Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Notebook sa neda zapnut

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: rastaman

    Znění dotazu:
    Mam taky problem. Mam notebook HP Pavillion DV6000. Bol kupovany v Auguste 2007. Nemenil som v nom ziadny hardware ani som nic netaktoval a stalo sa mi toto: ak ho chcem zapnut tak sa rozbehne vetrak procesor vsetko ako ma byt az nato ze obrazovka je stale cierna NTB 3x zapipa. 1x dlho a 2x kratko.
    Podla tejto tabulky : http://www.amptron.com/html/bios.beepcodes.html
    podla nej to je ze bad video adapter. Nic som nemenil doteraz islo vsetko tak ako ma tak neviem co sa zrazu deje. Prosim o pomoc ako moj notebook zase zpojazdnit.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    NTB HP Pavillion DV6000

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vypada to teda na problem s VGA a imho nejlepsi, co se ti da poradit, je reklamace....



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pokud se nezobrazí ani POST ( úvodní diagnostika prováděná BIOSem ), pak není reklamace pouze to nejlepší, co se dá poradit, ale taky to jediné. Ten notebook má vadnou grafickou kartu.

  4. #4
    anonym- rastaman

    takyze zajdem do predajne kde som to kupoval a mali by mi to zdarma raklamovat nie??ja som chybu nesposobil takze by mali

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, určitě. Reklamace jsou vždycky zdarma ( resp. ty oprávněné a samozřejmě uplatněné v záruční době ) a v takovémto případě celkem jistě nebudeš mít žádné problémy. Jen doufám, že jsi ten notebook nekupoval na firmu...

  6. #6
    Neregistrovaný-rastaman

    Na firmu?? to nie hehe, mam este len 15.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    :-) Tak potom nebudeš mít problém. Normálně zajdi do obchodu, kde jsi ho koupil, popiš závadu. Sepíšete reklamační list, ten podškrábneš a jsi bez notebooku.:-)



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Asi by stalo za to si jen tak cvicne zazalohovat svy data, nez ho tam odneses (nebo aspon vymazat vsechny crackly hry a software).....

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, to je pravda. Nevím, jak HP ( stížnosti jsem na něj neslyšel ), ale Acer ti zformátuje disk a nahraje svůj SW, i kdyby ti jen měnili baterii. HP by toto dělat nemuselo, ale člověk nikdy neví.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Asi by stalo za to si jen tak cvicne zazalohovat svy data, nez ho tam odneses (nebo aspon vymazat vsechny crackly hry a software).....
    A ako má tie dáta zazálohovať, keď ho ani nezapne?

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Není obtížné vytáhnout disk a použít třeba externí box pro připojení disku do USB. Nejlevnější stojí kolem 3 stovek ( aspoň před Vánocemi stál, jen teď nevím, jestli jen ATA nebo rovnou SATA - mám dojem, že to druhé ), pokud jsou data nějak důležitá, rozhodně koupě stojí za to.

    Nepřišel jsem do styku s novým notebookem, který by měl tyto části ( disk, paměti apod. ) pod plombami.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    jj, to ma nenapadlo. Ale pokiaľ napríklad nemá druhý komp, tak asi ťažko. A ešte záleží od zručnosti a znalosti dotyčného - nie každý si vie vybrať HDD z normálneho počítača natož z noteboku.



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To jo. Dobré na tom je, že to není žádný problém. V manuálech to obvykle bývá popsáno, nehledě na to, že je běžný scénář prostě odšroubovat kryt, uvolnit zajištění disku, je-li nějaké a opatrně ho vytáhnout z konektoru. Peace of cake.

  14. #14
    Neregistrovaný-rastaman

    No, nakolko som pravidelne zalohoval na USB kluc vsetko co som potreboval, teda domace ulohy, referaty, prezentacie tak sa na ten harddisk vykaslem. Mal som tam aj par hier ale mam ich povypalovane na DVD-ckach takze je to v pohode.
    V predajni mi notebook zobrali a poslali do servisu v Bratislave s tym ze to opravia a bud mi ho daju opraveny alebo mi daju uplne novy. Ale povedali mi ze som asi treti s podobnym problemom. Dvaja predchadzajuci dostali novy. Poznam sa s predavacom, a prezradil mi ze do novych sa davaju uz 2gb ram.
    ked som ho kupoval mal len 1gb ram

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, to se klidně může stát, když já dostal svůj druhý Acer, taky měl 2 GB paměti, tak jsem dokoupný 2. GB mohl vrátit. Pokud ti dají hned nový kus, budeš snad v pohodě.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nedá sa instalovat
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-11-2013, 15:38
  2. Ako zapnúť wifi na HP 6735B
    Od etis v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 11:33
  3. Ako zapnut ochranu proti SYN utokom
    Od lacream3 v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 18:51
  4. PC nenabehne, neda se vypnout
    Od jirkazjirkova v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 15:22
  5. Nejde mi zapnut PC
    Od rainbow2 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-03-2009, 11:52