Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Ati vs 3Dmark

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    zdravim, mam problem, uz se mi dostala do rukou druha atina na ktere sem za boha nemohl zprovoznit nic od firmy Futuremark.
    byly to karty
    Asus EAH2600XT/HTDP 256MB, PCI-E
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47595
    a ted
    HIS HD 3850 IceQ3 Turbo 512M, PCI-E
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51593

    u te prvni jsem si myslel ze to je proste nic moc karta. Ale ted zase ? zkousel jsem stahnout novy ovladace, ruzny 3D marky a nic. Je to normalni ze to na atinach nejede ? nebo je chyba nekde jinde ? Zkuste prosim poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jaký operační systém?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    3D mark spouštět s parametrem -nosysteminfo nebo tak nějak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Přesně jak říká Smeli. A nezapomeň nainstalovat opravný patch pro všechny ty benchmarky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele SpEcTaToR
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    114

    Ahojte, nechci zakladat nove tema. Jenom me napadlo, ze se zeptam :-) Ze zvedavosti sem si nainstalovatl 3Dmark06 a zkusil s default nastaveni test. Moje sestava:

    MB: P35-DS3L
    CPU: E2160@2400
    VGA: HD 3870
    RAM: 2x1024MB 800mhz

    V testu ShaderModel2.0 sem mel jen nejakych 15fps a casto i min. ShaderModel3.0 uz byl lepsi, tam to slo pres 50. Katastrofa ale byly ty dva testy CPU. V obou sem mel fps 0-1 (slovy nula až jedna). Celkovy vysledek asi 5000 bodu, coz je imho stejne nic nevypovidajici. Domnivam se, ze minimalne test CPU s mym systemem nefunguje jak ma. Podezreni mam i na SM2.0, ze dela neco spatne. Patchnuto 3Dmark mam, ovladace grafiky catalysty 7.12. To, ze to neodpovida skutecnemu vykonu je snad jasne. Proc se to ale chova takhle absurdne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ten CPU test určitě nesmyslný není - grafické procesory jsou výpočetně mnohem výkonnější než centrální procesory. Navíc jsou pro počítání grafiky přímo navržené. CPU je navrženo tak, aby se s ním dalo spočítat naprosto cokoliv. Vykreslování grafických scén tedy není nijak silní stránka CPUček.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    V kombinaci pokročilé noční hodiny a dalších věcí mě to dost pobavilo, když jsem si vzpomněl na nové školní sestavy s integrovanými kartami a Celerony 420. Ty procesory (maximálně po nataktování) mají reálně větší výkon, vždyť to mělo asi 5000 bodů v 3D Marku 2001.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3DMark Vantage
    Od sety83 v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 15:20
  2. 3dmark 06
    Od Dohnalik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-12-2008, 17:18
  3. 3dmark 2001 vs 3d mark 06
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 19-09-2008, 12:16
  4. 3Dmark 06 a vista
    Od Lo v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-11-2007, 10:07
  5. 3DMark 03
    Od Limoto v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-07-2006, 21:01