Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Zdravím,asi jsme blbec,ale do dneska mi stačila on board zvukovka. Nějak jsem se rozhodnul koupit Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, ale narazil jsem na problem. V softu od creativu mi sobwof funguje,ale při přehravání mp3,filmu a v hrach ne. A to jsme už vyzkoušel všechno. Nejhorší je, že na alc97 mi to fungovalo :-)). Tak poraďte troubovi, jak bych to mohl vyřešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Tak pokud si zkoušel všechno tak ti už nic neporadíme...Já bych ještě zkusil,pokud si to nezkoušel,nedělat to přes ovladače Creativu,ale přes ovládací panely a přes zvuky.Když to tam nastavíš na 5,1 tak to musí šlapat...Jestli ani tohle nejede,tak nevim...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Resi se to tady casto, mohlo by pomoci v nastaveni vyhledat kolonku Bass Redirection. Za zkousku to stoji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    To je taky fakt,když se nad tim zamyslim.Protože u mojí M-Audio je kolonka Speaker Bass Management...a když neni zaškrtlá,tak subwoofer nehraje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    Resi se to tady casto, mohlo by pomoci v nastaveni vyhledat kolonku Bass Redirection. Za zkousku to stoji.
    Omlouvám se, že jsem se tu dlouho neukázal. Bylo to zaškrtnutím té kolonky, jen mě to nejdříve nenapadlo. Našel jsem to někde na netu, ale tahle rada by mi pomohla. IDkas
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Tremor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    59

    Resim uplne stejny problem ale s tim ze nikde nemuzu najit tu kolonku "Bass Redirection".
    Mam Win Vista sp1 a X-Fi Xtreme Audio s poslednima ovladacema ALchemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    13

    Mam podobny problem jako ty, bohuzel jedine co mi zatim pomohlo, je vlezt do zapnuti pc do konzole creativu, pustit v WMP nejakou mp3 a pak v conzoli creativu prepnout repro na 7.1 a pak zpet 5.1 kdyz bezi mp3. pak se subwoofer chytne a bezi normalne az do restartu pc....

    EDIT: mam ale pocit ze na nejake predchozi verzi softu to bezelo normalne a byla tam i ta polozka Bass redirection. Ted mam 2.10.73 a v ty to neni.
    Naposledy upraveno uživatelem Florent: 28-11-2008 v 12:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    1

    Mám taky drivery 2.10.73 a nastavení Subwooferu tam je. Stačí poklepat na Creative volume v panelu a tam najít položku Speakers, je to hned ta první. Tam je pak položka Bass Settings na kterou zase klepneš a tam stačí zaškrtnout pole Enable Bass Redirection no a Subwoofer musí bouchat jak o život
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj, taky mám problém. Mám Vista 32, X-Fi Xtreme Gamer a Repro 5.1 (propojeno analogově). Logicky jsem tedy zatoužil po filmech v DD případně DTS. Ovšem ať dělám co dělám budˇ není zvuk DD (DTS) (Bsplayer) nebo nehraje vůbec (Power DVD). Mám nainstalovanej AC3 filter a přesto nefunguje. Nevíte jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Thurgaus Zobrazit příspěvek
    Ahoj, taky mám problém. Mám Vista 32, X-Fi Xtreme Gamer a Repro 5.1 (propojeno analogově). Logicky jsem tedy zatoužil po filmech v DD případně DTS. Ovšem ať dělám co dělám budˇ není zvuk DD (DTS) (Bsplayer) nebo nehraje vůbec (Power DVD). Mám nainstalovanej AC3 filter a přesto nefunguje. Nevíte jak na to?
    Mam pocit, ze co se tyka kodovani zvuku, tak musis mit plne placene verze tehle programu, aby ti to prehraly tak, jak ocekavas ...

    Jinak jaka je zkusenost s touhle zvukovkou ?? taky si ji chci poridit. spokojenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Nedavno jsem postrehl ze jsou nove drivery (cca 3 tydny zpet) zatim jsem je ale nezkousel
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Nedavno jsem postrehl ze jsou nove drivery (cca 3 tydny zpet) zatim jsem je ale nezkousel
    Sorry za tu dlouho dobu,ale nevý driver tu chybu opravil
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele shapet
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    29

    Pozor na driver 2.18.0013 - Creative forum upozornuje desitkami bugu s vypinanim PC (az 3 min).
    Chyba je ve dvou souborech Ctxfihlp.exe a CTxfispi.exe, ktere je mozno nahradit z verze starsi, nebo rovnou Danielovymi drivery.
    Pak vypada nastaveni repro ve Vistach stejne, jako na obr., i konsole THX (neni v bezne instalaci) je prece od Daniela kouzelna
    Danieluv pack je bezne ke stazeni ze stranek Creative fora, od doby kdy z nej odstranil key block, jej vzali u Creative na milost)



    Naposledy upraveno uživatelem shapet: 30-06-2009 v 00:10 Důvod: dopl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele shapet
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od Thurgaus Zobrazit příspěvek
    Ahoj, taky mám problém. Mám Vista 32, X-Fi Xtreme Gamer a Repro 5.1 (propojeno analogově). Logicky jsem tedy zatoužil po filmech v DD případně DTS. Ovšem ať dělám co dělám budˇ není zvuk DD (DTS) (Bsplayer) nebo nehraje vůbec (Power DVD). Mám nainstalovanej AC3 filter a přesto nefunguje. Nevíte jak na to?
    Samotna karta ma dekoder softwarove (v driverech zablokovany). Tudiz nedekoduje. Aby dekodovani probihalo, musime aktivovat player (jeho drivery pak dekoduji). Pripojeni S/PDIF je hluche, Pack DDL+DTS pro PCI karty se musi koupit asi za 6 USD.

    Ac3 filter je treba velmi presne nastavit. Nelze dekodovat dvakrat (Ac3 filtrem a jeste mit aktivovano dekodovani v playeru).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    7

    Chtěl jsem si PC (win Vista 32) propojit s AV reciverem přes SPDIF. Takže jsem to propojil, žádné DD ani DTS se nekonalo - chyběl mi Dolby Digital Live and DTS Connect Pack. Zakoupil jsem, nainstaloval jsem, ale když jsem to chtěl v Creative Audio Control Panel v sekci Encoder nastavit, nešlo to - pry je zařízení používané, dělá to i hned po restartu kdy nic, co by používalo zvukovku zapnuté nemám, nevíte co s tím?
    Naposledy upraveno uživatelem Thurgaus: 13-07-2009 v 15:17
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sound Blaster Xtreme Gamer problém...
    Od NEO87 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2008, 16:51
  2. Sound Blaster Xtreme Gamer
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 02-11-2008, 22:38
  3. Sound Blaster X-Fi Xtreme Music + Creative Keyboard MP3
    Od macula v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-01-2007, 08:49
  4. Creative SOUND BLASTER X-Fi Xtreme Audio 24-bit 7.1 retail
    Od Jezevec v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2006, 13:16