Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Vzdálená plocha

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Ahoj, nevíte proč vždy když se příhlásím ke vzdálené loče, tak to odhlásí toho ke komu se připojím? (oba PC- Win XP SP 2) Nikde jsem nenašel pčo tomu tak je, jen něco o tom že to nedělá win server, nebo tak něco.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    No a co na tom nechapes? Xp nedovoluji byt na jeden pocitac zaroven pripojeny dvouma uctama ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Implicitne to Windows XP naozaj neumožňujú, ale našťastie sa to dá povoliť, návod je napríklad tu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Pas!k - tohle jsem napsaný tak jak jsi to naspal nikde neviděl - že to neumožnují, tak nepiš co na tom nechápu. A navíc mě to ani nenapadlo, kámoš se asi hned přihlásil zpátky, a to mě vykoplo. Prostě jen nemám rád když e na něco zeptám, a někdo mě hned zpraží, že to je to a to, atd., když jsem já tyto informace neměl, se vzdálenou plochou jsem dělla poprvé, a tohle tam nikde nebylo. Pukeye: Jo, moc díky, zkusím. Jen, není nějakej program který to umožnuje, je freeware, nebo pokud možno málo omezeny shareware, a má jednoduché nastavení? Kamarád se v tom moc nevyzná, a psát mu krok po kroku 15 nastavení po ICQ je na hodinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Promin jestli jsem to napsal tak aby to vypadalo z enekoho prazim Mozna sem to mohl napsat jinak ... rozhodne to tak nebylo mysleno .. Osobne vyuzivani dvou uctu zaraz nedoporocuji ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Ak chceš kamarátovi pomôcť a nemusí to byť nutne pomocou vzdialenej plochy, ktorá je zabudovaná vo Windows XP, tak môžeš použiť aj VNC, napríklad TightVNC. On si spustí server a ty klienta. Mám vyskúšané, že s menšou pomocou (napr. cez ICQ) to priemerný užívateľ zvládne. Ak je nutné použiť windowsácku vzdialenú plochu, tak ja som to robil pomocou oného návodu a o ničom jednoduchšom neviem.
    Naposledy upraveno uživatelem Pukeye: 01-01-2008 v 17:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Přihlášení pod více účty zároveň snad umí až Win2003, XPčka to mají napotvoru omezené - i když jsem to nikdy nezkoušel a vzhledem k možnosti přepínat uživatele a přihlašovat se 2x by neměl být problém. Pak je v 2003 nějak rozdělený Remote Desktop (omezení na dvě vzdálené připojení) a Terminal Services (zdarma fungují jen 120 dní a za další uživatele se platí )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Jojo, VNC je druhá možnost. Výhodou je, že ho to neodhlásí, nevýhodou ovšem, že máte společnou plochu, myš, klávesnici atd., prostě si budete navzájem krást kurzor myši atd. (takže to už je skoro lepší to odhlášení při vzdálený ploše , protože aspoň se ví, co se děje). Prostě jednoduše řečeno, vzdálená správa Win je dost nešikovná v obou případech, XP prostě jsou jednouživatelský a nejsou dělaný na současnou práci více uživatelů.

    To je např. velká výhoda VNC na Linuxu, když jsem to poprvý viděl tak jsem koukal jako puk, že je taky něco takovýho možný - přes VNC může bejt připojenej relativně libovolnej počet uživatelů, každej může mít svojí plochu, na který si dělá nezávisle na ostatních, a zaroveň na tom může dělat místní uživatel taky pod svým účtem.

    // Jinak při použití VNC na dálku přes internet doporučuju zabezpečit přenos, např. SSH tunelem anebo VPN, protože VNC samo o sobě nemá moc kvalitní zabezpečení, to už je bezpečnější Win remote desktop (ale stále míň bezpečnej než SSH nebo VPN)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    pas!k Jo, ty taky promin, asi jsem to prehnal. Jinak, ten VNC jsem zkusil, a jede dobře, respektive funguje jak má. Jenom, jak mý být rychlý? Mě přijde hodně pomalý. Internet mám 8Mb down a 0.5 Mb Up, kamarád 0.5 Mb up i down. Bratr mi říkal že jemu v práci jede vzdálená plocha na 2 Mb down a 0.5 Mb up jako kdyby u toho PC seděl. Kecá, nebo je VNC pomalý, nebo mám něco špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    pas!k Jo, ty taky promin, asi jsem to prehnal. Jinak, ten VNC jsem zkusil, a jede dobře, respektive funguje jak má. Jenom, jak mý být rychlý? Mě přijde hodně pomalý. Internet mám 8Mb down a 0.5 Mb Up, kamarád 0.5 Mb up i down. Bratr mi říkal že jemu v práci jede vzdálená plocha na 2 Mb down a 0.5 Mb up jako kdyby u toho PC seděl. Kecá, nebo je VNC pomalý, nebo mám něco špatně?
    U toho vnc se da nastavit jak s eto ma pripojovat pokdu na tom delate jen kancl staci 256barev atd aby to zbytecne moc nezralo ten upload .. ja ho pouzivam na pripojeni domu pres hamachi protoze nemam venkovni ip .. a jed emi to rychle ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    0,5 Mb/s by malo na prenos stačiť, VNC sa zvykne prispôsobiť sieťovým podmienkam. Skús na serveri znížiť rozlíšenie pracovnej plochy a hĺbku farieb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, i na nejnižší nastavení to jde sekaně, odhadem tak 5 FPS, a framerate stabilní není vůbec. Prostě nechápu kde je chyba. Jinak jedu také přes haachi, já sice veřejnou IP mám, ale on ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Ak jeden z vás nemá verejnú IP, tak Hamachi môže fungovať pomalšie. Cez VNC sa dajú sťahovať z hostiteľského počítača aj súbory - skús to, ako rýchlo ti to ide. Podľa mňa cez Hamachi nemáš 0,5 Mb/s traffic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Pukeye Zobrazit příspěvek
    Cez VNC sa dajú sťahovať z hostiteľského počítača aj súbory - skús to, ako rýchlo ti to ide.
    Pozor, ale jen přes některé verze VNC. Údajně to má jít i přes schránku, ale zatím mi to šlo jen přes klienta v Ultr@VNC, kde jsem i zůstal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No soubory jsou tuším záležitost čistě UltraVNC na obou stranách (server i klient). Vzdálená plocha je velmi rychlá, ale k prohlížení fotek se nehodí, pro kancelářskou práci je výborná. VNC mi v tomto směru přijde o dost horší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: Vzdálená plocha
    Od Overdose v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-05-2011, 22:10
  2. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-04-2010, 12:01
  3. vzdalena plocha pro Linux
    Od b337 v sekci OS Linux
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-09-2008, 14:16
  4. Vzdálená plocha VISTA
    Od crasher.km v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-09-2008, 12:29
  5. Vzdálená plocha ve Win2000
    Od HecoF v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 16:42