Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: PC se nespustí pokaždé

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Dobrý den,
    ani jsem nedořešil notebook a mám další problém na svém desktopu (Q6600@2,4Ghz, 8800GTX a 4Gb Ram, Mb je Asus P5B-E), Již od zakoupení se mi totiž počítač nespouštěl hned napoprvé. Vždy jsem ho spustil a klávesnice problikla poprvé, ale již ne podruhé a počítač jakoby pracoval, ale neposílal signál ani do monitoru ani do klávesnice nebo ovladače. Už jsem si zvykl, protože většinou tak napodruhé, někdy napotřetí se mi ho spustit podařilo. Přesto mi to nedalo a začal jsem se trochu pídit po řešení, ale dnes se mi můj stroj nepodařilo spustit ani napopáté (ale asi napodesáté, což mě rozčarovalo) a proto prosím o pomoc. Vzhledem k tomu, že se se mnou tento problém vláší i po upgradu procesoru, domnívám se, že by mohlo jít o motherboard nebo zdroj. Možná by pomohlo spustit "Windows oprava spouštění", ale to se mi nepovedlo, protože místo bootu z disku počítač stejně jel z HDD. Děkuji za případné rady a pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Napíš čo máš za zdroj. Zo starým procesorom to išlo v pohode? Skús resetovať BIOS poprípade stiahnuť si novšiu verziu BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Novější verzi biosu jsem už stáhnul a ani se starým procesorem to nešlo. Zdroj mám 400wattů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    jo ale resetovat bios jsem nezkoušel. Jak se to dělá?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten zdroj je akej značky? Ak to nieje min. Fortron, SeaSonic, Enermax tak by som ho vymenil, 88GTX je žravá karta + 125W procesor +HDD,DVD ROM,... spolu je to slušná spotreba. Ten BIOS môžeš resetnúť tak, že na 2min vytiahneš baterku z dosky. No najviac by som to videl na ten zdroj.
    EDIT: skúste používať EDIT
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 26-12-2007 v 16:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    no nevim jestli reset pomuze kdyz jsi tam kopnul uz novou verzi, která taky nepomohla...snad jedine skusit vymazat cmos pamet aby se to loadlo na default hodnoty vsechno(vytahni a znovu ho dej z5 - jumper mel by bejt pobliz akumulatorku)...ale fakt nedovedu rict jestli ti to pomuze...spis ne ale tak zas za skousku nic nedas
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    ještě si sem porad nenapsal co máš za zdroj tak hrr do toho:-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    mám to z mironetu a tam u konfigurátoru nepíšou, jaký je to zdroj. Takže to ho asi budu muset vyměnit za silnější. Kolik by jste navrhovali? Tak 600w?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tak otvor skrinku a pozri sa tam. Mal by stačiť aj 400W SeaSonic ale to by už bolo na hrane, akurát by bol 500W SeaSonic alebo 520W Corsair a možno aj VX450 tiež od Corsairu
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 26-12-2007 v 16:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    jo to by šlo, ale ja nechci přijít o záruku a pokud takto zdroj brání v spouštění počítače, tak na její uplatnění mám právo. Jinak děkuju za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Toto je velmi podobné téma http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=12099 , ale v tvém případě to řeší myslím reklamace, akorát zkus vyloučit vliv tiskárny a různých USB zařízení jejím odpojením.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    No neviem ako ti zoberú keď si tam už dokupoval žravejší procesor
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    166

    také nechápu má strach to otevřít k protože je záruce ale procesor již vyměnil
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od aumirek Zobrazit příspěvek
    také nechápu má strach to otevřít k protože je záruce ale procesor již vyměnil
    Procák bol asi meniť v obchode kde kupoval aj komp. Ale aj tak keď PC otvorí tak príde iba o servis a nie o záruku na komponenty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    procesor mám od stejných lidí jako zbytek a vztahuje se a celý systém. Pokud by šlo o záruku na jednotlivé komponenty, tak by byla nanic, protože zdroj jako takový vpodstatě funguje, jen je moc slabý a to je moje blbost, že jsem si ho do sestavy dal. Takhle ale není celý systém zcela funkční a proto záruka platí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BSOD v jediné hře pokaždé na stejném místě
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 11:48
  2. Nespusti se PC
    Od Sunshine v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-12-2009, 11:59
  3. Ovladače: Pokaždé po zapnutí PC se instaluje ovladač pro zvukovku
    Od sisic v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 17:53
  4. PC se nespustí
    Od Dandis1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 12:58