Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak rozebrat zdroj notebooku ?

ondr4 (7)|30.12.2007 16:52
Mám Asus notebook, zdroj má zlámaný kablík do notebooku. Potřebuju ho tedy kouse ustřihnou a zkrátit. Nevím ale jak se do zdroje, nejsou na něm šroubky. Dík za rady.
Pavel Boček (4169)|30.12.2007 17:00
Pokud je v záruce, zkusil bych reklamaci. To samé se řešilo na OC, skočilo to tak, že můžeš zkusit najít takové ty zoubky, je ale pravděpodobné, že je to slepené a bez likvidace obalu se dovnitř nedostaneš.
ondr4 (7)|30.12.2007 17:21
[QUOTE=Pavel Boček;76750]Pokud je v záruce, zkusil bych reklamaci. To samé se řešilo na OC, skočilo to tak, že můžeš zkusit najít takové ty zoubky, je ale pravděpodobné, že je to slepené a bez likvidace obalu se dovnitř nedostaneš.[/QUOTE]

V záruce není, taky mám pocit že to je slepený/zalisovaný nebo tak něco. Tak to zkusím šetrně kuchnout podél toho švu co je po obvodu. To bude hardcore :-/
Pavel Boček (4169)|30.12.2007 17:36
Asi nic jiného nezbude...nebo to svěřit servisu, ale za pár set to asi nestojí, to raději nové, co ?
ondr4 (7)|30.12.2007 17:58
No zatím sem ani nenašel kolik stojí samotnej zdroj k NB.
matyyy (2527)|30.12.2007 18:38
asus dava zdroj jako darek k ntb takze na nej neni zaruka (cool co :) )
no a kdyz neni v zaruce tak bych se neba do nej kouknout
prvni co bych zkusil je strnout samolepku zespoda jestli pod ni nejsou sroubky,
kdyz nebudou tak bych ho zkusil rozlousknout nasilim pomoci spachtle nebo neceho co se vejde do toho spoje
//
pokud nepude rozlousknout tak bych ho klidne zkusil i rozriznout a v eletrosoucastkach koupit novy obal
-----
nez shanet novy zdroj tak bych zkusil inzerci treba se ozve nekdo komu ntb ukradli a zdroj mu zustal (vetsina ntb ma stejny zdroj a konektor ti predela kdekdo schvalne muj ntb ma zdroj delta eletronics 19V 4,74A kolik ma tvuj)
nebo novy tak treba http://zdroje-nabijecky.iobchody.cz/4World/Whitenergy+Napajeci+zdroj+19V-+2.64A+50W+konektor+|04070/
nasel sem i original asus ale za 2000 :(
J@mes (23)|30.12.2007 20:25
[QUOTE=matyyy;76788]asus dava zdroj jako darek k ntb takze na nej neni zaruka (cool co :) ) [/QUOTE]
Heh, nechtěl bys to trošku rozvést? Podle mě je zdroj k nb brán jako příslušenství a záruka se na něj vztahuje, to znamená 2 roky.
OT: já mám MSI a mám úplně stejný zdroj :-)
matyyy (2527)|30.12.2007 21:04
[QUOTE=J@mes;76809]Heh, nechtěl bys to trošku rozvést? Podle mě je zdroj k nb brán jako příslušenství a záruka se na něj vztahuje, to znamená 2 roky.
OT: já mám MSI a mám úplně stejný zdroj :-)[/QUOTE]
je to napsany primo v zarucnim listu
myslim ze to bylo i napsany na web asusu v navodu jak postupovat pri reklamaci (brasna a mys byla taky jako darek + jeste nejak osefovali baterku) ted to tam nemuzu najit protoze cesky stranky asusu jsou momentalne velmi aktualni maj tam odkaz na SIL ktery uz rok opravy pro asus nedela
asus.JPG
ondr4 (7)|30.12.2007 22:37
Ten zdroj ani NB už opravdu v záruce není. Tak jsem to normálně rozříznul po obvodu jak je ten šev, nebyl to ani tak problematické jak jsem čekal. Kablík jsem ušmik, zaletoval a už je to ok.
fahrus (32)|22.4.2008 14:01
dělal zdroj se zlomeným káblíkem nějaké projevy? např nepískal?
Morus (5)|24.6.2008 14:14
Zdroj k notebooku Asus vám do reklamace normálně vemou, už jsem to řešil a normálně ho vyměnili v záruce.