Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: PC pro studenta

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Ahoj,již delší dobu přemýšlím o novém pc.Jelikož je po Vánocích a nahromadily se nějaké peníze, tak bych si chtěl nějaké pc pořídit.Teď mám pc opravdu staré (3-4 roky) a neupgradedoval sem ho.Už je velmi pomalý,graf.integrovaná atd..Nové pc bych hlavně chtěl na brouzdání po netu,sledování filmů,amatérská úprava fotek a občasný střich videa a někdy si zahraji i hry (např.Counster-Strike 1.6).Jelikož zas nemám tolik peněz nechtěl bych žádný "nabušený" stroj.Na pc mám vymezeno max.7000 Kč.Ve světě pc se moc neorientuju (je už toho moc), a tak bych vás chtěl poprosit o sestavení nějaké solidní sestavy.Taktovat neumím a tak trochu se toho bojím. Pc bych si chtěl kupovat během ledna, přelom února.
    Díky všem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tak 7 litru je fakt celkem sibenicni... predpokladam, ze to je bez monitoru... nicmene pokud se spokojis se 160GB diskem a obejdes se bez DVD-RW, tak zkus takhle upravenou treti sestavu odsud... http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11839
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Upgradovat budes jen MB, CPU, ram a VGA nebo treba i mechaniky a HDD?

    Za 7k to bude tezsi, ale treba takhle:

    MB: Gigabyte P31-DS3L 1.805,-
    CPU: Intel Pentium Dual-Core E2160 BOX 1.770,-
    RAM: A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz 870,-
    VGA: ASUS EAH2600Pro/HTDP 256MB GDDR2 1,790,-
    Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W 950,- (jestli mas taky 4 roky starej...)

    Cena v e-shopu cca. 7040,- Kc + 100,- postovny

    Btw. nechapu, jak muzes mit po Vanocich penize....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Husky kde máš disk ty vole ?

    Takže, pokud to bereme i se skříní apod. (na skříni je zrovna tady třeba šetřit ), tak

    Arctic-Cooling Arctic Fan 9PWM, 92x92mm 109,-
    Acutake Acu-Elegant-SB, bez zdroje 540,- (to bude hliník, takže vzadu otvor na ventilátor vyříznout a nasadit ten AC)
    Samsung SH-S202H černá OEM 670,-
    ortron FSP350-60GLN 350W,-
    A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz 870,-
    Samsung SpinPoint S166 3.5" 160GB HD161HJ 1240,-
    ASUS M2A-VM 1330,-
    AMD Athlon 64 X2 4000+ EE BOX 1540,-

    Celkem 6 938,- v Brně (Alfa Computer) či + 100,- pošta

    Nepovedlo se nic udělat s diskem, ale je tam DVD-RW a dvoujádro, s tím už se dá něco udělat Samozřejmě, že s taktováním budeš jinde (dneska se taktuje skoro samo, návody tu jsou a první pomoc taky); pokud by se dalo použít něco ze starého PC (skříň, mechaniky, disk) a to by se ještě pdoralo, čímž by se přihodila nějaká kačka, tak by se pořídila slušná grafika a to by byla jízda
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 29-12-2007 v 14:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Husky kde máš disk ty vole ?
    No dyt sem se ho ptal, jestli chce i HDD a DVD.... bez nich bych to videl tak jak sem postnul
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No dyt sem se ho ptal, jestli chce i HDD a DVD.... bez nich bych to videl tak jak sem postnul
    Tak napřed mudíš dát nabídku s dokud ti neřekne že to má, nebo aspoň obojí, ještě to objedná bez disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Tak napřed mudíš dát nabídku s dokud ti neřekne že to má, nebo aspoň obojí, ještě to objedná bez disku
    No a protoze ses tady objevil ty s tvoji nabidkou, tak uz ma na vyber s a bez HDD, takze je vsechno v nejlepsim poradku ne...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Oběma díky.Takže HDD by se asi ze starého pc nedal použít-40GB je opravdu málo.A mechaniku mám tak 5 měsíců starou-DVD-RW LG.Tak co stím uděláme?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No a dal? Nechas si puvodni skrin?

    Kdyz potrebujes i HDD, tak tu 160 Samsung, co ti psal PB. Jinak do 7k tezko vybirat, uz neni kde setrit....
    Dej 8 litru a mas novou sestavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ale já myslím, že ta sestava není zase tak špatná. Pokud by zůstala i skříň, tak se s tím stejně nic neudělá, na Radeon HD 2600 to stejně není, to by se ten litřík musel přidat.

    Na věci ASUS můžu zařídit slevu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    V podstatě mám tochu více než jsem uvedl(něco kolem 8000 Kč),protože znáte to.Dáte 7000 Kč,vyšplhá se to na 8000 Kč atd.....Stím už by se dalo něco dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jj dalo, MB, CPU a ramky od PB, zdroj bych vzal Fortron 400W + 2600pro v mym postu a vychazi mi to na nejakych 7.800,- Kc v Alfacompu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ale já myslím, že ta sestava není zase tak špatná. Pokud by zůstala i skříň, tak se s tím stejně nic neudělá, na Radeon HD 2600 to stejně není, to by se ten litřík musel přidat.

    Na věci ASUS můžu zařídit slevu
    Litřík se přidá.!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Jj dalo, MB, CPU a ramky od PB, zdroj bych vzal Fortron 400W + 2600pro v mym postu a vychazi mi to na nejakych 7.800,- Kc v Alfacompu
    Mohl by jsi kdyžtak napsat sestavu přesně a dát třeba i linky?Nebo alespoň úlné názvy.Alfacomp by byl pro mě nejlepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz 870,-
    Samsung SpinPoint S166 3.5" 160GB HD161HJ 1240,-
    ASUS M2A-VM 1330,-
    AMD Athlon 64 X2 4000+ EE BOX 1540,-
    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    VGA: ASUS EAH2600Pro/HTDP 256MB GDDR2 1,790,-
    Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W 950,-
    Asi tak.... objednej pres e-shop nebo zkus PB, kdyz ti nabizel slevy na Asus
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Notebook pro studenta max. 18000kč
    Od ankerek v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 21:41
  2. Notebook pro studenta
    Od ssvobii19 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 13:53
  3. NB pro studenta VŠ (do 16000kč)
    Od The lachiM v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-11-2009, 23:13
  4. Notebook pro studenta do 16.000,-
    Od sheppi v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 19:36
  5. Notebook pro studenta
    Od jkl v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 06-10-2007, 20:09