Deska ASUS A8R32-MVP Deluxe
s939 a v něm 4400+ Toledo revize E6
Mám celkem zvláštní problém…
Měl sem dlouhou dobu zapojené 2x(Kit) A-DATA Vitesta E.E. (500MHz) po 1GB (2GB v Dualu)
Konečně sem sehnal další pár, k ním (další 2x1GB, naprosto stejné)…
Konfigurace které mi šly:
3x1024MB A-DATA (v Singlu, na 500MHz)
2x1024MB A-DATA + 2x512MB Good RAM (vše v Duálu, na 400MHz)
Konfigurace které mi nešly:
4x1024MB A-DATA (na žádné frekvenci, ani latenci se to nerozběhlo)
3x1024MB A-DATA + 512MB Good RAM (aspoň v Singlu když ne nic, ale nešlo)
V čem je chyba? Naprosto krásně totožné Kity, a mě stále hlásí chybu jako: „USB over kurent status Detected!!!“ přesně tak to tam psalo, a ještě tam píše cosi, že za 15sek se PC vypne… no sbohem… „ok“ si říkám… vypnu USBčka v BIOSu, a odpojím vše z USB, ale stejně to nepomohlo, a stále to hlásí… proč se tohle sere? (Jižní můstek je ULI M1575) „OK!“ tak si říkám, „resetnu CMOS“ tak sem udělal… prvně mi dál hlášku jako: „váš čas není nastaven“ atp. mám volbu „Load Defaults“ a pokračovat, nebo jít přímo do SETUPu… dal prvně do SETUPu… ukazuje kolik RAM mám (magické to číslo „4096MB“), nastavím frekvenci na 500MHz a časovaní nechám na AUTO (jednou, to bylo i manuálně podle specifikací,), a samozřejmě to nešlo… tak sem trošku „Googloval“ a dost lidi odporučovalo zapnout „Hardware Memory Hole“ (vysvětlené „proč?“ to nebylo vůbec)… tak, „ok“ zkusím… a samozřejmě „zase Nic!“… pak tu máme volbu, něco jako „MTRR Mapping“ na „Continuous“ nebo „Discrete“… ani jedno samozřejmě nešlo taky… takže co víme: ať dělám co dělám, tak to nerozjedu se svýma schopnostama, přes BIOS… 4moduly v bankách jdou, ale ne 4x1GB… 3xGB moduly jdou, ale ne, když tam dám další +512MB (aspoň v Singlu!)… což mě vede asi k „mírnému“ závěru, že víc jak 3072MB na té desce nerozběhnu, ale!: Když sem resetoval zase CMOS, tak sem dal „load default…“ a normálně mi naběhly Wokna… sranda je v tom, že když dam ten „Load…“, tak nekontroluje USBčka při POSTě, a hned BOOTuje… (že „Huraaaaa….“) CPU-Z ukázal všechny moduly krásně, plně funkční, jen standartně podtaktované, na 333MHz (tohle de řešit klidně přes BIOS), a běžely v DUALu… tak si říkám: „co to sakra Jebe! Tomu můstku!“, nejraději by sem dal něco jako „Skip POSTest“, ale nic takové asi v tom není… protože když resetnu komp, tak zase vše testuje, a zase se po 15sekudách vypíná (během té hlášky nejde NIC! Ani do BIOSu ani nic…)… a podle všeho, by neměly být problémy s řadičem paměti, když je to revize „E6“ (např. šly 4 moduly)… jo a s USBčkama, a RAMkama sem neměl problém za toho „podivného běhu“, takže fakt nevím
Uffffff… takže jaké řešeni mi dáte? Krom toho, že to nejde, nebo improvizuj v podobě: 2x1GB + 2x512 atp.? :-)