Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 83

Téma: Počítačová sestava ANO/NE

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Dobrý den všem,
    Rád bych se zeptal, co si myslíte o této 'mojí' sestavě, kterou jsem si zkusmo vytvořil. Ještě mi chybí trochu tisícovek ( :-D ), ale něco nového už fakt potřebuju ...

    Základní deska - GB P35-DS3P,s 775, 4xDDR2, 8xSATA2, 1394, Dual Bios
    Procesor - Intel® Core 2 Quad Q9450 2,66 Ghz !!!!! AŽ BUDE !!!!!!
    Pevný disk - Western Digital HDD 500GB (WD5000ABYS) 7200ot. SATA II 16MB
    Paměť (RAM) - KINGSTON 2048MB/667MHz DDR2 CL5 DIMM (Kit 2x1024MB) ×2
    Optická mechanika - Samsung SH-S203N 20x SATA, Retail, černá/bílá LightScribe
    Grafický adaptér - ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 PCIE dual DL-DVI, pasivní,PCI-Express
    PC Skříň - COOLERMASTER Centurion 534 Lite, Černá, ATX bez zdroje, USB2, Audio
    Zdroj - SEASONIC OEM SS-500ET, ATX12V v2.0+EATX, 500W, 12cm Fan
    Chladič CPU - Arctic-cooling Freezer 7 Pro, 0,9 Sone, ker., 6x heat pipe, s.775
    Chladič GPU - Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2
    Chladič HDD - Zalman ZM-2HC2 chladič HDD

    Nevím, jak je to pro Vás pohodlné, jestli chcete, tak sem samozřejmě doplním odkazy na eshopy nebo něco na ten způsob, kde máte podrobné parametry... Nyní tedy jen názvy ...

    Mým cílem bylo vytvořit v cenové kategorii do 25 000,- to nejlepší. Silná RAM, podpora HD do budoucna (až bude monitor), vícejaderný procesor, velký HDD, ... ale i TICHÝ stroj :-) Jsem v podstatě amatér, takže nevím nevím, ale tohle mi připadá jako dost výkonná sestavička (Quad, 4 GB RAM, ...) - jednotlivé komponenty stojí dohromady 'nejméně' v podstatě rovných 25 000,- Kč (pokud bude nový Quad stát 6000-7000,-)

    Budu Vám vděčný, pokud mi toto nějak zkritizujete/pochválíte/doplníte.

    Moc děkuji a přeji krásné Vánoce,

    Z.

    edit: K čemu má PC sloužit?
    PC by mělo být výkonné, abych na něm mohl hrát i moderní hry (Pro Street, GTA IV, ...), ale nejde jen o herní výkon, potřebuju také občas kódovat filmy DVD->DivX atd. a taky nahrávat z kamery do PC a editovat. Příležitostně také vytvářím 3D modely, a chtělo by to něco pro svižnější edit větších modelů a lepší export. A aby toho nebylo málo, taky by se mi hodila 'schopnost' počítače snést větší počet najednou běžících aplikací :-D. Tahle hrozná věta má znamenat: "Nechci, aby to bylo jako teď, kdy vypaluju v Neru DVD a ta moje ***** málem ani neodendá spořič, o spuštění Firefoxu nemluvě :-).
    Z.
    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 26-12-2007 v 17:20 Důvod: Zapomněl jsem doplnit informaci o DŮVODU koupě nového PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    114

    Vetsina ok, jen ramky zbytecne drahe a mozna i zbytecne obecne. 32-bit WinXP pouziva max 3,5gb pameti... jinak ti nekdo doporuci asi spis A-Data EE ramky.

    Pak jeste grafika. Proc tak slaba??? Si kup HD 3870 o litr draz a lepsi... beztak imho dost plytvas penezma, ale je to tvoje volba :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Děkuju za odpověď. Na ty RAMky mrknu, grafika se mi líbila kvůli tomu chlazení, ale 3870 bude fakt lepší, to je fakt.

    A kde plýtvám peníze? obecně nebo třeba konkrétně něco zbytečnost?

    PS: Taky bych rád, aby ta sestava vydržela co nejdéle jako 'dobrá', nechci ,abych musel za rok nebo za dva nový PC :-D

    Děkuju moc,
    Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Bylo by dobré napsat k čemu bude PC sloužit....
    Přesto ale několik poznámek:
    MB - bral bych raději DS4 - lepší chlazení chipsetu
    HDD - přidal bych dalši disk na systém-nejlépe Raptor
    RAM - raději 2x2048 než 4x1024 - značku, takt a časování podle financí
    Case - ten bych nebral, hlavně kvůli problematickému přednímu fanu - recenze. Hledej case, do kterého je možné bezproblémově nainstalovat 12 cm fany na vstup i výstup.
    Grafika - závisí na způsobu využití PC
    Zdroj - dobrý
    Cladič - na HDD se mi zdá zbytečný, chladič GPU jen pokud budeš taktovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Pameti http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALFNH
    Procák by stačil aj http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830981S1D0T dotaktuje sa
    Grafika RHD 3870 a aj keď nebudeš taktovať tak zober Accelero S1 za tie teploty to stojí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Děkuji za odpověď. Jsem idiot, že jsem nenapsal, k čemu má PC sloužit, dám to sem i 'editnu' ten první dotaz.

    PC by mělo být výkonné, abych na něm mohl hrát i moderní hry (Pro Street, GTA IV, ...), ale nejde jen o herní výkon, potřebuju také občas kódovat filmy DVD->DivX atd. a taky nahrávat z kamery do PC a editovat. Příležitostně také vytvářím 3D modely, a chtělo by to něco pro svižnější edit větších modelů a lepší export. A aby toho nebylo málo, taky by se mi hodila 'schopnost' počítače snést větší počet najednou běžících aplikací :-D. Tahle hrozná věta má znamenat: "Nechci, aby to bylo jako teď, kdy vypaluju v Neru DVD a ta moje ***** málem ani neodendá spořič, o spuštění Firefoxu nemluvě :-).

    Na skříň se podívám, děkuju za tip, ale na druhý disk asi nebudou finance ... Ten Raptor, to je ten vysokootáčkový, že? ...

    Takže děkuju za Vaši radu, byla (také) VELMI prospěšná

    Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Klingacikx: I Vám děkuju za odpověď

    - ta RAMka se mi moc líbí, děkuju, cenu trochu stáhnu na něčem jiném, aby se mi vešla do rozpočtu :-)
    - procesor mám připraven jako rezervu, původně jsem ho měl, ale pak jsem se rozhodl, že počkám na novou řadu 9, konkrétně Quad Q9450, ten se mi zamlouvá mimojiné i cenově
    - a Accelero S1 jsem uváděl, jen je asi potřeba ta verze S1 Rev. 2, která podporuje Radeon HD 3780 (jsem myslel)

    Děkuju, Z.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    ... Ten Raptor, to je ten vysokootáčkový, že? ....
    jj 10 000ot. ale sú o dosť drahšie ale zato rýchlejšie, to by si na ňom mal len OS a ostatné dôležité programy
    PS: ProStreet sa za graf. náročnú hru nedá považovať
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    RAPTOR - Doporučoval mi ho i kámoš, ale bohužel si 2500 Kč za 36 GB absolutně nemůžu dovolit (myslím, ledaže byste dokázal ušetřit na zbytku komponent (to není ironie))
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...r&SearchType=1

    edit: A co tahle RAMka? Levnější :-D. Vím, že není tak dobrá, ale co Vy na ni?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALC6O
    Naposledy upraveno uživatelem Zeus(CZ): 26-12-2007 v 17:41 Důvod: Doplňuji odkaz na alterantivní pamět RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    no sestva celkem pekna ale
    pameti bych koupil aspon 800MHz stoji par korun
    vzal bych nejaky lepsi chladic na cpu (freezer mi neprijde nic extra ale rok sem s nim vydrzel) treba coolemast gemin2
    urcite bych nekupoval ten trubyckovy chladic na disk kdyz uz chladic na disk tak silentmaxx
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Tu paměť teda beru (jako ne kupuju, ale beru na vědomí - zkusím najít něco levnějšího ...)

    'když už chladič na disk' -> myslíte, že je to zbytečnost? Já bych jen rád tichý počítač, a myslel jsem, že dobrý chladič = dobrá věc (když to zjednoduším :-D ) - jinak Vám za ten HDD Chladič tip děkuju

    ten chladič na CPU taky vypadá dobře, ale (to není z mojí hlavy, přečetl jsem si to :-D ), je zjevně "velký a těžký, a chce prostornou skříň". Nemáte nějaký tip? - nechci být moc vybíravý, ale skříň prosím nějakou černou, bez dvířek ( :-D) a pokud možno hezkou (nějaký tip podle Vašeho vkusu třeba)

    Děkuju moc,
    Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ak budeš mať skrinku s hrubými plechmi tak ti ten HDD nebude rezonovať a bude aj tichší a nebude treba ani box za 1k
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeus(CZ)
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    318

    Promiňte, jsem skutečně amatér, co je to skříň 's hrubými plechy' - to je tam uvnitř nějak zvrásněné, aby to nerezonovalo, nebo co ???

    Děkuji, Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    Tu paměť teda beru (jako ne kupuju, ale beru na vědomí - zkusím najít něco levnějšího ...)
    pamet staci jen hledat treba 2ks tohodle
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0AKFS8
    dualchanel kity se v dnesnich dobach kupovat nemusi
    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    'když už chladič na disk' -> myslíte, že je to zbytečnost? Já bych jen rád tichý počítač, a myslel jsem, že dobrý chladič = dobrá věc (když to zjednoduším :-D ) - jinak Vám za ten HDD Chladič tip děkuju
    no osobne mam doma acutake hd silencer (levna kopie silentmaxu) a vibrace od disku odstranil perfektne bohuzel hlucny seek zustal (disk byl hlucny hned po zapnuti pc takze i nejakou hlucnost to tlumi ale je to takove nicmoc znovu uz bych si ho nekoupil, pokud chcete neco levnejsiho na disk tak xilence dela presnou kopii silentaxxu.
    kdyz se vratim jeste k tomu zalmanu s trubickama, pokud by to byli heatpipe ktere maji rychle odvadet teplo tak by teplo vedly od disku nad nej ale tam chybi cokoliv na predani tepla do okoli takze bych to povazoval spise za designovou vec nez funkcni
    chladic na disk nemusite kupovat hned ale az podle toho jestli vam prijde disk hlucny
    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    ten chladič na CPU taky vypadá dobře, ale (to není z mojí hlavy, přečetl jsem si to :-D ), je zjevně "velký a těžký, a chce prostornou skříň". Nemáte nějaký tip? - nechci být moc vybíravý, ale skříň prosím nějakou černou, bez dvířek ( :-D) a pokud možno hezkou (nějaký tip podle Vašeho vkusu třeba)
    centurion co jste vybral bude dobry tenhle chladic je cely nad desjou takze jde dat do jakeholiv skrine kde je nad deskou aspon 15cm nad deskou (vsechny middle towery na trhu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Zeus(CZ) Zobrazit příspěvek
    ...
    Ahoj pane Zeus, jen takova malinka pripominka: Pokud potrebujes srazit par tisicovek (ty co Ti jeste chybi), tak si myslim, ze by ted stacilo "jen" dvoujadro za par tisic a treba za dva roky az se aplikace nauci masove vyuzivat 4 jadra, dvoujadro prodat a koupit (za vyrazne mensi cenu nez je ted) ctyrjadro.

    Treba je to pro nekoho zcestna uvaha, ale je to jen muj skromny nazor
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Počítačová sestava _červenec 2009
    Od papajda v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 11-07-2009, 15:55
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-06-2008, 20:33