7600 gt agp
Zdravim lidi. Potreboval bych pomoci. protoze uz nevim co s mym pc. Predne sestava:Xp prof,1.7Gh,asustek P4S533-MX,2x512Mb Ram,7600 GT 512M(Drive 9550 128m),2x80gb HDD,Cd-rom,Dvd-rw,350w zdroj. Nez jsem koupil novou 7600 gt bylo vse v poradku. sice hry nic moc ale vse v pohode. ted po spusteni jakehokoliv 3d objektu i sporic monitoru objevi se po ruzne dlouhe dobe ukrutne chyby ve vykreslovani, mazani textur rozhazeni textur a podobne... System jsem po vymene karty kompletne odstranil a dal cistou instalaci. ovladace jsem zkousel orig i nejnovejsi a stale to same... Vykon ve hrach se zmenil... Jak kde... Gothic3 horsi nez stara karta, NFS Carbon o neco lepsi, Crysis zadna zmena, pritom podle 3dmarku mam graficky vykon temer dvojnasobny. Z 3200bodu v 03 na neco kolem 5300... Pridavne napajeni na karte je ale podle chovani systemu je jedno zda je zapojeno ci nokoli. Karta je chlazena velkym Heat-pipe chladicem a pridavnym 80mm vetrackem ode mne... Dekuji za napady... pripadne icq je 200119291 ale moc ho nepouzivam takze radeji tady ci mail...
Ted momentalne ne. nemam doma volny 4pin ani rozdvojku... ale je to porad stejne... se zapojenim i bez... a zdroj je bohuzel beze jmena opsal jsem co se dalo... :
Ec model 350x atx2.03 pfc p4 na +12v je 14A na 5v 30A a na 3.3v 20A...
Ec model 350x atx2.03 pfc p4 na +12v je 14A na 5v 30A a na 3.3v 20A...
No tak napajeni na karte rozhodne musi byt zapojene. Se divim ze to bez nej vubec nabehne (moje 6200 bez napajeni vubec nenabehne a deska zbesile pipa). Potom ten zdroj.. na P4 (nebo celeron) muze byt slaby, zalezi z jake vetve bere proud procesor. No a v hernim vykonu vas velmi brzdi pomaly procesor. Pokud je to Pentium 4,mozna by pomohlo pretaktovani. Pokud je to Celeron 1,7Ghz, tak to je snad nejzoufalejsi procesor co se kdy vyrobil (z vlastni zkusenosti) a tomu nepomuze vubec nic.. 7600GT s modernim procesorem (AMD 64, Intel C2D) má mít kolem 13000b v 3Dmarku03. S GF6200 a přetaktovanym AthlonemXP mam 5000b.
Mno a ted co muzete vyzkouset: Zapnout vypnout FastWrites, AGP na 4x (oboji v biosu). Vyzkouset Grafickou kartu v jinem pocitaci (pokud mozno s kvalitnim zdrojem). Aktualizovat bios zakladni desky. (edit tim to nebude: A ohlidejte si teploty graficke karty jestli se neprehriva (napr Everest, RivaTuner)).
// No at to dopadne jakkoli tak nejlepsi by stejne bylo stavajici sestavu nechat dožít s R9550. 7600GT prodat (nebo vratit do 14dnu pokud jste nakupoval pres Eshop) a nasetrit par penez na sestavu s AthlonemX2 nebo Core2Duo procesorem a PCI-EX grafikou. Ten procesor+deska+ram na hry jako Gothic3 nemuze stacit.
Mno a ted co muzete vyzkouset: Zapnout vypnout FastWrites, AGP na 4x (oboji v biosu). Vyzkouset Grafickou kartu v jinem pocitaci (pokud mozno s kvalitnim zdrojem). Aktualizovat bios zakladni desky. (edit tim to nebude: A ohlidejte si teploty graficke karty jestli se neprehriva (napr Everest, RivaTuner)).
// No at to dopadne jakkoli tak nejlepsi by stejne bylo stavajici sestavu nechat dožít s R9550. 7600GT prodat (nebo vratit do 14dnu pokud jste nakupoval pres Eshop) a nasetrit par penez na sestavu s AthlonemX2 nebo Core2Duo procesorem a PCI-EX grafikou. Ten procesor+deska+ram na hry jako Gothic3 nemuze stacit.
[quote=speedsnail;75481] ...A ohlidejte si teploty graficke karty jestli se neprehriva (napr Everest, RivaTuner).[/quote]
Prehrievať sa nebude karta je od výroby chladená pasívne a dal tam ešte ventilátor na prehrievanie by som to nevidel. No nebolo by zlé pozrieť na tie teploty, chladič môže byť zle nasadený
Prehrievať sa nebude karta je od výroby chladená pasívne a dal tam ešte ventilátor na prehrievanie by som to nevidel. No nebolo by zlé pozrieť na tie teploty, chladič môže byť zle nasadený
Karta ma 60 a proc 50pri hodinovem hrani NFS Carbon... a bohuzel je to celeron 1.7... Mysite ze pokud sezenu nekde treba P4 tak aspon 2Gh ze mi to pomuze? A jeste se zeptam jak je to s vracenim karty?? objednano prez eshop,ale zaplaceno a prevzato na prodejne... Alza...
A jen tak mimo kdyby nekdo vedel... Myslite ze na notasu s at64x2 2gb ram a HD2600/512 pobezi nake novejsi hry obstojne?? (Asus F3KA)Jinak moc diky
A jen tak mimo kdyby nekdo vedel... Myslite ze na notasu s at64x2 2gb ram a HD2600/512 pobezi nake novejsi hry obstojne?? (Asus F3KA)Jinak moc diky
[quote=speedsnail;75481]
// No at to dopadne jakkoli tak nejlepsi by stejne bylo stavajici sestavu nechat dožít s R9550. 7600GT prodat (nebo vratit do 14dnu pokud jste nakupoval pres Eshop) a nasetrit par penez na sestavu s AthlonemX2 nebo Core2Duo procesorem a PCI-EX grafikou. Ten procesor+deska+ram na hry jako Gothic3 nemuze stacit.[/quote]
To je pravda a uvidel som to u známeho ktorí má Celrona 1,7Ghz 512MB RAM a 7600GS a nejde mu na nej maplno ani NFS MW čo mne na tej istej grafike išlo:notsure
// No at to dopadne jakkoli tak nejlepsi by stejne bylo stavajici sestavu nechat dožít s R9550. 7600GT prodat (nebo vratit do 14dnu pokud jste nakupoval pres Eshop) a nasetrit par penez na sestavu s AthlonemX2 nebo Core2Duo procesorem a PCI-EX grafikou. Ten procesor+deska+ram na hry jako Gothic3 nemuze stacit.[/quote]
To je pravda a uvidel som to u známeho ktorí má Celrona 1,7Ghz 512MB RAM a 7600GS a nejde mu na nej maplno ani NFS MW čo mne na tej istej grafike išlo:notsure
[QUOTE=Khejpa;75497]Karta ma 60 a proc 50pri hodinovem hrani NFS Carbon... a bohuzel je to celeron 1.7... Mysite ze pokud sezenu nekde treba P4 tak aspon 2Gh ze mi to pomuze? A jeste se zeptam jak je to s vracenim karty?? objednano prez eshop,ale zaplaceno a prevzato na prodejne... Alza...
A jen tak mimo kdyby nekdo vedel... Myslite ze na notasu s at64x2 2gb ram a HD2600/512 pobezi nake novejsi hry obstojne?? (Asus F3KA)Jinak moc diky[/QUOTE]
Nejdriv k tomu celeronu. Ten procesor sem mel v pocitaci asi rok a prijde mi na hry i na praci pomalejsi nez Celeron 1,3Ghz zalozeny na Pentiu III. K tomuhle procesoru je 7600GT uplne k nicemu. P4 pres 2Ghz vam sice pomuze ale ne natolik aby vykonove stacil na tuhle kartu, takze to vidim az jako posledni moznost.
Kartu zkuste za kazdou cenu vratit. Mozna vam budou tvrdit ze kdyz ste ji vyzvedl na prodejne ze se na to 14dni na vraceni nevztahuje, ale pravni nazory se na to lisi a videl sem rozbor ze vam to musi vzit i kdyz jste to prevzal osobne (ted sem narychlo hledal na googlu ale neuspesne, zkuste projit stranky jako SOS (sdruzeni obrany spotrebitele) a podobne, tam by to mohlo byt). Pokud by vraceni rezolutne odmitaly, tak věřím že na výměnu za jinou kartu (pro PCI-EX)- pokud by ste se rozhodl pro novou sestavu (ceny jsou ted velmi prijemne) tak si myslim ze by vam vysli vstric.
Na notebooku co píšete půjdou hry jako Gothic 3, NFS urcite. Crysis na medium.
A jen tak mimo kdyby nekdo vedel... Myslite ze na notasu s at64x2 2gb ram a HD2600/512 pobezi nake novejsi hry obstojne?? (Asus F3KA)Jinak moc diky[/QUOTE]
Nejdriv k tomu celeronu. Ten procesor sem mel v pocitaci asi rok a prijde mi na hry i na praci pomalejsi nez Celeron 1,3Ghz zalozeny na Pentiu III. K tomuhle procesoru je 7600GT uplne k nicemu. P4 pres 2Ghz vam sice pomuze ale ne natolik aby vykonove stacil na tuhle kartu, takze to vidim az jako posledni moznost.
Kartu zkuste za kazdou cenu vratit. Mozna vam budou tvrdit ze kdyz ste ji vyzvedl na prodejne ze se na to 14dni na vraceni nevztahuje, ale pravni nazory se na to lisi a videl sem rozbor ze vam to musi vzit i kdyz jste to prevzal osobne (ted sem narychlo hledal na googlu ale neuspesne, zkuste projit stranky jako SOS (sdruzeni obrany spotrebitele) a podobne, tam by to mohlo byt). Pokud by vraceni rezolutne odmitaly, tak věřím že na výměnu za jinou kartu (pro PCI-EX)- pokud by ste se rozhodl pro novou sestavu (ceny jsou ted velmi prijemne) tak si myslim ze by vam vysli vstric.
Na notebooku co píšete půjdou hry jako Gothic 3, NFS urcite. Crysis na medium.