Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: seek error rate

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    cau, HD Tune mi hlasi u seek error rate hodnotu failed, pocitac se mi kazdou chvilku kousne,je to nepravidelne,pokazde bezi jinak dlouho, teplota je v pohode, myslite ze je cas na novy HDD nebo muze byt chyba v necem jinem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od 321910336 Zobrazit příspěvek
    cau, HD Tune mi hlasi u seek error rate hodnotu failed, pocitac se mi kazdou chvilku kousne,je to nepravidelne,pokazde bezi jinak dlouho, teplota je v pohode, myslite ze je cas na novy HDD nebo muze byt chyba v necem jinem?
    Pokud SMART hlásí některou z hodnot jako „failed“, okamžitě zálohovat data. V případě „seek error rate“ bude chyba v disku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    ok diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Ono zalezi taky v cem to meris... pokud je to nejaky stary HD Tune, tak ten obcas hlasi FAILED i tam, kde je vsechno v poradku. Stahni si HD Tune 2.54 nebo kterej je ten nejnovejsi a dej sem obrazek co to ukazuje. Jinak souhlas s Ritchiem83, pri spatne seek error rate je chyba v disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    tady je screen
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hdtune.jpg 
Zobrazení: 469 
Velikost: 60.6 KB 
ID: 2186  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Můžeš ještě zkusit novější verzi, pro klid duše např. ještě projeď disk pomocí bootovacího programu SeaTools od Seagate, ten přečte S.M.A.R.T. a udělá kontrolu povrchu, ale pokud je PC s diskem nestabilní, rozhodně bude chyba v něm, takže zazálohovat a reklamovat, pokud je po záruce tak vyber magenty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    vybrat magenty?co to znamena? nejsem zrovna znalec
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to by mě taky zajímalo. Zatím sem vadné disky vždy vyhazoval a ted se ještě dozvim že je v nich něco vzácnýho. Taky me napadlo jestli to neni preklep magenty/magnety.. ale zas jaky magnety a co s nima?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    asi to bude preklep, ale disk je jeste v zaruce, tak nejdriv jeste zkusim reklamaci. jeste jeden dotaz, myslite ze by stacilo nainstalovat system na na jiny disk, treba jen okolo 10 GB a tenhle disk mit jen ciste na ukladani dat? zatim se mi znej nic neztraci, akorat se pocitac sekne a porestartu jede dal, jestli by to melo vliv na funkcnost kdyz by sistem bezel na jinem disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Opravdu magnety. V discích jsou neodymové magnety, skoro to nejsilnější, co existuje. Problém je, že dnes jsou dost napevno přivařeny a často se při sundavání rozbijí (pozor na střepiny, je to jako granát), ale když se povede, dá se s tím vyhrát Mám tu krásné čtyři veliké magnety z historického disku do diskového pole (8 ploten, 40 MB), jsem si s nimi jednou jezdil po předloktí (znáte to, jak máte magnety pod a na stole a hýbete s tím), samozřejmě mi sjely a měl jsem tam pohmožděninu asi dva měsíce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od 321910336 Zobrazit příspěvek
    jeste jeden dotaz, myslite ze by stacilo nainstalovat system na na jiny disk, treba jen okolo 10 GB a tenhle disk mit jen ciste na ukladani dat? zatim se mi znej nic neztraci, akorat se pocitac sekne a porestartu jede dal, jestli by to melo vliv na funkcnost kdyz by sistem bezel na jinem disku
    Pro většinu lidí jsou jejich data mnohem cennější než OS. Pokud vám na datech nikterak nezáleží, tak je klidně dál mějte na tom disku. Nicméně nebylo by potom jednodušší ten disk i s daty rovnou zrušit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Disk je v poradku. Je to jak jsem psal starym HDtunem... Stahni si novou verzi a budes mit vsechno v poradku. Jediny co je na nem spatne je nejaky nestabilni sektor, ktery ceka na premapovani... Stahni novy HD Tune a postni novy screen.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele 321910336
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    21

    jak se dostanu k tomu pocitaci tak to zkusim, jinak diky vsem za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Software: DirectX error message:Unknown error
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 21:50
  2. 8800 GTX Refresh rate fix
    Od Rat v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-06-2008, 22:35
  3. 3,5" HDD SATA: Seek Barracudy 7200.7 při nečinnosti
    Od dj_Skeleton v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 14:33
  4. Ostatní: Ako zmenit refresh rate na Intel GMA 3100 ?
    Od Trippax v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 12:57
  5. Command Rate v biosu u DS3
    Od tgfh v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 21:40