Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Maximální výkon na video za cca 35

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Řeším obměnu staršího compu. Hlavní využití bude práce s videem časem snad i HD.
    To kódování se strašně vleče - takže by to chtělo hodně výkonnou sestavičku :-)

    Asi měsíc jsem vybíral a vyšlo mi toto:

    CPU: Intel Core 2 Q6600 BOX 6000,-
    Chladič: Noctua NH-U12P 1400,-
    Deska: ASUS Maximus Formula 6000,-
    RAM: OCZ DIMM 2x2048MB DDRII 800MHz 2400,-?
    HDD sys: Western Digital Raptor 3.5" 150GB 4500,- => WD Raptor 74GB 3500,-
    HDD data: Samsung SpinPoint T166 500GB 2500,-
    DVD RW: Sony Nec Optiarc AD-7191S LS 700,-
    GPU: XXX HD 3870 1024MB DDR4 6000,-?
    Zdroj: Corsair Power Supply HX620 620W 3000,-
    Case: Cooler Master CM 690 1800,-
    System: Vista Home Premium CZ 64bit 2500,-

    Měl bych pár otázeček na zkušenější (příp. majitele těch komponent):
    Jaký dostupný 2GB paměti osadit aby byly kompatibilní s deskou i při pozdějším osazení všech slotů na celkem 4*2GB? (vypadá to, že při osazení 4 slotů je ta deska docela vybíravá)
    Má smysl uvažovat o vyšší frekvenci RAM - 1066, nebo lepším časování, čistě vzhledem ke kódování videa?
    Dá se s tímto chladičem bez zvýšení napětí přetaktovat tohodle Quada stabilně při maximální douhodobé zátěží alespoň na 2,8GHz?
    Utáhne zdroj i pozdější crossfire? (kdyby mě ty hry zase začaly bavit:-)) Nějak jsem to odhadnul a vychází mi max load cca 350W?
    Budu potřebovat nějaký větráčky120 a 140 do skříně s 4pin konektory - deska má fan regulaci, Mám vzít noctua nebo jsou nějaké levnější tiché a spolehlivé?
    Je šance v prvním Q 08 na obdobnou desku se SLI - raději bych GK od Nvidie.

    Dlouho jsem už nic nestavěl tak jsem trochu ztratil přehled.

    Díky za Vaše odpovědi
    Naposledy upraveno uživatelem Decibel-es: 31-12-2007 v 21:45 Důvod: Upřesnení
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jaky ramky konkretne na tuhle desku nevim, ale na Intelu na casovani nezalezi, spis se zamer na tu frekvenci.
    Chladic CPU je dost vykonny a jak pises (bez zvysovani napeti) to musi uchladit, dokonce si tipnu, ze tise
    Corsair 620 ti utahne CF/SLI uplne s prehledem (pokud se bavime o HD3xxx nebo 8800/G92)
    Co se fanu tyka, regulovanej 120mm fan je dost tichej i obyc AC, takze misto Noctuy klidne vezmi nejaky levnejsi (Nexus)
    S deskou NVIDIA v 1Q/08 ti fakt neporadim....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    198

    mrkni sem

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=11839

    a vem tu Game 35K sestavu, pridej do ni ten tvuj raptor na system a mas vymalovano.

    BTW ten raptor na system by klidne mohl byt polovicni a usetris 1.5k Kc. Visty home premium maji po instalaci i se swapem cca 10GB.
    Naposledy upraveno uživatelem filky: 31-12-2007 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Decibel-es
    Zatím jenom pár poznámek
    1. Čtyřpinové fany Ti nebudou na nic, protože ten MB má konektory pouze třípinové (mimo CPU samozřejmě).
    2. Na systém Ti bohatě stačí Raptor 74 GB. To raději kup ještě jeden HDD na data.
    3. Při kódování videa je podstatný takt CPU a takt ani časování pamětí nemají téměř žádný vliv
    4. Pokud chceš taktovat jen do 2,8 GHz, Noctua NH-U12P jsou vyhozené peníze.

    A jdu se bavit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já si myslím že čtyřjádro už si Noctuu zaslouží a jedině chladič téhle třídy ho po přetaktu uchladí opravdu tiše. A 1 nebo 2 120mm fany od Noctuy se v ceně sestavy taky ztratí. Navíc nebude potřeba řešit nějakou jejich regulaci, když i na max budou tiché.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    V příloze možnosti připojení větráčků Na desku ASUS Maximus Formula a možnosti automatické regulace otáček.
    Zřejmě bych koupil 1200RPM Noctuy a v případě potřeby jim v Q fan snížil otáčky manuálně.
    Nebo ideálně je nechám jet na auto.
    Myslíte, že se to dá nastavit vše na auto a pohrát si s tím tak aby se case chladila optimálně?

    Ještě přikládám foto skříně. Které ventilátory byste osadili - skříň má celkem 7 pozic!!!
    Já bych zřejmě nechal origoš vpředu a přidal do tří 5,25 pozic taky 120 fan. Dolu bych hodil taky jeden 120 a nejspíš oddělím prostor pro grafické karty horizontální přepážkou a vzadu místo volných záslepek na karty hodím 80 fan.
    Nahoře na zadní stěně hodím další 120. a poslední větrák bych dal 80ku z druhé strany desky. Co vy na to? má to vůbec takhle smysl?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: maximus Fan Control.JPG 
Zobrazení: 128 
Velikost: 79.1 KB 
ID: 2213   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: maximus Fan Control2.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 260.7 KB 
ID: 2214   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cm690 airflow.JPG 
Zobrazení: 118 
Velikost: 21.9 KB 
ID: 2215  
    Naposledy upraveno uživatelem Decibel-es: 01-01-2008 v 18:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já bych věřil spíš organizovanému proudění vzduchu - vepředu jeden 120mm fan vzduch nasaje, vzadu ho druhý pošle ven a mezi tím žádné zbytečné otvory. Tenhle CM vybízí ke vzdušnému víru, což by ani tak nevadilo kdyby šly přebytečné otvory v případě potřeby jednoduše uzavřít. Co se mi vyloženě nelíbí je natočení koše na disky - takhle bude přední ventilátor úplně zabitý a ochladí opravdu maximálně ty disky.
    Osobně bych si koupil za podobnou cenu Nexus Caterpillar.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    nechal bych to presne tak jak to mas... jenom tu skrin bych vymenil za neco trosku lepsiho a disky bych vzal radeji jiny, protoze samsungy obcas mivaji tendence vibrovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    nechal bych to presne tak jak to mas... jenom tu skrin bych vymenil za neco trosku lepsiho a disky bych vzal radeji jiny, protoze samsungy obcas mivaji tendence vibrovat.
    U skříně jsem uvažoval třeba o Armoru Jr, ale nakonec jsem se dostal k týhle, líbí se mi umístění zdroje dole a žádný zbytečný serepetičky na ozdobu. Je fakt, že ten koš na disky by mohl být otočenej...
    Rád si nechám poradit nějakou lepší skříň vzhledem k ceně sestavy tak do cca 3000,- co třeba novej Thermaltake M9?

    No samsunga mám doma a zdá se mi tichej, ještě mám maxtor a ten je sice výkonnější ale zase ta hlučnost nic moc no a western mi domu nesmí - kleknul mi po roce... co třeba segate a jeho kolmej zápis, má to nějakej přínos?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Kolmý zápis mají dnes všichni výrobcu iž dlouhou dobu Pokud nesmí do domu WD, tak Seagate ani náhodou - je to individuální, ale podle většiny lidí řada 7200.10 i 7200.11 jsou:

    a) příšerně hlučné
    b) podávají výkony jen v syntetických bechmarcích, jinak v praxi dost výkon kolísá, spíše je horší
    c) teď se číst disků dělá v Číně a podle jednoho člověka, který o tom zrovínka psal na OC, většina těch z Číny jsou hlučné a pomalé bazmeky, údajně že rovnou odchází; narazil na snad jediný rozumný Seagate, ale to ten s jedinou 250GB plotnou, což je málo, takže tedy cokoliv krom Seagate

    EDIT: pokud nehodláš jít do CrossFireX (3 - 4 grafická jádra abych to řekl přesně), stačí klidně 500W zdroj, ale se 600 W bude přece jen o trochu větší ticho a když penízky jsou, není pronlém, lepší výkonnější než slabší; zkus se pokouknout případně rovnou po Taganu, tam by možná stačil i ten slabší, Tagan je asi to nejlepší co je a většinou i po stránce chlazení (tady pořádně nemůžu sloužit, moc recenzí jsem neviděl a některé modely mají 80mm ventilátor).
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 03-01-2008 v 01:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Zostava je to pekna ale ja osobne by som zvazil GK,Zdroj a DVD RW.....ta napalovacka je nic moc...nie vsetko co je drahe je aj kvalitne...ja osobne mam vyborne skusenosti zo Samsung najlepsie na SATA. Ten zdroj je prehnany uplne ti tam staci 450-500W daky kvalitny...napr Corsair...no a nakoniec ta grafika...neviem ja osobne by som jednoznacne volil GF 8800GT 512MB nemas co riesis...co usetris za zdroj investuj do tejto grafiky....ak budes chciet do buducna SLI tak dakych 550W zdroj musi stacit..(8800GT ma odber ZHRUBA 100-120W v zatazi..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Protože čekám na 45 nm procesor, tak jsem ještě trochu poupravil sestavu o následující:

    CPU: Intel Core 2 Q6600 => Intel Core 2 Q9450 7000,-
    Chladič: Noctua NH-U12P => Thermalrght Ultra eXtreme 120 1400,-
    Deska: ASUS Maximus Formula 5300,-
    RAM: OCZ DIMM 2x2048MB DDRII 800MHz => Corsair 4GB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX 2800,-
    HDD sys: Western Digital Raptor 3.5" 150GB => WD Raptor 74GB 3200,-
    HDD data: Samsung SpinPoint T166 500GB 2300,-
    DVD RW: Sony Nec Optiarc AD-7191S LS => LG GH20NS 700,-
    Blu-ray: Pioneer P7BDC202 bulk černá 2800,-
    GPU: XXX HD 3870 1024MB DDR4 => Sapphire HD 3450 900,-
    Zdroj: Corsair HX620 620W => Corsair HX520 520W 2400,-
    Case: Cooler Master CM 690 1800,-
    System: Vista Home Premium CZ 64bit 2400,-

    Slevil jsem na zdroji - 520W+cable management. To musí stačit když budu mít v budoucnu je jednu grafickou (mainstream)
    Desku volím stále Asus, kvůli stabilitě při přetaktování.(to hlavní co vyžaduju)
    Protože hry hraju jen okrajově (staré) tak proto ta grafická, která i sama utáhne HD video.
    Přihodil jsem Blu ray mechaniku (vypalovací koupím až časem podle ceny)
    Monitor mám 24" HP a proto ho využiju nejenom k práci ale i na filmečky na blu-ray

    Připomínám, že hlavní je výkon pc při kódování videa a práci při jeho editaci, později jdu do full hd zpracování videa...

    Co vy na to? Nějaké tipy na lepší komponenty za stejnou cenu nebo levnější...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    S Thermalright Ultra Extreme neni dodavany zadny ventilator...tak by bylo vhodne jej jeste dokoupit. DVD bych vzal Samsung, ale to je spis dle chuti . Grafiku bych nechal 3750, s 512MB pameti by mela byt dostacujici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    CPU chladič: nebude tento vhodnější? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0CE000B56 (zároveň i levnější)

    GPU: zas tak moc bych na grafice nešetřil, pokud tedy tak minimálně hd3650 256MB DDR3 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVGDR no a k ní samozřejmě jak jinak než nepřekonatelný AC S1 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0CA000DOV (teda až bude zas v Republice)

    HD data: když pomynu, že Raptor je taky od WD, tak nechceš WD na data, kvůli tomu, že ti kdysi klekl Kleknout ti může kterýkoli disk, jakékoli značky... ale to jistě víš. Osobně bych místo toho 500GB disku, vzal raději tento http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507H1TZ1TUG0J (je to edice vhodná pro RAID, tudíž by měla mít větší životnost.. no nevim, ale když to píšou ) Toho Sama mám doma, špatný není, jen by mohl být kapku klidnější... ty vibrace přeci jen dělají své.

    zbytek OK

    PS: Ten case je hodně pěkný, moc moc líbit!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Decibel-es
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    21

    Chladič nakonec ten thermlaright, noctua ani ninja nejde...

    Jakej je rozdíl mezi 3450 a 3650 ve 2D? (jak říkám na hry to nebude a ve 3D nemodeluju)

    Disk na data asi zůstane ten samsung (mám doma starší a jsem spokojenej)
    No proč WD, protože nic jinýho 10.000 RPM nejde sehnat...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: ASUS ARES- maximální výkon i maximální cena
    Od flanker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 16:48
  2. DDR1: RAM - maximální osazení.
    Od Suri v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-12-2010, 21:17
  3. výkon v 3Dmarku vs výkon ve hrách
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 14:28
  4. Maximální použitelné rozlišení pro VGA
    Od kanabis v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 17:58
  5. Maximalni voltaz?
    Od Marxik v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-04-2008, 01:03