Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak docílit stejného zvuku v reprácích i sluchátkách

puschpull (5)|28.12.2007 11:51
Zdravím a mám dotaz
(omlouvám se pokud to jiý bylo řečeno, já to nenašel...)

Jak docílit stejného zvuku v reprácích i sluchátkách když jsou každé zapojené do jiné zdířky
repráčky do "zeleného" výstupu, sluchátka z černého (mám to do sluchátkového zesilovače)

zajímá mě pouze stereofonní zvuk !

Mám MB Gigabyte 965P-DS4 v.3.3
(integrovaná zvukovka Realtek Audio)

Dosud mi to nějakým (asi zázrakem fungovalo, cca 8 měsíců) a nyní se zvuk do sluchátek jeví jaké zvuk zadních reprosoustav - zdá se monofonní s takovými ozvěnami a dozvuky a zvuk zpěvu není téměř slyšet

a já nevím jak to docílit zpět

řešení pomocí rozdvojky 3,5mm jack mi už poradili, ale takto bych to (zatím) řešit nechtěl

dosáhnout chci toho, abu na "zeleném" i "černém" výstypu byl stejný stereofonní signál

Děkuji
johny__g (6387)|28.12.2007 12:05
Nevím přesně jak je to u této desky, ale obecně by se mělo (pokud máš nainsatlované ovladače zvukovky) dát nastavit co jde do jednotlivých výstupů. Vpravo v system tray máš určitě nějakou ikonku, tak ji otevři a podívej se. Zřejmě jsi nějak nastavil 4.1 nebo 5.1 zvukový výstup.
puschpull (5)|28.12.2007 12:09
to mě taky napadlo, nicméně všude jsem zkoušel nastavovat stereofonní výstup a nepomohlo to, ani restart
nyní se mi zdá, že už to funguje (ještě odzkuším s velkými sluchátky)
ale ejhorší je, že nevím čím to bylo a čím se to nyní zase změnilo
mám podezření že kluk na svém účtě mi to nějak rozhodil nějakou hrou, ale nevím ....
...No...Name... (586)|28.12.2007 12:24
Myslím že to je věc jen ovladačů...Já jsem na své zvukovce zkoušel,jestli mi na zadní výstup pude to co na předek a povedlo se...Takže si zkuste pohrát s nastavením...a pak už si jen pamatovat co a jak...A nebo na PC nepouštět synátora:D(mluvím z vlastních zkušeností...jsem jako ten syn:))
johny__g (6387)|28.12.2007 12:35
To je možné, že nějaká hra nastavila Surround Sound natvrdo i pro windows. Co třeba synátorovi trochu omezit práva co se týče systémových nastavení?
puschpull (5)|28.12.2007 12:40
synátor je tam jako "Power User"
asi by to chtělo jen "User" ale možná by mu plno věcí pak nešlo
Jezevec (607)|28.12.2007 15:01
Mam spise podezreni, ze jde o spatne nastavene vystupy. Napr. Asus ma utilitu AInap (a jine), ktere autodetekuji pripojeni vystupu (sluchatka, reproduktory) a nasledne se uzivatele dotazi, co zapojil a podle toho je na vystup smerovan signal. Druha vec je mit spravne nastaveny rezim reprodukce - zda se, jakoby pri napojeni sluchatek si pocitac (nastaveni) myslel, ze napojujete 4.1/5.1 soustavu, tedy bych zkontroloval i toto.