Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém s přídavným PCI USB řadičem

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Potřebuji u jednoho starého počítače zprovoznit USB připojení a tak jsem zkusil připojit kartu Belkin (USB 2.0) s čipsetem ALI M5273. Po nainstalování ovladačů a restartu PC vše probíhá bez problémů, ale problém nastane v okamžiku, kdy se chce nainstalovat Enhanced Host Controller Interface. To se totiž PC zničehonic restartuje, pak naběhne systém, chce instalovat ovladače, restart a tak pořád dokola. Pokud u EHCI dám storno, tak se stroj pro změnu zasekne.

    Když se prostornuji všemi dialogy až do OS, tak jsou sice oba USB porty ve správci zařízení (a dokonce je i správně detekována připojená tiskárna), ale připojení nefunguje správně. Instalace tiskárny nejdříve zahlásí, že ji úspěšně nalezla a za malou chvilku zase protestuje, protože tiskové zařízení nebylo nalezeno

    Nevíte někdo co s tím? Máte někdo podobnou zkušenost?

    Díky za každý nápad
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ten řadič jinde funguje dobře ? A co je to vlastně "starý počítač" ? To může být PIII nebo také PI a tam je sakra rozdíl (u PI je většinou AT zdroj, čili chybí 3,3V napájení).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    No tak podle me mas prilis starou revizi PCI na desce... Ali USB chipsety jsou sice pratelstejsi nez VIA (to sou neskutecny sracky), ale i tak to muze delat problemy. Zkus USB 1.1 radic, nejlip OPTi, ty mi chodily vzdycky dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Uvidíme, ještě to zkusím v jiném počítači s W98 (ty jsou totiž na tom starém počítači nainstalovány, předtím jsem to zapomněl zmínit). Předtím jsem to zkoušel jen na XPéčkách, tak je možné, že budu chyba jen v systému...

    Jinak jedná se o počítač s AMD K6-2@450MHz, zdroj je tam opravdu AT, ale jiné karty (např. zvukovka) v PCI normálně pracují...

    Jinak díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Co je ale ta zvuková karta zač ? Pokud je to nějaká starší, která nepotřebuje 3,3 V, tak to nemusí nic znamenat. Každopádně vyzkoušej a dej vědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak vyzkoušeno. Na jiném počítači s podobnou konfigurací, ale s ATX zdrojem, (AMD K6 200MHz) řadič nádherně běží... Zítra vyzkouším ještě použít ATX u původního PC - deska má combo napájení (jesli se to tak dá říct ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Říkal jsem si, jestli nemá i ATX, většinou to K6ky měly. Myslím, že problém se tím vyřeší
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Taky doufám Ale ještě jsem zapomněl napsat, že ta karta je v revizi PCI 2.1 a tudíž by měla mít povinné 5V a nepovinné 3.3V napájení. Možná je to ale jen marketingový tah od výrobce, slyšel jsem o případech, kdy tuto informaci někteří z nich mírně "zaonačili"

    Pavel Boček: Co vím, tak AT i ATX konektory měly (až na výjímky) téměř všechny desky pro Socket 7...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pro Super Socket 7, Socket 7 byly původně pro Pentium a tam to byla spíše vyjímka. Chceš vidět moje muzejům
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Pro Super Socket 7, Socket 7 byly původně pro Pentium a tam to byla spíše vyjímka. Chceš vidět moje muzejům
    Tak jsem to prozkoušel a nezaznamenal žádný pokrok. Systém se i po připojení ATX zdroje chová naprosto stejně jako předtím. S největší pravděpodobností půjde asi o extrémně starou desku, která umí asi pouze PCI rev. 2.0 (i když jsem do této doby myslel, že toto byla záležitost max. 486tek ). Protože kdyby ta karta byla revize 2.2, tak by 100% nešla ani u toho druhého testovaného počítače, který PCI 2.1 umí.

    Jinak pokud by to někdo také řešil, tak existuje možnost jak z PCI 2.1 udělat PCI 2.2 - jednoduše se na požadovaný pin slotu PCI (A21) přivede napětí 3.3V. Změň v PCI 2.2 je oproti revizi 2.1 sice více, ale karta by měla v pohodě běžet.

    Žádný způsob jak udělat z PCI 2.0 verzi 2.1 ale neznám, pokud vůbec nějaký existuje. Navíc se to u této desky vážně nevyplatí, ta se hodí tak akorát do toho muzea

    Pavel Boček: A chceš Ty vidět moje múzeum?

    Ten počítač, o kterém mluvíme, má samozřejmě Super Socket 7, jen já z lenosti říkám Socket 7 Co do fyzické podoby byly ale oba sockety úplně stejné, ne? Co vím, tak rozdíl byl v tom, že původní Socket 7 umožňoval pouze 66MHz a Super 7 100MHz FSB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Asi se s tím nic neudělá...náhodou ta deska nemá USB přímo nebo alespoň kolíčky pro bracket ? To přece mívaly skoro všechny...

    Přesně. SS7 byl od AMD, Intel dávno běžel na Slotu 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Asi se s tím nic neudělá...náhodou ta deska nemá USB přímo nebo alespoň kolíčky pro bracket ? To přece mívaly skoro všechny...
    Nn, nemá. To bylo to první co jsem chtěl vyzkoušet
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. HD4670 s přídavným napájením vs HP 6005MT
    Od MMKS v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 14:12