Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 84

Téma: Nova sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    10

    Ahoj,

    prosim o radu, mam neco pres tri roky stary pc, nevim, jestli je nutne, abych vypisovala, co to ma za parametry, ale chtela bych ho nejak ozivit, aby byl rychlejsi. Je na praci do skoly, na surfovani, uprava fotek, kouknuti na film, z her bych hrala snad jenom Simsy, kdyby se mi hra nekousala a nepadalo mi to:-)
    Myslim si, ze by mi to mohli dat do te bedny, co je to v ni tedka, vypalovacku nemam dlouho, takze novou potreba nebude a HDD mam Western Digital 120GB, 7200rpm, 8MB, 120GB mi staci, ostatni udaje nevim, co znamenaji a jestli nejak s rychlosti compu souviseji....

    Asi zrejme kdyby se mi takhle ozivoval pc, tak by se musel znovu instalovat OS, ze? Takze prosim i o info, jaky OS bych si mela koupit (v tom se taky moc nevyznam:-/)

    A kolik do toho vrazit? Tak sedmicku, osmicku (bez toho OS). Pokud by byl rozdil treba 2 tisice a dalo se z toho udelat neco, co bude mnohem lepsi, tak bych treba prisetrila:-) Proste chci, aby mi to zase tak ty tri ctyri roky vydrzelo a nebylo to za rok odepsane....

    A dal, pokud mi teda budete ochotni poradit, vybirejte komponenty jenom z www.okcomputers.cz.

    Diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Klementyna Zobrazit příspěvek
    Ahoj,

    nevim, jestli je nutne, abych vypisovala, co to ma za parametry, !
    Ano je to nutne .. minimalne presny typ desky ale nejlepe celou sestavu .. tezko nekdo poradi kdyz nebude vedet zda dana vec do daneho pc ma vubec smysl porizovat..

    Jinak jak rikas za sedmicku + dvojku se da v poho slozit nejaka kancelarska sestava ktera bude mnohem sviznejsi nez stare pc ..

    Edit .. poradil bych i co vybrat ale stranky okcomputeru maj nejake problemy v databazi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    10

    zakl. deska: ASUS P4P800S SE, I848P, 800MHz, S/ATA, DDR, LAN
    procesor: Intel Celeron 2,4 GHz, 400 MHz
    pamet: 512MB DDR400 PC3200
    HDD: viz vyse
    zvuk. karta: integrovana na zakl. desce
    graf. karta: Sapphire Radeon 9200SE, 64MB DDR, TVout

    www.okcomputers.cz mi normalne funguje... (?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ty parametry jsou při vylepšování víc než důležité, ale pokud jsi ochotná obětovat třeba 10 tisíc, bylo by výhodnější koupit úplně novou sestav, kterou za takové peníze nebudeš mít vůbec špatnou ( zvlášť, když si můžeš ponechat vypalovačku, disk a nejspíš i skříň ).

    Tak s tou základní deskou to rozhodně chce koupit celé nové PC ( což se vzhledem k jejímu stáří dalo očekávat ). Procesor je součástka, která se na výkonu podílí snad nejvíc, a nový procesor se pro tvou desku už sehnat nedá.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 02-01-2008 v 16:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zakladni deska 2 423,- Kč
    Procesor 2 950,- Kč
    Grafika 2 341,- Kč
    Pameti 900,- Kč

    Tohle je uz takova rekneme multimedialnejsi sestava neni to vylozene kancl a rozdil rozhodne poznas ...
    disk pouzijes vlastni pocitej tak 1500 jeste na bednu a zdroj .. da se tam jeste na par vecech usetrit na grafice .. na procesoru atd zalezi k cemu bude sestava urcena tohle by melo zvladnout i nejakou tu hru .. ale rozhodne od toho necekej ze novejsi hry na tom pojedou naplny detaily ..

    edit koupil bych to jinde okcomp mi prijde s vyberem nic moc .. treba nechapu proc tamnemaj klaiscky a/data btw u te grafiky jsem si nevism ze to jsou ddr2 tam bych spis vzal 256mb ram a radej ddr3 a u te desky je starsi chipset p35 sem v okcompu nenasel nebo sme jen blbe hledal ?

    edit2 grafika upravena
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 02-01-2008 v 16:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nehledal jsi blbě, taky jsem se snažil z komponent od OKComputers sestavit něco hezkého a šlo to dost těžko. Deska by se dala sehnat v jiném obchodě dostatečná i o zhruba tisícovku levněji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    vymenil bych jen mb+cpu+ram+grafiku+zdroj
    neco jako
    A690G AM2 PCI-E16, PCI-E1, 2PCI, dch 2DDR800, GLAN, mATX, vgaDVI
    1024MB DDRII 800 A-DATA (LFT warranty) 2x
    AMD A64 X2 4000+ EE (AM2, 65nm) Box
    CHIEFTEC, GPS-350-101A, 12V, Active PFC w / 12cm fan
    na sims by to melo stacit
    TO: pas!k co si pil p65 + agp grafika + e4300
    //edit mel bych si to docist z okcomp tohle neni
    tak neco z OKcomp, maj teda silenej eshop a popisy
    ASUS M2A-VM, AMD690G, sc.AM2, VGA+DVI, 4xDDR2, 4xSATA-II, RAID, GbLAN, mATX
    CPU AMD Athlon 64 X2 4000+ EE, 65nm, BOX, socket AM2
    APA 1GB DDR2 PC6400, 800MHz, CL5, by Apacer, 78.01G9I.9HC 2x
    Zdroj Fortron 350W ATX, 12cm ventilátor, PFC, FSP350-60GLN, 24-pin
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 02-01-2008 v 16:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ha ta grafika je agp tak to sorac ale podivej se do toho okcompu tam nic s p35 neni Ta druha sestava si myslim je ok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Není tam grafika zbytečně silná? Sims už přece jenom není nejnovější, myslím, že HD 2600 Pro by stačila a opět by ušetřila pár stovek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Velky rozdil v cene tam neni a nedavno me kdosi karal za to ze na pro jsou ddr2 pameti a i kdyz ma 512 ram vysledek je ze ta verze s ddr3 jelepsi a ja mu musim dat za pravdu .. rozdil je myslim 200 kc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    ....pocitej tak 1500 jeste na bednu a zdroj ..
    Bednu rikala, ze necha puvodni, takze jen zdroj (Fortron 350-400W) cca. do 900Kc....

    @Klementyna: proc okcomputers, ta sestava z Alfy (od pas!ka) vypada daleko lip a posta funguje vsude ne?
    Jaky mas ted vlastne OS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Velky rozdil v cene tam neni a nedavno me kdosi karal za to ze na pro jsou ddr2 pameti a i kdyz ma 512 ram vysledek je ze ta verze s ddr3 jelepsi a ja mu musim dat za pravdu .. rozdil je myslim 200 kc?
    Za ty 2 stovky to urcite stoji!!! Tos udelal dobre, predsedo

    Jinak co se tyce te desky Gigabyte tak: Produkt nelze objednat, není již v aktuální nabídce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Není tam grafika zbytečně silná? Sims už přece jenom není nejnovější, myslím, že HD 2600 Pro by stačila a opět by ušetřila pár stovek.
    Tak pozor, Sims 2 (predpokladam ze 2) jdou sice rozběhnout skoro na všem, ale místama se to hodně sekalo v 1280x1024 na Sempronu 64@2200MHz s Radeonem X800 392/700MHz. V takhle staré hře jde o hrubý výkon, takže bych na 2600PRO až tak nevsázel
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Na tu prvni sestavu nehled ..ten okcomp je naprosta tragedie tam bych to fakt nebral ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC - Nová sestava do 10 000,-
    Od Nortik v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-10-2014, 10:58
  2. Nová PC sestava
    Od Alfajk v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-12-2010, 22:25
  3. Nova sestava
    Od adddy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 16:50
  4. Nová PC sestava
    Od cr4zy v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 15:08