Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Vzdálená plocha

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Prenosy súborov zvládne aj TightVNC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mně to tehdá nešlo, nevím, možná nějaká stará verze...ale s Ultr@VNC jsem spokojen, na plné nastavení mi na 100Mbit síti běhá krásně, Tight a Real se místy trhli. A přenosy také žádný problém (většinou používám stejně FTP ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, já myslím že hamachi zase tolik nespomaluje. Posílal jsem přes něj soubor 45 kB/s. No, mít 100Mb sít, tak se nedivím že ti to jede plynule. Jen tak teoreticky, na hraní her, plynulé, v jakým rozmezí by podle vás měl být ping? No, jak jede tightVNC přes net vám? Mě se ultra moc nelíbil, jel mi mnohem hůře než tight.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    V TightVNC mi přenos souborů funguje, sice teda ho používám jenom po lokální síti (na připojení k NB ze stolního PC, abych nemusel přepojovat klávesnici a myš); jde v něm nastavit poměrně hodně věcí, jako v jakým kódování má data posílat, jestli má podvzorkovat barvy, jestli má zobrazovat pozadí plochy (na serveru, doporučuju vypnout, výrazně se to tím urychlí, taky doporučuju zapnout na serveru posílání obrazových dat jako JPEG - sice to zhorší kvalitu, ale na běžnou práci a údržbu to stačí a je to výrazně rychlejší).
    Taky používám pro TightVNC (na straně serveru) DF Mirage Driver - (údajně) se pak posílají jenom ty části obrazu, který se skutečně změnily.

    Jinak podle mých zkušeností je vzdálená plocha skutečně poměrně výrazně rychlejší než VNC (na Windows) - a to i na lokální síti (ale i tam používám VNC přes OpenVPN, protože NB připojuju přes wifi - ovšem i tu vzdálenou plochu jsem používal přes OpenVPN, takže podmínky byly stejný).
    Na Linuxu je (opět pouze podle mých osobních zkušeností) VNC přes SSH tunel srovnatelně rychlý jako Win vzdálená plocha.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Dnes jsem se připojoval ze školy (je tam snad něco jako 728/728 ??? původně bylo 512/512, ale už nějakou dobu je to rychlejší) domů (4096/256) a odezva slušná, to mám navíc jen odebraný wallpaper (používám to Ultr@VNC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Když už jste mi tu tak dobře poradili tu plochu, mohl bych se (v rámci lepší přehlednosti fora) zeptat ještě ne dva trochu jiné dotazy? První je, proč se píše www, když www není žádný protokol, nebo tak (tedy alespon jsem o tom nic nenašel) a druhá, proč pro spojení PC-Router se používá(l) nekřížený kabel a pro spojení PC-PC křížený? U PC-PC mi to zní logicky - aby výstup jednoho byl na vstupu prvního, ale PC-Router? Pokud píšu hovadiny tak mě zaražte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    Pokud píšu hovadiny tak mě zaražte.
    V tom pripade tedy STUJ!. Co takhle se prestat ptat furt jak maly decko a najit si nejaky informace na netu (wikipedia, google)...? Treba o tom www si muzes precist mraky informaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, dobře, jenže já tak dobře anglicky neumím, takže přeložím stěží polovinu. A na české wikipedii to není. A o těch kabelech na českých serverech co jsem hledal taky ne. Neptám se na všechno, jenže holt v češtině je málo informací, nebo laepon minimum toho co v angličtině.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    pre tvoju informaciu PC - Router sa POUZIVA cross cabel,
    aspon router klasicky rackovy /rack je skrina/
    tie male routriky pre pripojenie 2 pc do netu, tie maju autodetekciu (nech je to "blbuvzdornejsie") na cross podobne aj switche a moze ist kabel straight aj cross
    inak sa router chape ako normalny pc usposobeny na regulovanie toku dat v sieti, deleniu broadcast domen, pridelovanie pristupovych prav, a dalej ... ak kces vediet viac, sprav si CISCO kurz
    -
    a preco sa tie kable pouzivaju suvisí s tym ze pc vysiela na paroch 1,2 a nacuva na paroch 3,6
    tak isto aj druhe pc alebo router, preto to treba nakrizit
    switch to ma naopak
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Děkuji. Já to spíš myslel tak, proč nemá klasická sitovka autodetekci, a jinak proč vůbec se používají dva typy kabelu, na což jsi mi odpověděl. Prostě mě zarazilo že to v dneštní době není sjednocené. Jinak info o PC-Router bylo od kámoše ze školy, koukám že už od něj info brát nebudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Windows 7: Vzdálená plocha
    Od Overdose v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-05-2011, 21:10
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-04-2010, 11:01
  3. vzdalena plocha pro Linux
    Od b337 v sekci OS Linux
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 13:16
  4. Vzdálená plocha VISTA
    Od crasher.km v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 11:29
  5. Vzdálená plocha ve Win2000
    Od HecoF v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 15:42