Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: zvláštní problém…

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    12

    Deska ASUS A8R32-MVP Deluxe
    s939 a v něm 4400+ Toledo revize E6

    Mám celkem zvláštní problém…
    Měl sem dlouhou dobu zapojené 2x(Kit) A-DATA Vitesta E.E. (500MHz) po 1GB (2GB v Dualu)
    Konečně sem sehnal další pár, k ním (další 2x1GB, naprosto stejné)…
    Konfigurace které mi šly:
    3x1024MB A-DATA (v Singlu, na 500MHz)
    2x1024MB A-DATA + 2x512MB Good RAM (vše v Duálu, na 400MHz)
    Konfigurace které mi nešly:
    4x1024MB A-DATA (na žádné frekvenci, ani latenci se to nerozběhlo)
    3x1024MB A-DATA + 512MB Good RAM (aspoň v Singlu když ne nic, ale nešlo)

    V čem je chyba? Naprosto krásně totožné Kity, a mě stále hlásí chybu jako: „USB over kurent status Detected!!!“ přesně tak to tam psalo, a ještě tam píše cosi, že za 15sek se PC vypne… no sbohem… „ok“ si říkám… vypnu USBčka v BIOSu, a odpojím vše z USB, ale stejně to nepomohlo, a stále to hlásí… proč se tohle sere? (Jižní můstek je ULI M1575) „OK!“ tak si říkám, „resetnu CMOS“ tak sem udělal… prvně mi dál hlášku jako: „váš čas není nastaven“ atp. mám volbu „Load Defaults“ a pokračovat, nebo jít přímo do SETUPu… dal prvně do SETUPu… ukazuje kolik RAM mám (magické to číslo „4096MB“), nastavím frekvenci na 500MHz a časovaní nechám na AUTO (jednou, to bylo i manuálně podle specifikací,), a samozřejmě to nešlo… tak sem trošku „Googloval“ a dost lidi odporučovalo zapnout „Hardware Memory Hole“ (vysvětlené „proč?“ to nebylo vůbec)… tak, „ok“ zkusím… a samozřejmě „zase Nic!“… pak tu máme volbu, něco jako „MTRR Mapping“ na „Continuous“ nebo „Discrete“… ani jedno samozřejmě nešlo taky… takže co víme: ať dělám co dělám, tak to nerozjedu se svýma schopnostama, přes BIOS… 4moduly v bankách jdou, ale ne 4x1GB… 3xGB moduly jdou, ale ne, když tam dám další +512MB (aspoň v Singlu!)… což mě vede asi k „mírnému“ závěru, že víc jak 3072MB na té desce nerozběhnu, ale!: Když sem resetoval zase CMOS, tak sem dal „load default…“ a normálně mi naběhly Wokna… sranda je v tom, že když dam ten „Load…“, tak nekontroluje USBčka při POSTě, a hned BOOTuje… (že „Huraaaaa….“) CPU-Z ukázal všechny moduly krásně, plně funkční, jen standartně podtaktované, na 333MHz (tohle de řešit klidně přes BIOS), a běžely v DUALu… tak si říkám: „co to sakra Jebe! Tomu můstku!“, nejraději by sem dal něco jako „Skip POSTest“, ale nic takové asi v tom není… protože když resetnu komp, tak zase vše testuje, a zase se po 15sekudách vypíná (během té hlášky nejde NIC! Ani do BIOSu ani nic…)… a podle všeho, by neměly být problémy s řadičem paměti, když je to revize „E6“ (např. šly 4 moduly)… jo a s USBčkama, a RAMkama sem neměl problém za toho „podivného běhu“, takže fakt nevím

    Uffffff… takže jaké řešeni mi dáte? Krom toho, že to nejde, nebo improvizuj v podobě: 2x1GB + 2x512 atp.? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Takže řikáš, že 4 GB jdou, ale na 333 MHz ? Zkus dát napětí rovnou na maximum - 2,8 V - a zvyšuj manuálně frekvenci (333 MHz, 400 MHz...) a pak napiš co šlo.

    Btw, kdyby ti to nešlo, budeš se jich zbavovat Sháním nějaké lepší jak vůl a nic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Z netu:
    - zkusit vyndat procesor z desky a znovu zandat
    - povolit šroubky držící desku
    Nicméně podle dalších uživatelů včetně mého názoru se jedná o chybu BIOSu. (sice jiná deska: http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us )
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    12

    Tím BIOSem si to taky myslím, ale nechce se mi tomu věřit ... samozřejmě RAMky sem zkoušel i na 2.8v... i na všelijakých frekvencích, latencích... je pravda, že ta deska vyšla jako jedna z posledních High End Desek pro s939, takže se asi moc nesrali s BIOSem pro ní ... takže, asi časem budu zhanět 2x512DDR které zvládnou 500MHz, protože teďka mi to brzdí starší 512ctky (a já CHCI co nejvíc RAM!), takže asi to bude konečná, a budu pomaly přemýšlet nad novou platformou... sere mě to dost, protože který blbec by dneska vyhodil za staré 2x1GB DDR 3500Kč! a teďka ani nevím co snímá (se mi tu poflakuje… zbytečná investice)! to sem rovnou mohl jít do Grafiky (např. HD 3870)… jakože výkon má dostačující i na hraní „Crysis“ a má plné linky 16x+16x (z čipsetu vede 40linek!) na tehdejší dobu (přechod z s939 na AM2), to byla Pecka! (i dnes se prokážou její kvality) a několik testů sem někde vyděl, jak to dokáže zahýbat výkonem, při zapnutém vyhlazovaní… až budu mít Grafiku s podporou PCIex v2.0 tak zkusím taktnout PCIexpressy na 140MHz? Když PCIex v2.0 má taky 16xlinek, ale na větších obrátkách (např. 200MHz na linku?)... takže taktnutím PCIex v1 na 140MHz (jakože oficiálně to de o 40% ale v BIOSu de až na 200MHz což už ale pochybuji že půjde) by sem se měl dostat s propustností výš pro grafiku ne? (chci jenom ladit/zkoušet ne Extrémizovat ) Grafika se tímhle netaktuje (teda myslím), jen propustnost PCIexpressů zvedne, a na starých Grafárnach co neuměli PCIex v2.0 (teda výš než 100MHz na linku) to ani nemohlo jít, když nebyli na to stavěné (výpadky, kolize, artefakty)… je to jen moje chabá teorie, nebo to tak je?

    EDIT: Jo a sem zkoušel navýšit napětí do „NorthBridge“, tak i „SouthBridge“, a nepomohlo…

    Ještě tu mám CPU (též do s939) které de v pohodě z 1800MHz na 2700MHz i výš, tak možná sehnat za babku jen desku, a vrazit do ní ty RAMky… něco jako nForce nebo to samí co mám, by bodlo… nemá někdo?
    Naposledy upraveno uživatelem Hammy: 23-12-2007 v 18:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    bios desky mas posledni?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvláštní chování při startu pc.
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-10-2014, 18:33
  2. Zvláštní problém s připojením na internet
    Od Nemexis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-09-2013, 16:20
  3. Zvláštní chování CPU a ventilátoru
    Od tweener v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-08-2010, 16:09
  4. Problém s přihlašováním + zvláštní chování PC
    Od Jandaskunk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 14:22
  5. zvláštní problém se zvukem
    Od Leroj v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 18:26