Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: X1950 PRO Sapphire 512MB AGP8x, pruhy pres monitor a seknuti PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Ahoj, mam problem, muj odhad je grafika.Problem spociva v tom, ze se me pravidelne pri hrani hry v nepravidelnym intervalu sekne PC na monitoru zustane obraz a pres nej pruhy s kostek(s pravidla bilych).Grafiku mam cca pul roku.Neco podobneho me to delalo hned pri koupi, kdy teplota pri hrani her dosahovala kolem 75-ti stupnu, bylo me doporuceno koupit lepsi chladic a odvetravat PC skrin.Zakoupil jsem tedy Arctic Cooling Accelero S1(pasiv heatpipe) na ktery jsem jeste pridelal aktivni tichy vetrak Arctic Fan 8.Teplota i pri nejvetsim zatizeni nevyleze nad 46 stupnu.Do ted jsem mel pokoj, ale ted se problem objevil znovu.Uplne ty stejne priznaky.Nikdy se to nesekne za stenou dobu, nekdy hraju 2hod a nekdy nehraju ani 15min.Operacni pameti jsem otestoval a radeji jsem si pujcil od kamarada jine a uplne ten stejny problem.
    Zbytek sestavy:CPU AMD Athlon 64 3000+, zakl. deska Asus A8V Deluxe, pameti a-data 2x1GB 400MHz, 2x HDD Seagate(120+80), zdroj LC-POWER 550W(Green Power).
    Na desce uplne novy bios
    Grafiku jsem neflashoval, ovladace nejnovejsi ATI Catalyst, dela to i pri starsich.

    Muzete me nekdo poradit, popripade nesetkali jste se nekdo s podobnym problemem?

    diky Vacik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Na grafiku čo je do AGP by som nedával novšie ovládače ako 7.6(vlastná skúsenosť) skús sa chytiť pasívku čo chladí regulátory napájania. Pozri sa či sa ti náhodou neodlepil pasív na niektorej z pamätí. A skús zapojiť monitor do druhého konektoru
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    nevím, čím by ot mohlo být, alej e to zvláštní...
    osobně si nemyslím, že by to mohl udělat odlepenej chladič na paměti, protože na mým Aceleru ty chladiče odpadávali a i když ta nebyly, tak karta jela bez problémů...

    zkus taky ovladače Omega drivers..s těma mám moc dobrý zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Prave jsem zkusil preinstalovat windows a zacit od piky, ale uplne to same.Zkusim ty ATI OMEGA DRIVERS, su zvedavej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    stejny konec i u ATI OMEGA DRIVERS - viz priloha(omlouvam se za kvalitu, je to z mobilu)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00037.JPG 
Zobrazení: 250 
Velikost: 657.0 KB 
ID: 2184  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Zkusil si ty starsi drivery? Na AGP nepouzivej novejsi nez 7.7, jak pise Klingacikx.

    Zkus podtaktovat pameti, treba pres Atitool. A jestli mas moznost, zkus jinej zdroj, nejakou znackovou 400W (Fortron, Seasonic...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak tak, ty slabší zdroje LC Power na tom nejsou dobře (část z nich v testu zde na SHW shořela), ty výkonnější zase nikdo netestoval. Takže jiný zdroj.

    Zkusil bych i podtaktovat jádro, je možné, že to byl horší kousek, chlazení mu pomohlo, ale časem se opotřebilo a problém je tu znovu. Ale napřed ten zdroj, je možné, že prostě grafice vadí (často jsou na takových např. dost chabé filtrovací kondenzátory).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Pust přes noc ATT. Pokud PC "vytuhne", zkus kartu jinde.

    Ty artefakty bych viděl na chybu karty. Zkus ji pořádně vyčistit od prachu (může částečně vodit a zkratovat kartu).

    Ale také to mohla způsobit dlouhodobě vysoká teplota, či nekvalitní zdroj. Je to na reklamaci (karta), bohužel záleží na tom kde jsi ji koupil a přistupu obchodníka. Pokud můžu dobře radit, určitě sežen si jiný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Panove, musim rict, ze jste me moc nepotesili.

    Zdroj jsem kupoval nedavno v alfacompu s tvrzenim, ze je to kvalitni zdroj, co do vykonu tak zpracovani.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008O0V41NL9DC
    Momentalne stahuju ty starsi Catalysty, pokud nepomuzou, zkusim podtaktovat jadro.
    Pokud nepomuze ani to, je mozne reklamovat grafiku, kdyz jsem na ni dal jiny chladic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Vacik Zobrazit příspěvek
    .....pokud nepomuzou, zkusim podtaktovat jadro.
    Pokud nepomuze ani to, je mozne reklamovat grafiku, kdyz jsem na ni dal jiny chladic?
    Podtaktovat zkus i pameti....
    Vrat na ni puvodni chladic a reklamovat muzes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Vacik Zobrazit příspěvek
    Panove, musim rict, ze jste me moc nepotesili.

    Zdroj jsem kupoval nedavno v alfacompu s tvrzenim, ze je to kvalitni zdroj, co do vykonu tak zpracovani.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008O0V41NL9DC
    Momentalne stahuju ty starsi Catalysty, pokud nepomuzou, zkusim podtaktovat jadro.
    Pokud nepomuze ani to, je mozne reklamovat grafiku, kdyz jsem na ni dal jiny chladic?
    Tak samozřejmě žádný obchodník ti neřekne, že je to krám hodný tak do autíčka na délkové
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    podtaktoval jsem jadro i pameti o 3,5% a vsechno jede jako driv

    jen doufam, ze se problem nebude casem opakovat znovu, pro pripad nouze mam nachystany orig chladic a sel bych reklamovat


    diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha
    Vnitřní provedení

    Bohužel ihned po sundání krytu bylo jasné, že výrobce šetřil, kde mohl. Použité spínací tranzistory v pouzdru TO220 rozhodně neodpovídají výkonu zdroje, navíc jsou namontované na doslova trpasličím chladiči. Kapacita kondenzátorů ve stejnosměrném meziobvodu je příliš nízká vzhledem k uváděnému výkonu zdroje. Pokračovat můžu malým hlavním transformátorem. Jediné, na čem si výrobce dal trochu záležet, jsou usměrňovací diody jednotlivých větví. Použil zde robustní typy, ty ale bohužel byly umístěny na příliš malém chladiči. O značkách kondenzátorů platí totéž, co o celém zbytku zdroje - vévodí mu značky jako CapXon a Teapo. O řízení zdroje se stará obvod SG6105.

    Zdroj disponuje dvěmi 12V větvemi a kvalita pájení základní desky je průměrná. Celkově vzato je tento zdroj velice podprůměrný a výrobcem uváděných 550W nemůže zvládnout bez újmy.

    Zátěžové testy

    Bohužel tento LC6550GP odešel během prvních minut plné zátěže. Povedlo se zachytit pouze účinnost, která při plném odběru činila 70%, což je hluboko pod údaji výrobce. Příčinou poruchy jsou poddimenzované spínací tranzistory.
    http://www.svethardware.cz/recenze-c...zatezi/14940-3

    Zdroj pokud možno vrať (pokud ho máš pod 14 dní) a kup si tam Fortron 400 W GLN nebo Seasonix SS-400ET. Vůbec bych se nedivil, kdyby opravdu ta grafická karta nezvládala kvůli zdroji. Když ji vyreklamuješ, je pravděpodobné, že časem se objeví to samé. Takže vyhodit zdroj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Tak samozřejmě žádný obchodník ti neřekne, že je to krám hodný tak do autíčka na délkové
    Ale řekne a pak prodá howno jako já. A zákazník odejde a koupí si ješté větší krám než jsem poplival. Vyzkoušeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    http://www.svethardware.cz/recenze-c...zatezi/14940-3

    Zdroj pokud možno vrať (pokud ho máš pod 14 dní) a kup si tam Fortron 400 W GLN nebo Seasonix SS-400ET. Vůbec bych se nedivil, kdyby opravdu ta grafická karta nezvládala kvůli zdroji. Když ji vyreklamuješ, je pravděpodobné, že časem se objeví to samé. Takže vyhodit zdroj...
    Diky, ze jsi mi otevrel oci, je videt, ze jsem mel malo informaci pred koupi.
    Navic jsem si myslel, ze to co vyrobce napise, tak toho dostoji...jde videt, ze jsem byl blahovy.
    Kazdopadne su nastvanej, protoze jsem si opravdu myslel, ze jsem investoval do kvalitniho zdroje s dostacujicim vykonem.

    Zase jsem byl donucen se poucit z vlastni chyby, ...ach jo, kdyby to alespon nestalo tolika penez :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem s PC-pruhy pres monitor..posleze nenajede win.
    Od Smajdlik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 20:18
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 22:15