Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Maximální výkon na video za cca 35

  1. #16

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Decibel-es
    V podstatě dobrý. Přidal byh ještě jeden disk na data (ale to se dá řešit i později) a MB bych dal GigaByte (s ASUSem nemám osobně dobré zkušenosti). Grafika je na zpracování videa naprosto dostačující. BR vypalovačku bych asi ještě nebral...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Alf Zobrazit příspěvek
    Decibel-es
    V podstatě dobrý. Přidal byh ještě jeden disk na data (ale to se dá řešit i později) a MB bych dal GigaByte (s ASUSem nemám osobně dobré zkušenosti). Grafika je na zpracování videa naprosto dostačující. BR vypalovačku bych asi ještě nebral...
    Koukám, že máš DQ6ku :-)

    co máš za chladič? a kolik máš max teplotu na cpu, zvedal si napětí?
    co si vyždímal z pamětí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    DQ 6 mám, ale se starším chipsetem 965.
    CPU chladím Freezerem 7 Pro a v case mám dva 12 cm fany (NF-S12-1200 a NF-S12-800)
    Teploty jader bez zátěže 46/45 °C, v plné zátěži 57/56°C. Teď mám zapnuté C.I.A. (automatické taktování) a všechno ostatní na auto. Takt CPU se mi mění v závislosti na zatížení v rozsahu 1,6 - 2,97 GHz (C.I.A mění FSB 267/330 MHz a E.I.S.T. přepíná násobič 6x/9x) při napětí 1,17 - 1,25 V (nastavuje ho MB automaticky).

    Když jsem PC složil, testoval jsem kam se s ním dostanu. Nebyl problém FSB 400 (CPU 3,6 GHz a bylo to stabilní), ale napětí muselo na 1,4V. S tím šly nahoru i teploty (a příkon), které byly ca 52°C/ 69°C (bez/v plné zátěži). Při takovém přetaktování, už byly dost slyšet ventilátory a ty teploty se mně taky nelíbily a protože preferuju tichý PC, stáhl jsem to dolů.
    Paměti jsem moc neřešil, protože mám ověřeno, že na rendering videa nemá jejich takt ani časování žádný vliv.
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 24-02-2008 v 20:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Díky za odpovědi!
    Asi se na to čekání na q9450 vyprdnu a pudu do q6600.
    Později si koupím q9550 a 65nm procák pude do druhého pc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    celkem rozumny... cimze to budes chladit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Chladit to budu thermalright Ultra eXtreme 120. Myslíš že to uchladí? :-) :-)

    O víknedu snad objednám, ale zrovna na alfacomp.cz odkud to budu brát nemaj desku Asus Maximus formula... Jo a zdroj a blu-ray nejspíš vezmu z czc.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Tak nakonec jsem objednal toto:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Decibel PC RIG.JPG 
Zobrazení: 110 
Velikost: 123.2 KB 
ID: 2853  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    imho bys mel byt spokojeny
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    imho bys mel byt spokojeny
    Díky, jen se bojím aby se mi nes***y ty 64 bit wokna.
    No snad se s tím poperu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Tak už je sestaveno :-)
    Visty 64 bit šlapou v pohodě, zatím bez problému.

    Na CPU mám ten Thermalright + Noctuu. Mám problém s regulací otáček, na desce je Q fan regulace, ale ta asi umí na procák regulovat jen 4pin PWM větráky, ale noctua má 3 pin.

    Teď mi jede na max 1400otáček a je to hukot, procák při max vytížení maximálně 34stupňů!!!
    To se bude super taktovat...
    Jde při přetaktu zachovat funkci EIST aniž by byl systém nestabilní? (jenom zvednu FSB z 266 na 333 :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    EIST - pokud zustanes na defaultnim Vcore a nepujdes do extremu, tak se casto da EIST provozovat.

    jen musis nakonec otestovat stabilitu pri vsech moznych nasobicich - tedy 6x, 7x, 8x i 9x - muze se stat, ze by ti jinak PC obcas pri zmenach nasobice vytuhavalo. 7x a 8x muzes trochu odbyt, ale 6x a 9x otestuj lip
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12