčka. Taky vždycky po zasunutí nové cartridge začaly plnit hlavy a bouřlivě u toho blikat.
Ještě mě napadá: cartridge máš správnou, že... Jestli jsi ji dokupoval zvlášť, mohlo se ti povést koupit špatný model.
Ještě mě napadá: cartridge máš správnou, že... Jestli jsi ji dokupoval zvlášť, mohlo se ti povést koupit špatný model.
jj mám to tam spravně byla součástí balení,, ale možná jsem uděla tu chybu, že jsem to zapojil do usb a do elktriky potom sem tam dal cartrige...ale to by nemělo vliv ne? jo a na tiskarně pořad blika červený světýlko
nezabudol si pri instalacii cartigu na nejaku nalepku ?
je ich tam pozehnane ...
ak mas moznost zohnat dade inaksí cartrige, taky isty ako ti robi neplechu, tak to skus, aspon vylucis chybu tlaciarne vs chybu cartrigu ...
------
napajacie kontakty, ak su na cart. tak ich skus jemne precistit, to iste v kolíske, ...
je ich tam pozehnane ...
ak mas moznost zohnat dade inaksí cartrige, taky isty ako ti robi neplechu, tak to skus, aspon vylucis chybu tlaciarne vs chybu cartrigu ...
------
napajacie kontakty, ak su na cart. tak ich skus jemne precistit, to iste v kolíske, ...
ne snad ne, několikrat jsem to kontroloval, asi špatná cartrige, nebo tryska, když budou mít v obchode jinou, tak ji koupím a když ne tak to dam na reklamačku
ma ta cartridge na sobe chip?

jestli ano, potrebujes patricny reseter...
napriklad: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

jestli ano, potrebujes patricny reseter...
napriklad: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
já mám s touto tiskárnou podobný problém, koupil jsem si alternativní náplně, ale po jejich instalaci do tiskárny mi kontrolky na tiskárně stále hlásí prázdné náplně a tiskárna odmítá tisknout, navíc v PC mi hlásil neoriginální náplně i StatusMonitor ale s tím jsem si poradil tak že jsem ho deaktivoval, neví někdo jak deaktivovat kontrolu i v tiskárně?