Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Test stability

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Zdravim,
    při testování PC v Everest 4.20 jsem narazil na tento problém.
    CPU jede normálně na 1600MHz samo se přepne v testu na 2400MHz po 4 minutách spadne na 1000MHz
    Co je nebo může být příčinou?
    Sestava: CPU C2C Q6600, AC Freezer 7pro, MB Asus P5K, GF NV 8800gts320, A-data 4GB RAM, DVDRW,
    zdroj Fortron 400PNF, system WV Ultimate 64bit. HDD WD320GB
    Dík za rady Brecht
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 30-12-2007 v 17:52 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jestli to v něčem překáží, tak stačí v BIOSu vypnout EIST (Enhaced Intel SpeedStep) a C1E pokud to tam je. Je to pro úsporu proudu a menší zahřívání procesoru (pomalejší modely takhle jdou chladit i pasivne s boxem, když se nepoužívají ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Asi mas v BIOSu aktivovanou setrici funkci a kdyz Everest zrovna netestuje CPU, tak se CPU podtaktuje....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    To je jasný, ale mě zaráží že to spadne při 100% zátěži CPU ( při běhu toho testu ) a už po 3 minutách.
    Je možný že nestíhá zdroj?
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 30-12-2007 v 18:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak asi usuzuje, že na to nemusí běžet naplno Zkus to vypnout a udělej test s tím...pokud pojede OK, vyprdni se na to a přetaktuj ho
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Nastavil jsem BIOS podle rady, při dalšim testu se situace opakuje po 3 minutách jede na 990MHz
    po stopnutí testu se vrátí na 2400MHz za 5 minut
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Co teploty ? Pokud se přehřívá, snižuje se výkon pro snížení teploty, nehledě na EIST.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Teploty před testem a při testu

    CPU z 34 na 48
    MB 40 až 41
    HDD 38 až 39
    Fan CPU 2100 na 2400

    test jede v pohodě dál teploty se stabilizujou na uvedené horní hranici pouze CPU jede na 990 MHz po skončení testu se asi za 5 minut vrátí na 2400MHz
    Co s tim.
    Jediný co mě napadá je zdroj, na http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine jsem ale spočítal odběr jen na 340W
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele astroman
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    31

    Zdravím. Trochu se tu přimíchám. Tuhle frekvenci procesoru, kterou tu uvádíš, ti udává pouze Everest nebo i nějaký jiný program, třeba CPU-Z ?. S tímto problémem jsem se setkal u bratránkova PC, ale tam stačilo pouze vypnou již zmíněné EIST.

    A ještě ke zdroji. Myslím že pokud by zdroj nestíhal, tak by došlo k zamrznutí nebo k nějakým artefaktům. To že by se procesor podtaktoval a zase vrátil na původní hodnotu z důvodu nedostatečného napajení se mi nezdá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Určitě jsi tu změnu EISTu uložil ? To je zvláštní chování tohleto Zkus použít pro zátěž TAT a monitoruj to i pomocí CPU-Z...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Omluva ale nemohl jsem být u PC. V Everestu jede test stability 90 minut bez problémů,teplota CPU po 4 minutách snížení na 990MHz klesla na 45stupnů kde je stabilní jen se roztočil větrák ve zdroji na plno. TAT v 64bitech nejede nemá podepsané ovladače. Použil jsem CPU-Z, Everest, AI Suite od Asusu a Speed fan. Ještě jsem zapoměl dopsat že v CPU -Z položka Core voltage je při zátěži 1.184 - 1.192V a bez zátěže 1.248 V
    Ještě maličkost, ze srandy jsem pustil Sisoftsandru poslední verze a PC naprosto spolehlivě na 10 minut přestalo komunikovat
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 31-12-2007 v 00:13 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    A nědělá to ještě systém ? U AMD se v systému pro správnou funkci CnQ na XP musela zapnout nějaké to vylepšené řízení napájení či co, omrkni to, třeba to tam bude...jinak už vážně neví, jestli je možnost, zkusil bych XP...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    00:30
    Zkusil jsem XP, dělá to taky a myš skáče při zátěži po obrazovce jak baletka, vyndal jsem dva moduly RAM a nic.
    07:00
    Odpojil jsem DVD, tiskárnu, čtečku větráky v casu atd
    test jede o 23 minut déle než spadne v CPU - Z položka Bus speed na 110,1 x 9
    Vážne už nevim co dál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mas to cely uplne divne rozhaseny, zakladni FSB je 266 a cpu se pri zapnutem EIST ma podtaktovat jen na 1.6GHz

    vychozi frekvence je 9*266

    co je teda v biosu ze mas FSB 110?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    V BIOSu je frekvence 266 a násobič je 9x.
    V CPU - Z Core speed 2405,4MHz
    Multipler 9x
    Bus speed 266,3MHz
    Rated FSB 1069,1 MHZ
    Podtaktuje se to samo v XP asi po 5minutách, když vypnu DVD a vytaham USB tak po 25 minutách
    Ve Vistách 64bit po 3minutách a když všechno vypnu tak po 18 minutách.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otestování stability PC
    Od Rosta43 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 16:05
  2. Přetaktování - Test stability a benchmark
    Od curtissek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-10-2010, 23:13
  3. AMD Overdrive Stability test
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 19:22
  4. Rozhraní USB, BT...: Otestovanie stability USB portov na doske
    Od KEOSAN v sekci Periferie
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 09:21
  5. Testovani stability
    Od TomasOxx v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 20:16