Jak docílit stejného zvuku v reprácích i sluchátkách
Zdravím a mám dotaz
(omlouvám se pokud to jiý bylo řečeno, já to nenašel...)
Jak docílit stejného zvuku v reprácích i sluchátkách když jsou každé zapojené do jiné zdířky
repráčky do "zeleného" výstupu, sluchátka z černého (mám to do sluchátkového zesilovače)
zajímá mě pouze stereofonní zvuk !
Mám MB Gigabyte 965P-DS4 v.3.3
(integrovaná zvukovka Realtek Audio)
Dosud mi to nějakým (asi zázrakem fungovalo, cca 8 měsíců) a nyní se zvuk do sluchátek jeví jaké zvuk zadních reprosoustav - zdá se monofonní s takovými ozvěnami a dozvuky a zvuk zpěvu není téměř slyšet
a já nevím jak to docílit zpět
řešení pomocí rozdvojky 3,5mm jack mi už poradili, ale takto bych to (zatím) řešit nechtěl
dosáhnout chci toho, abu na "zeleném" i "černém" výstypu byl stejný stereofonní signál
Děkuji
(omlouvám se pokud to jiý bylo řečeno, já to nenašel...)
Jak docílit stejného zvuku v reprácích i sluchátkách když jsou každé zapojené do jiné zdířky
repráčky do "zeleného" výstupu, sluchátka z černého (mám to do sluchátkového zesilovače)
zajímá mě pouze stereofonní zvuk !
Mám MB Gigabyte 965P-DS4 v.3.3
(integrovaná zvukovka Realtek Audio)
Dosud mi to nějakým (asi zázrakem fungovalo, cca 8 měsíců) a nyní se zvuk do sluchátek jeví jaké zvuk zadních reprosoustav - zdá se monofonní s takovými ozvěnami a dozvuky a zvuk zpěvu není téměř slyšet
a já nevím jak to docílit zpět
řešení pomocí rozdvojky 3,5mm jack mi už poradili, ale takto bych to (zatím) řešit nechtěl
dosáhnout chci toho, abu na "zeleném" i "černém" výstypu byl stejný stereofonní signál
Děkuji
Nevím přesně jak je to u této desky, ale obecně by se mělo (pokud máš nainsatlované ovladače zvukovky) dát nastavit co jde do jednotlivých výstupů. Vpravo v system tray máš určitě nějakou ikonku, tak ji otevři a podívej se. Zřejmě jsi nějak nastavil 4.1 nebo 5.1 zvukový výstup.
to mě taky napadlo, nicméně všude jsem zkoušel nastavovat stereofonní výstup a nepomohlo to, ani restart
nyní se mi zdá, že už to funguje (ještě odzkuším s velkými sluchátky)
ale ejhorší je, že nevím čím to bylo a čím se to nyní zase změnilo
mám podezření že kluk na svém účtě mi to nějak rozhodil nějakou hrou, ale nevím ....
nyní se mi zdá, že už to funguje (ještě odzkuším s velkými sluchátky)
ale ejhorší je, že nevím čím to bylo a čím se to nyní zase změnilo
mám podezření že kluk na svém účtě mi to nějak rozhodil nějakou hrou, ale nevím ....
Myslím že to je věc jen ovladačů...Já jsem na své zvukovce zkoušel,jestli mi na zadní výstup pude to co na předek a povedlo se...Takže si zkuste pohrát s nastavením...a pak už si jen pamatovat co a jak...A nebo na PC nepouštět synátora:D(mluvím z vlastních zkušeností...jsem jako ten syn:))
To je možné, že nějaká hra nastavila Surround Sound natvrdo i pro windows. Co třeba synátorovi trochu omezit práva co se týče systémových nastavení?
Mam spise podezreni, ze jde o spatne nastavene vystupy. Napr. Asus ma utilitu AInap (a jine), ktere autodetekuji pripojeni vystupu (sluchatka, reproduktory) a nasledne se uzivatele dotazi, co zapojil a podle toho je na vystup smerovan signal. Druha vec je mit spravne nastaveny rezim reprodukce - zda se, jakoby pri napojeni sluchatek si pocitac (nastaveni) myslel, ze napojujete 4.1/5.1 soustavu, tedy bych zkontroloval i toto.