Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Win XP - někdy nenabootuje

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Zdravím, mám Win XP Pro SP2. Asi tak každé 3 dny mi PC po zapnutí nenaběhne, zkončí to při bootování, kdy se jen lehce zobrazí bootovací plocha a PC zamrzne. Není téměř ani vidět, pak PC restartuju. Jde spustit s poslední známou konfigurací. Když ho tak spustím, tak už jede normálně. Teda až do to doby, dokud se to nestane znovu. V čem může být problém ? Instalací windows to asi nebude, dělal to totiž i před reinstalem. Momentálně je instalace asi týden stará. Sestava je v podpisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zamrzne to vždycky na stejném místě?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Zamrzne to vždycky na stejném místě?
    JJ vždy se jen nádechově zobrazí bootovací obrazovka. Takže vždy na stejném místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To pak bude asi chyba SW, ne HW. Zkusil bych odinstalovat a znovu nainstalovat všechny ovladače - grafiku, zvuk, přídavná zařízení apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    To už jsem udělal a dela to i po kompletnim formatu disku, kdy byly vsechny ovladace nainstalovane znovu. Vsechny ovladace jsou originalni z prilozenych CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    A co jiný instalační disk Windows? Třeba je poškozený ten tvůj a jsou hned po instalaci poškozená data.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    První a druhá instalace byla každá z jiného CD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Divné... Být to HW chyba, asi by to nedělalo jen jednou za čas, být to SW chyba, odstraní se s formátování a reinstalací. Ale někde ta chyba být prostě musí. Zkus provést zátěžové testy PC ( Memtest86+ na 8 hodin, procesor třeba StressPrimem, nebo jak se jmenuje, na stejnou dobu, grafiku 3DMarkem - stačí tak dvě hoďky, disk HDTunem, stačí jeden průchod testu ). Jestli to všechno projde, bude se chyba hledat asi docela těžko - snažil bych se ji najít nejspíš v ovladačích, vyměňoval bych jednotlivé ovladače za starší verze nebo úplně změnil jejich výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Procesor už zkontrolovaný je, řešili jsme spolu problém s jedním programem nedávno, kvůli tomu jsem procesor kontroloval. Grafiku neprojedu 3DMarkem, 500Mb je monetálně pro můj datový limit moc. Ještě zkusím ten disk a pamětim a napíšu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jo, to je fakt, řešili jsme ten převod videa. Tak procesor aspoň můžeme vyškrtnout. 3DMark si můžeš od někoho půjčit, pokud s ním budeš, v okolí ho určitě někdo má. V nejhorším to bude muset počkat, než se dostaneš někam, kde tě limity neštvou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus update BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ruším, spetl jsem si thread... Sorry.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nechci se nikoho dotknout, ale rozumný uživatel nikdy ani neuvažuje o Flashování BIOSu ze systému. Proč myslíš, že pořád doporučuji Floppy mechaniky ?! Protože jsou pro toto to nejlepší. Stejně jako pro Memtest, stejně jako pro SeaTools/WDDIAG/atd., utility jako HUTIL atp. Většina z toho jde i pomocí CD nebo Flashky, ale mnohem pohodlnější je to z Floppy mechaniky. Já to rozhodně budu používat dokud to pro diskety bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Andrasin
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Tak já patřím mezi ty, kteří na to myslely a Floppy si pořídili
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pak to klidně prubni, jestli tam ještě nejnovější BIOS nemáš. Třeba to helpne. Zasekává se ti to celou dobu, co to PC máš, nebo to začalo až teď někdy?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední