Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: tak fakt nevim jakou...

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    cau cau, sem takova "lopata" a rozumim vecem kolem PC jen do urciteho LEVELU, to co zde budu psat, je uz nad ramec meho vedeni a nevim, kde jinde bych si tyto informace opatril nez od Vas zkusenejsich, Takze se Vam omlouvam, ze nekomu to treba bude pripadat banalni a treba se to tu resilo uz 1000x. Moje sestava vypada nasledovne: CPU 2800, 1 GB + 256 MB RAM DDR 400, zdroj 400W, mam integrovanou grafiku S3 UnichronR PRO na desce ASrock 775VM8, která podporuje jen 1.5V, 8X/4X AGP card. Moje dilema spociva v tom, jakou tu kartu bych si mel vubec koupit? Ted toho je na netu plno, karty sou ruzne DDR2/DDR3, ale kdyz ja mam jakokdyby DDR1 tak muzu si koupit takovou kartu??? Skoro nikde u prodejcu neni uvedena voltaz a kdyz uz tak sem se dival a vetsina je 3,3V a ja musim mit jen tech 1,5V??? Je tu nekdo, kdo by mi mohl konkretne poradit, kterou kartu bych si mel koupit?(na vyrobci mi nezalezi) Cena do 2500Kc bud 128MB nebo 256MB? Nebo aspon rozlustit moje dilema s tou voltazi a s DDR???DIky moc MIchal
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Hneď ma napadla 7600GT ale keď pozerám na tie ceny tak radšej HD2600Pro/XT alebo 1950GT len to by si sa musel pozrieť na značku zdroja. Grafiku by som bral jedine s DDR3 vôbec nevadí že máš RAM typu DDR1
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 22-12-2007 v 15:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Novějši karty sou všechny do agp 8x a jejich napajeni se čsto řeši připojenim periferal power konektou.

    Jinak co se tyče vyběru graficke karty, tak asi naposled se to řešilo tady http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11694
    tak si to pročti, snad ti to pomuže.

    EDIT: Klingacikx je dnes nějak rychlej. Osobně bych byl spiš pro tu HD2600XT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no ja sem si to teda procetl ale porad sem nedostal odpoved na otazku, pokud mam na desce DDR1 tak jak muzu koupit grafiku ktera je DDR2/3? nebo to se tyka uplne neco jineho?Jakoze ta grafika ma nejakej svuj uzavrenej "RAM okruh" a to co je na desce s tim vubec nesouvisi???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    [quote=xstreetfighter;74235...pokud mam na desce DDR1 tak jak muzu koupit grafiku ktera je DDR2/3? nebo to se tyka uplne neco jineho?Jakoze ta grafika ma nejakej svuj uzavrenej "RAM okruh" a to co je na desce s tim vubec nesouvisi???[/quote]
    To vôbec so sebou nesúvisí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    takze to je skvela zprava, ja sem myslel ze to co mam na desce musi byt kompatibilni s tim na te grafice. Konecne sem se pohnul dal, takze je vlastne na me co si koupim, kdyz splnim ty zakladni pozadavky na voltaz a AGP 8x/4x. dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Tamten thead ti měl jen poradit ktera karta by byla nejlepši volbou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    1.5V je, že tam nemáš hodiť starú grafiku s AGP 2X kde bolo 3.3V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551


    2X-3.3V
    4X-Universal 3.3V/1.5V
    8X-1.5V
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ještě bych dodal, že se jedná o signální napětí, s napájením to nemá co dělat.

    Nicméně mě zaráží, že se nikdo nezeptal na procesor. Zase mezi Celeronem a P4 moc rozdíl není.. Ta deska bohužel nepodporuje Core 2 (alespoň oficiálně). Tak bych se podíval po nějaké P4 v bazaru a přetaktovat nebo aspoň přetaktovat to, co tam je teď. Na 3,5 GHz by to mohlo jít. Pže co tam je teď je brzda.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 22-12-2007 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no je tam celeron 2800 takovy to oznaceni to nevim, protoze to mam PC na koleji a ted sem uz bohudik doma. Ona to sice brzda asi je, ale ja zase nerozumim tomu jak by mohl procesor ovlivnovat tak vyrazne tu grafiku, ja sem si myslel ze procesor 2800 uz je jako docela hodne a nemel by omezovat ty ostatni zarizeni...je to ten box 775 tak ja ani moc netusim, jake typy procesoru se do toho daji dat a jestli by to tak markantne ovlivnilo ten vykon. no a kdyz uz tak mi Klingacikx krasne obrazkem objasnil jak je to s tema voltama takze koupim kdyz tak tu 8x a bude klid...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak chceš na tom asi hrát. Procesor ovlivňuje hry a to dost výrazně. Celeron na 2,8 GHz je prostě nedostačující, hlavně pokud je to NetBurst, kde nárůst výkonu s frekvencí je fakt málo poznat. Každopádně lepší by bylo P4, ale to dost topí. Tak alespoň přetaktovat na minimállně 3,5 GHz. Ale když se na to koukám, úplně nejlepší by bylo vyměnit to komplet, slušné PC je dneska za méně než 10k...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    to by se mi hodilo nove PC, ale bohuzel sem chudy student a mam chude rodice...kazdopadne po tom P4 se podivam...jestli to je takovej rozdil....diky a pekne vanoce vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Právě, že ono takový rozdíl to není, ne za ty peníze. Mnohem lepší by ale opravdu bylo, kdybys trochu našetřil a upgradoval všechno, podle mě je zbytečnost upgradovat něco podobného, jako to co máš teď. Grafické karty do AGP jsou dražší a stejně s touto sestavou se nevyužije jejich výkon; Pentia 4 připadající v úvahu mají velikou spotřebu a výkon neodpovídá ceně. Takže moje doporučení je jasné, našetřit a za pár měsíců provést kompletní upgrade.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 23-12-2007 v 19:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    a jinak ten procesor je to Intel Celeron D 336 2,8GHz (256/533) LGA775 BOX 64bit takze je to ten netburst...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední