Pomoc s identifikaci
Prosím o radu jak poznat bez sundáni chladiče jestli mám procesor 64 X2 5000+ black nebo EE děkuji předem za rady
funkční je bohužel žádnej program everest cpuz a pod mi nic neřekl napsal je 5000+ ten post nevím co to je
bohužel ten post ukazuje také jen 5000+ nic více že má otevřenej násobič vím proto bych rád věděl co tam mám.Mám to však nové a protože si moc nevěřím mám strach zatím experimentovat
Neměj strach, prostě zkus zvýšít násobič o jedno číslo výše a kdyby to náhodou nechtělo naběhnout, zresetuješ BIOS a je to. Podstatné pro tebe bude, jestli to půjde nebo ne.
Pujde to v pohodě, nastav v BIOSu multiplier na 14x a uvidíš co to udělá :) , krom toho bych stáhnul a spustil CoreTemp (popř. CPU-Z) - ukáže ti vše o CPU.
to cpu z neukáže jestli je to E nebo black jinak mám asi levnou desku a v biosu není to nastavení je tam jen pro pamět
Ta deska žádná shitka není, multiplier tam musí být (pokud tam opravdu není, možná by pomohl update BIOSu)
no vzhledem k ceně mám za to že nic moc nicméně mi bohatě stačí ale nic takového pro procesor tam nemohu najít jen pro paměti u starého celeronu jsem si to zvedl bez problému bohužel z biosu teda přehráni nového mám hruzu nikdá jsem to nedělal ani neviděl dělat.
aumirek: Všetko musí byť niekedy prvý krát https://www.svethardware.cz/flashovani-biosu-jak-na-to/12462